השייח טריף: "למה לדרוזים לא נותנים להקים טורבינות רוח בגולן?"
בראיון ל-ynet אמר המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית: "משום מה הפרויקט של הדרוזים הופסק והתחילו באישור הפרויקט של האחים היהודים. אנחנו לא נגד, שיתנו, אבל שיתנו גם לדרוזים". לדבריו, הטורבינות לייצור חשמל יספקו 600 מקומות עבודה
"במקום לנצל את המצב בתקופה הקשה הזו, ולעזור לדרוזים ברמת הגולן, המדינה יוצרת עוד אפליה ועוד ניכור", כך טוען המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, שייח מואפק טריף. באחרונה פועל השייח' לקדם תוכנית להקמת חוות טורבינות רוח ברמת הגולן, שתוקם ותתופעל על ידי התושבים הדרוזים ברמה. לדבריו, לא רק שהתוכנית - שאושרה בעבר על ידי אלוף פיקוד צפון - אינה יוצאת לפועל, מקודמות על חשבונה תוכניות אחרות שיזמיהם יהודים.
"לפני 5-6 שנים, היזמים הדרוזים הגישו את ההצעה לכל הגורמים, למשרד הביטחון לפיקוד לאלוף פיקוד, שהיה בזמנו גדי איזנקוט, כיום הרמטכ"ל. קודם הייתה הסכמה ואחרי שהתחילו בהליך - שנה או שנתיים - קמו גם השכנים היהודים וביקשו גם. משום מה הפרויקט של הדרוזים הופסק והתחילו באישור הפרויקט של האחים היהודים. אנחנו לא נגד, שיתנו, אבל שיתנו גם לדרוזים", אמר השייח טריף בראיון ל-ynet.
עוד כתבות בקיימות וכלכלה ירוקה
"חצי ממקרי הסרטן של ילדים באזור חיפה נובעים מזיהום אוויר"
מנקים אחרי החג: אלפי טונות של זבל
"נוצרה כאן בעיה של אפליה, אפליה של הדרוזי מול היהודי ובמיוחד ברמת הגולן. המצב היום ברמת הגולן, במקום לבוא ולחבק את הדרוזים שם, לקרב אותם ולהביא אותם למדינה ושאנחנו נחבק אותם כולנו, אז באו ממשרד הביטחון וכל מיני גורמים והתנגדו", הוא הוסיף. "שלחנו לשר הביטחון מכתבים. ביקשנו הסברים, ביקשנו פגישות. אין הסבר למה התנגדו. אני חושב שזה עניין רק של אפליה. אפליה לדרוזים שם. אתה יודע זה פרויקט מאוד חשוב מבחינה כלכלית לעדה, גם למדינה, לתושבים. פרויקט לא רק כלכלי אלא גם פרויקט תיירותי".
הפרויקט שיכלול עשרות טורבינות, שאמורות היו לקום באזור עמק הבכא, ולספק חשמל לכ-60 אלף בתי אב, עשוי היה לספק - לפי הערכת אנשי העדה - תעסוקה לכ-600 איש. בנוסף, הייתה מתוכננת מעלית שתעלה לראש אחד מהתרנים. השייח הוסיף כי היישובים באזור מחוברים לחשמל, אך ישנם הרבה פרויקטים מחוץ ליישובים שהפרויקט עשוי לתרום להם - כמו מטעי התפוחים ובתי האריזה. "אלו פרויקטים שצורכים הרבה חשמל, וכמובן שהדבר יכול להוזיל את מחירי החשמל באזור".
בעדה מזהירים כי גורמים פוליטיים קיצוניים, דוגמת התנועה האיסלמית, מנסים להתערב ולהיכנס ב"וואקום" שנוצר כאשר המדינה אינה תומכת בפרויקטים של תשתית בכפרי הדרוזים. "היה לנו מקרה שביקשנו להעביר חשמל למקום קדוש
לעדה ליד הבניאס", סיפר שייח טריף, "מדובר על מבנה בן 1,000 שנה והמדינה התעכבה והתנגדה למרות שכבר שילמנו. בסוף הגיעו גורמים עוינים, ותרמו פאנלים סולריים. היום המקום הזה כבר מחובר לחשמל. אסור שדברים כאלה יקרו".
הוא קרא לשר הביטחון, משה (בוגי) יעלון לפעול בנושא. "אנחנו מקווים ששר הביטחון יתערב בעניין הזה וימצא פיתרון, יזמן את כולם. שייתנו חלק גם לדרוזים ברמת הגולן. מגיע להם שיחיו בכבוד כמו שכניהם היהודים. שר הביטחון חייב להתערב ולפתור את הבעיה".
ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "משרד הביטחון וצה"ל מודעים לחשיבות פיתוח אנרגיה חילופית, כפי שהגדירה ממשלת ישראל ופועלים על מנת לאזן את המענה לבקשות היזמים להקמת מתקני אנרגיה חלופית ברחבי הארץ, אל מול הצרכים הביטחוניים. כל בקשה נבחנת עניינית ומקצועית. משרד הביטחון איננו המשרד שמקנה את הזכות, אלא זו נעשית באמצעות משרד האנרגיות התשתיות והמים. משרד הביטחון מתייחס להיבטים הביטחוניים בלבד".