פליטות והרות. "אין כסף לאולטרסאונד"
הן ברחו מתופת המלחמה בסוריה וכעת מתגוררות במחנות פליטים בתת-תנאים. רק חלקן מקבלות שירותים רפואיים ורובן לא יכולות להרשות לעצמן להיבדק אצל רופא. "אין לי מושג איך מתקדם ההריון שלי". צפו בתיעוד
פליטות הרות מסוריה שמתגוררות במחנות אוהלים בלתי רשמיים הן אולי הקורבנות הפגיעות ביותר של מלחמת האזרחים בסוריה שעקרה מאות אלפי סורים מבתיהם וגרמה להם למצוא מחסה בירדן. רובן לא יכולות להרשות לעצמן בדיקות רפואיות ומתמודדות עם סיכונים בריאותיים חמורים בשל מחסור במי שתייה ובעיות היגייניות אחרות.
עוד חדשות בעולם :
לה פן יוצאת נגד אביה בפומבי: מתאבד פוליטי
עבדים עדיין. אלפי מאוריטנים אינם בני חורין
התחבא בגלגל המטוס: "רצה לפגוש הנשיא"
בניגוד אליהן, נשים הרות בשלושת מחנות הפליטים הרשמיים בירדן מקבלות שירותי רפואה חינם, הכוללים גם מעקב הריון ובדיקות רפואיות. לפי סוכנות האו"ם לפליטים, 18,000 תינוקות נולדו ב-2014 לפליטות, ובזעתרי, המחנה הגדול ביותר בירדן, נרשמו בשנה שעברה 3,500 לידות. צלם AP מוחמד מוחייסן תיעד אותן בסדרת תמונות.
לפחות 3.8 מיליון סורים ברחו ממדינתם מוכת האלימות וכעת רשומים כפליטים, לפי נתוני האו"ם. רבים מהם נאלצים להתמודד עם תנאי מחיה הולכים ומחמירים.
"חיי מסתכמים באוהל וכך גם יהיו חיי בני"
אישה הרה ששוחחה עם סוכנות AP במחנות אוהלים שליד העיירה הירדנית הצפונית מפרק סיפרה כי הם חוששים מהעתיד הלא ידוע. "לפני כמה שבועות, לא הצלחתי להרגיש את העובר שלי זז בבטן, נכנסתי ללחץ ולא ידעתי מה לעשות משום שאני לא יכולה להרשות לעצמי ללכת לקליניקה ולהיבדק", העידה חודה א-סאיל, שברחה מהלחימה בחמה לפני שלוש שנים וכעת בחודש החמישי להריונה.
וואדחה חמדה מאל-חסקה אמרה כי אין לה שום מושג איך מתקדם הריונה בן הארבעה חודשים.
"אין לי כסף כדי לשלם עבור בדיקת אולטרסאונד שעולה 50 דינרים ירדניים (70 דולרים) ועבור בדיקות רפואיות אחרות", סיפרה בצער. "העתיד שלי לוט בערפל. חיי מסתכמים באוהל וחיי בני הבכור לא יהיו שונים מכך".
חלידה אל-פרג' מאידליב, שנמצאת בחודש השני להריונה, סובלת מסוכר נמוך בדם וסחרחורות אך לא מצליחה לשלם על התרופות. "אני כל כך מפחדת, זה הילד הראשון שלי", סיפרה אל-פרג'. "אני רוצה לשלוח מכאן מסר לכל הנשים ההרות בעולם - תרגישו מבורכות שיש לכן קורת גג בטוחה ומשפחה שדואגת לכן".