שתף קטע נבחר

 

ארמניה, השואה וקים קרדשיאן

ארמניה המתוסכלת מחוסר הנכונות של העולם להכיר ברצח העם שלה תולה תקוות בגורם מפתיע: כוכבת הריאליטי קים קרדשיאן, שבאה לביקור מולדת עם עדת צלמים וכתבים. אחרי שהאפיפיור הכיר ברצח העם: טורקיה מחזירה את השגריר מהוותיקן

עוד לפני שהאפיפיור פרנסיסקוס הצהיר בצהריים (יום א') כי רצח הארמנים על-ידי העות'מנים במלחמת העולם הראשונה היה רצח עם לכל דבר, היו אלה ימים סוערים לארמנים. ארמניה תציין החודש 100 שנה למה שהיא מתעקשת שהיה רצח עם, ובימים אלה מתנקזים התסכול, הזעם – וגם התקווה שלה – ליעד לא צפוי. קוראים לו קים קרדשיאן.

 

עוד חדשות בעולם :

 

כוכבת הריאליטי האמריקנית הגיעה בימים האחרונים לטיול שורשים בארץ אבותיה, וזכתה לקבלת פנים חמה ממאות מעריצים שחיכו לה בבירה ירבאן. קרדשיאן הגיעה לארמניה מלווה בבעלה הראפר קניה ווסט, בתם נורת' ווסט ואחותה של קרדשיאן קלואי.

משפחת קרדשיאן באנדרטה לקורבנות רצח העם (צילום: AFP) (צילום: AFP)
משפחת קרדשיאן באנדרטה לקורבנות רצח העם(צילום: AFP)

קים קרדשיאן באתר ההנצחה ליד ירבאן (צילום: AP) (צילום: AP)
קים קרדשיאן באתר ההנצחה ליד ירבאן(צילום: AP)

"ארמניה, הנה אנחנו!!!!", כתבה קרדשיאן בחשבון האינסטגרם שלה עם הגעתה, "אנחנו כל כך אסירי תודה שאנחנו כאן ומתחילים את המסע הזה של פעם בחיים! תודה לכם, כל מי שבירך אותנו! אני לא יכולה לחכות כבר לחקור את המדינה שלנו ולאכול אוכל טעים!".

 

קרדשיאן לא הזכירה עם הגעתה לארמניה את רצח הארמנים על-ידי העות'מנים במלחמת העולם הראשונה, אבל רבים ממעריציה וגם ממי שאינם בקיאים במיוחד בקורותיה מקווים שהפרסום העולמי שלה יסייע למשוך תשומת לב לאירועי יום הזיכרון לרצח העם הארמני, שייערכו ב-24 באפריל.

האחיות קרדשיאן עם דגל ארמניה, בביקור בירבאן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האחיות קרדשיאן עם דגל ארמניה, בביקור בירבאן(צילום: רויטרס)

לפי היסטוריונים, עד 1.5 מיליון ארמנים נרצחו על-ידי הטורקים העות'מנים בימי מלחמת העולם הראשונה, וחוקרים רבים רואים באירועים האלה רצח העם הראשון של המאה ה-20. טורקיה מנגד מתעקשת שמספר ההרוגים היה נמוך בהרבה וכי ההרוגים היו קורבנות של מלחמת אזרחים והתקוממות ולא של רצח עם שיטתי. היא פועלת נמרצות כדי למנוע ממדינות שונות להכיר באירועים כרצח עם, ונוקטת סנקציות נגד מדינות המקדמות הליכי הכרה שכאלה.

 

#לאלשכוחלעולם

"בפייסבוק וברשתות חברתיות אחרות יש אולי עשרות מיליוני בני אדם שאינם ארמנים ושעוקבים אחריה", הסביר אזרח ארמני ליד המלון של קרדשיאן בירבאן, "אם הם יקבלו מידע על רצח העם ועל מה ומי אנחנו, מה קרה לנו, אני חושב שתהיה לזה השפעה חיובית בכל מקרה". אפילו יו"ר הפרלמנט הארמני כיבד את הגעתה בהצהרה: "קים קרדשיאן היא אישה ידועה ברחבי העולם כולו. אנחנו צריכים לשמוח על כך שהיא באה לכאן".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הפגישה עם ראש הממשלה. הודה גם על התרומה להכרה ברצח הארמנים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגישה עם ראש הממשלה. הודה גם על התרומה להכרה ברצח הארמנים(צילום: AFP)

והארמנים לא שגו בהערכותיהם. כלי תקשורת ברחבי העולם כולו מדווחים בימים האחרונים על הביקור הטעון של קרדשיאן בארץ אבותיה. ביום שישי הם דיווחו בליווי תמונות על הביקור שלה באנדרטה לזכר קורבנות רצח העם ליד ירבאן. היא הניחה פרחים על האנדרטה, כיבדה את זכר הקורבנות בדקת דומייה, והמתינה כעשר דקות נוספות ליד אש התמיד.

 

ראש ממשלת ארמניה הוביק אברהמיאן בכבודו ובעצמו קיבל את פניהם של קרדשיאן ובני משפחתה בירבאן והודה להם על תרומתם "להכרה הבינלאומית ולגינוי

של רצח העם הארמני". #לאלשכוחלעולם, כתבה לאחר מכאן קרדשיאן בחשבון האינסטגרם שלה.

 

מוקדם יותר היום עורר האפיפיור פרנסיסקוס רעש עולמי כשכינה את רצח הארמנים בידי העות'מנים "רצח העם הראשון של המאה ה-20" וקרא לקהילה הבינלאומית להכיר באירועים כרצח עם. נשיא ארמניה, סרז' סרקיסיאן, שיבח את האפיפיור על דבריו, אבל טורקיה מיהרה לזמן את שגריר הוותיקן באנקרה לשיחת נזיפה. "הצהרתו של האפיפיור, הרחוקה מאמיתות היסטוריות ומשפטיות, בלתי מתקבלת על הדעת", מסר משרד החוץ הטורקי, "עמדות דתיות אינן מקום לטענות בלתי מבוססות ולהפצת שנאה". בהמשך הערב הודיעה טורקיה כי היא מחזירה את שגרירה בוותיקן להתייעצויות באנקרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קרדשיאן בארמניה. אפילו ראש הממשלה גאה בה
צילום: AFP
מומלצים