שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

מאות צעדו בת"א: "לסייע לניצולים בעודם בחיים"

ניצולים ותושבים צעדו יחד במטרה להגביר מודעות לשואה ולסייע לשורדיה. ניצולת ברגן בלזן: "אם לא אגיע עכשיו אז מתי אגיע? צריך לחשוב איך יזכרו את השואה בעתיד". הצועדם הותירו טביעות ידיהם על לוחות רחוב

מאות בני אדם צעדו אחר הצהריים (יום ד') בתל אביב כאות הזדהות עם ניצולי השואה ומתוך דאגה לשלומם, "לזכור את הגיבורים ששרדו, להושיט להם יד ולהעלות מודעות לזכויותיהם", כפי שהסבירו בעמותה שארגנה את האירוע, "אביב לניצולי השואה".

 

ציפורה קובלסקי, ניצולת שואה, סיפרה: "היום לפני 70 שנה השתחררתי ממחנה ברגן בלזן. הגעתי לכאן עם בני, הרגשתי שאם לא אגיע עכשיו אז מתי אגיע?". היא סיפרה כי חשה שיש חשיבות להגביר את המודעות לשואה, "כי עד היום יש כאלה שאומרים שהיא לא התקיימה. החיים בארץ לא כל כך פשוטים, צריך לחשוב איך בעתיד יזכרו את השואה". בנה, יוסי קובלסקי, סיפר כי נעזר בעמותת "אביב" כדי לסייע לאמו למצות את זכויותיה: "קבלת קצבה גרמנית למי שעבדו בגטו - הייתה נושא סבוך רגשית ובירוקרטית, וסייעו לנו. גם אבי ז"ל היה באושוויץ. השבוע נולד לאימא נין ראשון".

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מאות צעדו בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מאות צעדו בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

יוסף אברהם (75) ניצול שואה מרומניה, סיפר כיצד נסע עם הוריו ברכבת המוות: "קרון של 150 אנשים דחוסים, ממנו רק 15 יצאו חיים, בהם אני והוריי". אך העובדה שהיה חלק מההיסטוריה שעיצבה את פני האומה לא מסייעת לו: "הזכויות שלנו הן דבר שאנחנו צריכים להילחם עליהן. מי שעלה אחרי שנת 1953 הוגדר ניצול ללא זכויות. עכשיו, אחרי המהלך של השר לפיד ייתכן שנקבל סיוע". 

 

לפני הצעדה התקיימה עצרת, ובהמשך הטביעו בצבע עוברים ושבים ומשתתפי הצעדה את כף ידם על גבי לוחות שהוצבו במקום, כאקט סמלי.

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

המצעד בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המצעד בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)
 

סגנית ראש העיר תל אביב מהרטה ברוך אמרה בעצרת: "לצד החובה לזכור ולספר על מה שהתרחש בעבר, נדמה ששכחנו לדאוג לצרכיהם של הניצולים. ישראל 2015 היא לצערי חברה שמצטיינת בהפקת טקסים מכובדים, אבל נכשלת ביישום המסקנות הערכיות הנגזרות מהנושאים שלשמם נערכו הטקסים. בושה שיש צורך לצעוד למען מטרה בסיסית וברורה כזאת". היא קראה לממשלה להשקיע ללא דיחוי גם בניצולי השואה שעודם בחיים.

 

מנכ"לית ומייסדת העמותה, עו"ד אביבה סילברמן, אמרה: "באנו היום להראות לניצולים שלא שכחנו, אנחנו מושיטים להם יד יום יום. בשנה האחרונה נעשו צעדים משמעותיים אך דווקא בשנה זו גדלו הפניות לעמותה ב-40%, והצורך בליווי ובסיוע גדל". היא הציעה לאזרחים לסייע לעמותה ולניצולים בהפגת בדידותם ובמיצוי זכויותיהם.

 

שני חברי כנסת הגיעו לאירוע. דב חנין אמר: "אני מתייצב כאן לא רק למען הזיכרון. בשנה האחרונה היו כאן כמה הישגים בנושא, אבל יש לא מעט משימות לפנינו". ח"כ אורן חזן סיפר כי גילה את האירוע דרך הפייסבוק. "הבנתי שאם אני מגלה את זה דרך שם, כנראה המודעות אינה מספקת. אני חושב שהזכויות שלהם הן החובה שלנו". 

 

ניתן לפנות אל העמותה באמצעות אתר האינטרנט  או באמצעות הטלפון: 072-2424404.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
צועדים בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים