שתף קטע נבחר

צפו: פיתוחים ישראליים חדשים בחקלאות

איך ולמה מתקינים לשתיל של אבטיח מערכת שורשים חיצונית? מתי ניפטר מציפוי הדונג הלא בריא שמבריק את הפירות והירקות, לטובת ציפוי טבעי ואכיל? החידושים החמים בעולם החקלאות

פיתוחים רבים מגיעים בשנים האחרונות מישראל, ותחום החקלאות לא נפקד מרשימת ההמצאות. לאחר שבשנים האחרונות נפסלו לא מעט חומרי הדברה על ידי המשרד לאיכות הסביבה, מספר דודו מגל מתאגיד השתלנות "חישתיל" על פיתוח של מערכת שורשים שיכולה להתגבר על מזיקים ואף להניב יותר יבול עם פחות מים.  

 

לכתבות אולפן נוספות בערוץ כלכלה :

 

ד"ר ילנה פוברנוב, מהמחלקה לאיכות וביטחון המזון במכון וולקני, מציגה פיתוח של ציפויים אכילים לפירות וירקות. "נכון להיום משתמשים בדונג, כדי להאריך את חיי המדף של הפרי או הירק, וגם כי זה יפה ומבריק", מספרת פוברנוב, "אנחנו פיתחנו ציפויים על בסיס של חומרים טבעיים - כמו אריזה אינדיווידואלית לכל פרי ופרי".    

 

צפו בריאיון באולפן:  

 

חידושים חקלאיים נוספים יוצגו בתערוכת אגריטך שתיערך ב-28-30 באפריל במרכז הירידים בתל אביב. בין היתר יוצגו בה מצלמות מעקב מרחוק על התפתחות גידולים חקלאיים שמשדרות את התמונות לאתר אינטרנט יעודי ומאפשרות לבדוק על גבי מסך המחשב את מצב החלקה וכן מלכודת לחרקים מעופפים שכוללת אף היא מצלמות שמזהות את החרקים ומעבירות תמונות ומידע חיוני לחקלאי. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים