שתף קטע נבחר
 

מכינים עם ילדים בפסח: כדורי שוקולד עם מצות

רותי קינן חוזרת לימי ילדותה ולוקחת את נכדהּ ליום כיף במפעל שוקולד. בבית הם מכינים יחד כדורי שוקולד ומצה ופתיתי מצה בשוקולד - מתכונים כיפיים שקל להכין עם ילדים

שנות ילדותי המוקדמות עברו עלי בסוף רמת גן, סמוך מאוד לבית המחודד בלי החלונות, שבו הכינו שוקולד בכל מיני צורות. אולי בגלל זה, שוקולד בשבילי הוא קודם כל ריח.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

התקופה שבה גדלתי בצל מפעל הממתקים, נושאת בחלק לא מבוטל בהתמכרות שלי לממתקים בכלל ולשוקולד בלבד. מי שמכיר את המקום או את השיר של יונתן גפן מ"הכבש ה-16", יכול להבין מה זה לגור בסמיכות משולחת רסן לבית החרושת שכזה.

 

מאחר שנחשבתי לאכלנית גרועה, כמו שקראו לזה בימים שהמונח הפרעת אכילה עוד לא נכנס ללקסיקון, הרשו לי לאכול שוקולד כמה שרציתי (או יכולתי) - "העיקר שתאכל משהו" אמרה סבתא בהינד ראש, גלגול עיניים ואנחה קורעת לב. וכך, לא מנעו ממני לטפח את החיבה הבלתי נשלטת למתוקים בצל הריח, שהיה, כידוע, בחינם.

 

על אף שידוע שילדים אוהבים שוקולד, אצלנו במשפחה אני חושדת שזה עובר גם בגנים. נכדי הבכור בחר לחגוג את יום הולדתו השמיני בהקרנה פרטית לילדי כיתתו של הסרט "צ'רלי בממלכת השוקולד" של טים ברטון. ועם הילד הזה, שלרגע נדמה לי שהוא אני, יצאתי השבוע לטיול בקיסרות הממתקים שהעתיקה זה מכבר את מקום מושבה מהצומת הקרוי עד היום על שמה ברמת גן - לנצרת עילית.

 

 (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
(צילום: רותי קינן)

 

הדבר הראשון שקידם את פנינו במפעל של "עלית" היה כמובן הריח. ולא רק של שוקולד - גם של מסטיקים, וסוכריות ומאפים - עננים של מתיקות מעוררת חלחלה אצל כל שוחר בריאות, שהחזירה אותי עשרות שנים לאחור.

 

בתוך המפעל קיבלנו סיור מודרך בין קווי הייצור. לא גילינו שם את התככים המפותלים שליוו את צ'רלי בדרכו לראש הממלכה, אבל כן ראינו נהרות של שוקולד, מיקסרים 'ענקיסטיים' (כך אמרו הילדים) שבוחשים תערובות מתוקות, מערבלים פעורי לוע שבתוכם מצפים את כדורי המסטיקים, טבלאות ענק של ופלים לפני החיתוך, מקררים עתירי ממדים, נחשים של עיסת טופי שזה עתה נבחשה, וקילומטרים של מסועים שעליהם מצטופפים הממתקים והמאפים הכי נחשקים בעולם - מבפלות ועד פסק זמן, מעוגות שוקולד ועד חטיפי בריאות, מסוכריות טופי ועד מסטיקים בטעם בזוקה. משוקולד פרה ועד למקופלת, שסוד הכנתה כמוס ביותר - "שוקולד קטן ושוקולד גדול, שוקולד יקר ושוקולד בזול, שוקולד אגוזים ושוקולד סתם, לעשירים ולכולם".

 

 (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)

 (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
(צילום: רותי קינן)
 

 

אחר כך העבירו אותנו סדנת שוקולד שבה טבלנו את ידינו בשוקולד מומס, בנינו קונסטרוקציות כמו בית הממתקים של עמי ותמי ולמדנו לצקת לתבניות שוקולד בהזמנה אישית.

 

את החוויה הנהדרת סיכמנו בבית, בהתעלמות מכוונת מכללי האכילה הבריאה והנבונה של ימי החול, בכמה ממתקי שוקולד כשרים לפסח שאפשר להכין עם הילדים בחופשה. היה מה זה מתוק!

 

1. כדורי שוקולד וקמח מצה

קלי קלות להכין - ילדים גדולים אפילו יכולים להמיס את השוקולד בעצמם (אפשר במיקרו). מגלגלים ושומרים במקרר.

 

המרכיבים:

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר או חלב (או לבן)

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס שמנת מתוקה (או שמנת קוקוס או חלב)

1/2 כוס קמח מצה

3 כפות אגוזים גרוסים (או קוקוס טחון, או פיסטוק גרוס)

 

לציפוי:

סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד, קוקוס טחון, פיסטוק גרוס

 

אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן, על להבה נמוכה. מוסיפים את השוקולד והסוכר, ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. מורידים מהאש.
  2. מוסיפים את כל יתר המרכיבים, ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  3. צרים מהתערובת כדורים קטנים ומגלגלים אותם בסוכריות, בשבבי שוקולד או בקוקוס טחון.
  4. מניחים בעטרות נייר מצננים היטב לפני ההגשה ושומרים במקרר.

 

 (צילום: רותי קינן) (צילום: רותי קינן)
(צילום: רותי קינן)

 

2. פתיתי מצה בשוקולד

עוד יותר קל. בהשראת ממתקי הקורנפלקס המצופים של ימי החול.

 

המרכיבים:

100 גרם שוקולד חלב

2 כפות שמן

3 מצות

 

לקישוט:

סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד, קוקוס טחון, שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה:
  1. ממיסים את השוקולד עם השמן בסיר קטן על אש נמוכה, ומערבבים היטב.
  2. שוברים את המצות לפתיתים קטנים מאוד. מוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב, עד שכל הפתיתים מצופים.
  3. מעבירים בעזרת שתי כפיות לעטרות נייר. מקשטים בסוכריות, שבבי שוקולד, קוקוס טחון או שקדים פרוסים.
  4. מצננים היטב לפני ההגשה ושומרים במקרר.

 

לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן    

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רותי קינן
עוגת שוקולד
צילום: רותי קינן
מומלצים