שתף קטע נבחר
 

מדד המחירים למרס עלה ב-0.3%

אחרי שני מדדים שליליים בינואר ופברואר - הלמ"ס מפרסמת הערב כי בחודש שעבר נרשמה עליית מחירים, שלה תרמו ביו היתר העליות במחירי הדלק (6.2%) והפירות (1.7%). האינפלציה בפועל המחושבת 12 חודשים לאחור עדיין שלילית - ועומדת על 1%-

מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ עלה בשיעור של 0.3%, זאת אחרי שני המדדים השליליים שנרשמו בחודשיים הקודמים. כך פרסמה אחה"צ (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :

 

למרות העלייה במדד החודש שעבר, ממשיכה האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור, להיות שלילית - בשיעור של -1%. קצב האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים, משקף אף ירידת מחירים ממוצעת גדולה יותר של 1.5%-.

 

לעליית המדד בחודש שעבר תרמו בעיקר העליות בסעיפי התצרוכת הבאים: דלק (6.2%), דירות בבעלות הדיירים (0.9%), פירות (1.7%) ועריכת מסיבות (1.9%). עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות במחירי הירקות הטריים (4.2%-) וחומרי כביסה (3.7%-)

  

 

 

 

 (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

התפנית במגמת האינפלציה של החודשיים האחרונים תומכת בהשארת הריבית לחודש מאי ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%. האינפלציה בפועל ממשיכה אמנם להימצא מתחת לגבול התחתון של יעד האינפלציה השנתי, אולם ההערכה היא שהאינפלציה תשוב אל תוך תחום היעד במהלך השנה הקרובה גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים מצד בנק ישראל. 

 

לפני חודש ההערכה הייתה כי המדד השלילי של חודש פברואר והמשך התבססות האינפלציה בפועל בחודשים האחרונים מתחת לגבול התחתון של היעד השנתי שקבעה הממשלה - לא צפויים להשפיע על החלטת הריבית לחודש אפריל. זאת בעיקר בשל העובדה שבחודש פברואר הפחית כבר בנק ישראל את הריבית ב- 0.15%. ההערכה הייתה שחברי הוועדה המוניטרית של בנק ישראל יחליטו להשאיר את הריבית ללא שינוי, בנקודת שפל של 0.1% 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים