ריח רע במקרר? מה עושים
אי שמירה על הטמפרטורה הנכונה, הזנחה ואי הקפדה על ניקיון גורמים לריחות רעים בתוך המקרר. אז מה עושים? המקצוענים עם כל הטיפים
שאריות בצל שנשארו במקרר, אוכל שפג תוקפו מזמן, תקלה במאוורר של המאייד, סתימה בניקוז ואפילו ריבוי שקיות ניילון. כל אלו גורמים לריח רע מהמקרר. כיצד ניתן לפתור את הבעיה? קבלו עצות מ"המקצוענים".
עוד בנושא:
קרח במקפיא - מה עושים עם זה?
לפני תביעה: גישור מול בעל המקצועמחירון עבודות טכנאי מקררים
אוכל מקולקל במקרר
"לרוב, כשהמקרר לא עובד כמו שצריך עקב תקלה, והוא לא נמצא על הטמפרטורה הנכונה, הדבר גורם לאוכל להתקלקל ולהסריח את המקרר", מסביר דודי גבאי מטכנו דודי. "הטמפרטורה המומלצת היא תמיד על האמצע, גם בתא ההקפאה וגם בתא הקירור. אם תא ההקפאה מפשיר, אז לרוב הדם של כל הבשרים נוזל מתא ההקפאה אל תוך המקרר וגורם לריחות לא נעימים. המים מצטברים על מגש שיושב על המנוע מאחורה. צריך להוציא אותו ולנקות אותו. מי שיודע לזהות את מקור הריח יכול לבצע את הפעולה הזו לבד. מי שלא, יכול לקרוא לטכנאי בעלות ביקור".
ויש גם בעיות ריח רע שנגרמות כתוצאה מהזנחה ואי הקפדה על ניקיון. "אוכל שיושב הרבה זמן במקרר ומתקלקל הוא סיבה נפוצה לגרימת ריח רע במקרר", מסביר אדיר בן עמי משירות אדיר.
"ההמלצה היא לעשות ניקוי כללי לעתים קרובות (ולכל הפחות אחת לחודש), ולזרוק מוצרים שפג תוקפם. במשרדים שבהם אנשים רבים משתמשים באותו המקרר, מומלץ לעשות ניקוי יסודי אחת לשבוע-שבועיים בהתאם לכמות המשתמשים בו".
וכל כמה זמן כדאי לעשות ניקוי יסודי של המקרר? גבאי: "אחת לשנה זה מספיק. מי שניקה עכשיו לפסח יכול להמתין עד לשנה הבאה. המקררים של ימינו עושים הפשרות לבד, ולא צריך להפשיר אותם באופן קבוע. אם מקפידים על ניקיון בסיסי ועל תחזוקה נכונה מספיק לנתק את המקרר מהחשמל רק פעם בשנה ולעשות לו ניקוי יסודי".
מהם חומרי הניקוי המומלצים? "בכל מה שקשור למקרר, אני ממליץ לנקות רק בחומרי ניקוי עדינים", אומר גבאי. "נוזל לניקוי כלים וספריי לניקוי חלונות עם סמרטוט לח מספיקים. אני לא ממליץ על שימוש באקונומיקה במקום שנועד לאחסון מזון, כי מדובר ברעלים. אין צורך בשימוש בחומרי ניקוי חזקים במיוחד".
חוסר בגז או תקלה במאוורר של המאייד
בן-עמי: "תקלה נפוצה היא שהמאוורר של המאייד נשרף. הוא ממוקם בתוך הפריזר, והוא מפזר את הקור לתא המזון.
לפעמים הוא נשרף, ואז יש במקרר ריח של גז. במקרה כזה מומלץ להחליף את המאוורר. העלות הממוצעת עבור תיקון מסוג זה היא 550-350 שקל, כולל עלות ביקור, עלות המאוורר ועלות העבודה".
גבאי מוסיף: "עוד תקלה נפוצה היא חוסר בגז. זהו תיקון פשוט יחסית שנע בין 400-300 שקל".
במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "לפני הזמנת טכנאי בדקו האם תעודת האחריות על המוצר עדיין בתוקף. במקרה שלא, כדאי לדעת שחלק מהתקלות כאמור ניתן לפתור לבד ושתחזוקה ושימוש נכון ימנעו תקלות בעתיד".
סתימה בניקוז של קערת האידוי - גורמת למים לעמוד זמן רב
בן-עמי: "המקרר מבצע הפשרה כל שש שעות. התהליך הוא כזה שגוף החימום מפשיר את הקרח ואז הנוזלים יורדים מאחור אל קערת האידוי, דרך צינור. ברגע שיש סתימה בניקוז, המים עומדים וצוברים אבק, לכלוך ובקטריות. אלו יכולים לגרום לריח רע מפני שהמים יושבים בניקוז של הפריזר, בחלק הפנימי של תא ההקפאה. הריח מועבר על-ידי המאוורר שמפזר את הקור למטה. על מנת לפתור את הבעיה יש לקרוא לטכנאי שיפתח את הניקוז. לרוב מדובר בניילונים או בלכלוך שמצטבר בחור הניקוז. פעולה זו מצריכה רק ניקוי ולא החלפה של חלק מסוים, ולכן היא בעלות ביקור טכנאי".
שקיות ניילון אחראיות לריח רע במקרר
"יותר מדי שקיות ניילון במקרר גורמות לריח. הניילון מטבעו מוציא ריחות, ובכמות גדולה זה מורגש", אומר בן-עמי. "בייחוד אם מצטברת על הניילונים רטיבות שגורמת לעובש. המאוורר שאחראי לפיזור האוויר במקרר מפיץ את הריח לכל חלל המקרר. הפתרון הוא להקפיד על שקיות יבשות, ובאופן כללי להמעיט את השימוש בשקיות ולהשתמש במגירות של המקרר לצורך אחסון פירות וירקות. יש שטיחים ירוקים מיוחדים שמניחים על תחתית המגירות האלו".
ויש גם כמה טיפים ביתיים לחומרים שיספגו את הריח מהמקרר שלכם
בן-עמי: "ניתן להכניס 5-6 כפיות קפה שחור לתוך שקית ניילון פתוחה, ולהשאיר אותה במקרר.
ניתן להשאיר שקית דומה בתא המקפיא. הקפה סופג את הריחות הלא נעימים, ולאחר יומיים-שלושה פשוט זורקים את השקית".
גבאי: "ניתן גם לשים 3-2 חתיכות של פחם של מנגל בתוך צלחת במקרר ולשאיר אותן שבועיים-עד חודש והוא סופג את הריחות הלא נעימים".
טכנאי מקררים מומלצים - לרשימה המלאה