שתף קטע נבחר

 

נוסעים לחג? כך תמנעו פריצה לבית

תקופת החגים היא זמן מועד לפריצות ועבירות רכוש. יוצאים מהבית? הנה כמה כללים שכדאי ליישם על מנת לצמצם סיכונים

בערב ליל הסדר ובמהלך חופשת הפסח, רבים מאתנו נעדרים מהבתים והדבר מגביר את הסיכוי שביתנו הפרטי יהיה יעד לפורצים וגנבים.

 

  • ביטוחת מחסן? לא תקבל פיצוי על גניבה

 

על פי סטטיסטיקות של סוכנויות ביטוח מרכזיות בישראל, עולה שמספר ההודעות של מבוטחים על פריצות וגניבות מבתים במהלך ארוחת הסדר, עולה מדי שנה בשיעור ממוצע של 12%.

 

יתרה מזאת, במהלך ימי החג כולו, בזמן שאנו מטיילים או נופשים עם המשפחה, נרשמת בדרך כלל עליה ממוצעת של כ – 10% במספר תביעות הביטוח בשל פריצות לבתים.

 

באמצעות כמה פעולות פשוטות, יש ביכולתנו לצמצם מאוד את הסיכוי שיפרצו לנו הביתה ולחסוך את שברון הלב, העצבים וכמובן את ההפסד הכספי שעשוי להיגרם לנו:

 

א. לעיתים רבות פורצים וגנבים נוהגים לעקוב אחרי בית אותו הם מסמנים כיעד לפריצה וכך הם למדים על אורח ההתנהגות שלנו. לכן רצוי מאוד להשאיר אור דולק בחדרים שבהם האור דולק כאשר אנו שוהים בבית וכך ליצור רושם כאילו הבית לא ריק.

 

ב. להפעיל את הטלוויזיות בסלון ובחדרי השינה ולהשאירן דולקות.

 

ג. אם מותקנת מערכת אזעקה בבית חובה להפעילה ואם מחוברים לשירותי מוקד אבטחה רצוי להודיע להם שניעדר מהבית ולבקש "שימת עין" מיוחדת על הבית.

 

ד. לברר מי מהשכנים נשארים בבית במהלך החג (או הארוחה) ולבקש מהם לשים לב אם יקרה משהו חריג בביתנו.

 

ה. לא להשאיר בשום מקרה את מפתח דלת הכניסה מתחת למרבד שבכניסה לבית, על המשקוף או בארון החשמל הקרוב. אלה המקומות הראשונים שבהם הגנבים יחפשו את המפתח ובמרבית המקרים, כך מסתבר, שם אנו נוהגים "להחביא" את המפתח.

 

ו. יש כיום כבר לא מעט "בתים חכמים" שמחוברים לאפליקציה או למערכת שמפעילה את מערכות הבית השונות. במידה וגם אתם מחוברים למערכת כזו, ניתן לתכנת אותה כך שאורות בחדרים ידלקו ויכבו לסירוגין בפרקי זמן לא מסודרים, להפעיל את מכונת הכביסה או את מדיח הכלים ולכבות ולהדליק את הטלוויזיה.

 

ז. לוודא שפוליסת הביטוח שעשינו לתכולת הבית תקפה ושאנו עומדים בכל התנאים וההתניות של חברת הביטוח המבטחת. רצוי מאוד "להקדים תרופה למכה" ולא להיקלע לסיטואציה שבה מסתבר לנו בדיעבד שאיננו "מכוסים " על ידי חברת הביטוח.

 

ח. לוודא שהחפצים יקרי הערך (תכשיטים, מחשבים, טלפונים, מוצרי חשמל וכו') מבוטחים בערכים ריאליים. במידה ועברו כמה שנים מאז הוערכה תכולת הבית, מומלץ להתקשר לסוכן הביטוח ולבקש שישלח שמאי להערכת תכולה מחודשת.

 

ט. כאשר אנחנו רוכשים פריטים יקרים כמו מחשב חדש, טלפון סלולרי או אופניים וכדומה, לא תמיד אנו זוכרים להודיע על כך לסוכן הביטוח שלנו. זה הזמן לבדוק את התכולה ולכלול בביטוח את ששכחנו לעשות.

 

אם למרות כל זאת, גיליתם שדווקא לכם פרצו הביתה, דווחו מיד למשטרה ואל תיגעו בחפצים עד הגעת השוטרים. רצוי גם לצלם ולתעד את הנזק שנגרם. בנוסף, אל תשכחו לעדכן את סוכן הביטוח שלכם.

 

הכותב הוא מנכ"ל קבוצת יונט (רשת סוכני וסוכנויות הביטוח העצמאיים הגדולה בישראל).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים