שתף קטע נבחר

 
shutterstock

"לא רוצה לחלות בסוכרת": השינוי של בטי

בטי בן שימול ראתה את אבא שלה מתמודד עם מחלת הסוכרת והבינה שאם לא תרזה ממשקל שטיפס כבר ל-95 ק"ג, גם היא עלולה לחלות. לאחר שנגמלה מגלוטן וסוכר במכון אברהמסון ורזתה יותר מ-20 ק"ג, היא אומרת: "היום למדתי לומר לא לאוכל ולשנות את אורח החיים שלי"

בשיתוף מכון אברהמסון

 

חודש אחרי שבטי בן שימול התחילה בתהליך ההרזיה - היא יצאה לארוחת ערב עם חברים במסעדה. "לא מצאתי מה לאכול שם. הכול היה עם אבקת מרק עוף, סויה טריאקי, סוכר. זה היה ממש קשה. בסוף הערב מצאתי את עצמי רק עם כוס נס קפה", היא מספרת.

 

אבל הקושי הזה רק דירבן אותה להמשיך קדימה ולא להתייאש, בעיקר כשהיא הבינה שהיא הצליחה לעמוד במשימה ולא להתפתות למאכלים אסורים.

 

"בשלב הזה כבר הייתי 8 ק"ג פחות מהמשקל שבו התחלתי", נזכרת בטי בת ה-28, נשואה ואם לילד מבית חשמונאי. "אני זוכרת שכשהגעתי למשקל של 95 ק"ג, ממש נגעלתי מעצמי. החלטתי שאני לא מוכנה יותר להיראות ולחיות ככה".

 

אבל זה רק היה רק חלק אחד מהרצון של בטי לרזות. "אחת הסיבות המרכזיות שרציתי לרזות ולהתחיל לחיות נכון, הייתה כי אבא שלי חולה סוכרת, ואני רואה את ההתמודדות היומיומית שהיא קשה מאוד. אמרתי לעצמי שאם אפשר לעשות משהו כדי להתרחק מהמחלה הזאת  - אני אעשה את זה".

 

עוד כתבות דיאטה מעוררות השראה

"לא יכולתי להסתכל על עצמי בראי". השינוי של ליהי

"רזיתי כי לא רציתי שילדיי יישארו בלי אבא"

השינוי של יגאל: רזה והצליח להתגבר על סוכרת

 

בטי בן שימול. "גלוטן וסוכר היו חלק מהותי בתפריט שלי" ( ) ( )
בטי בן שימול. "גלוטן וסוכר היו חלק מהותי בתפריט שלי"

 

"כל המשפחה התגייסה לעזור לי"

היא שמעה על מכון אברהמסון מחברים והחליטה לנסות. "החשש שלי שהיה שלא אצליח בלי גלוטן וסוכר כי הם היו מרכיב מאוד משמעותי בתפריט שלי, אבל בעלי אמר לי שהוא יתמוך בי, והיום הוא אפילו מפרגן לי בארוחות ערב טעימות.

 

"ולא רק הוא. גם גם אמא שלי וחמותי שינו את המטבח שלהן בשבילי. הן מכינות אוכל שגם אני יכולה לאכול, דואגות שיהיה לי גם את הקינוח שלי שמותר לי. גם בעבודה אנחנו מכינות ארוחות משותפות וכולן מכינות ודואגות שלא יהיה גלוטן וסוכר ברכיבים. אני מאושרת שיש לי את כל התמיכה הזו. זה מדרבן אותך להצלחה".

 

איך נראה התפריט היומי שלך?

"אני מנסה מאוד לשמור על הפרדה של פחמימות וחלבונים ובדרך כלל אני גם מצליחה. בבוקר אני שותה נס קפה עם סוכרזית בלי שום תוספת בצד, לפעמים אני אוכלת עוגייה ללא גלוטן וסוכר.

 

"בשעה 10 ארוחת בוקר שכוללת 4 פריכיות אורז או תירס דקות עם חומוס/גבינה וירקות או סלט ירקות עם טונה וגבינה / או חומוס או פשטידה שאני מכינה.

 

"הרבה פעמים ארוחת הצהריים מאוד דומה לארוחת הבוקר שלי במיוחד כשאני בעבודה. אחר כך בסביבות השעה 4 אני אוכלת ארוחת ביניים שכוללת לעמים משהו מתוק, כמו למשל:

מעדן ביו עם פרי ותערובת אגוזים ופשתן, פריכיות אורז עם טחינה גולמית, נס קפה עם 2 תמרים ואגוזי מלך ועוד.

 

"ארוחת הערב תכלול 90% חלבונים, כמו למשל, מוקפץ ירקות עם סויה ללא גלוטן ורוטב צ'ילי ללא סוכר עם חזה עוף או כרעי עוף בתנור עם מלח וסלט, שקשוקה, חזה עוף".

 

"אני שולטת באוכל - ולא הוא שולט בי"

אחרי שרזתה יותר מ-20 ק"ג והיא ממשיכה לשמור על אורח חיים בריא, היא אומרת שזה שינה אותה בהרבה מאוד מובנים.

 

"יש לי המון שליטה על האוכל שלי, ולא הוא שולט בי. חוץ מזה אני מרגישה פחות כבדות שבא לידי ביטוי גם במראה שלי כמובן.

 

"בנוסף, הביטחון העצמי שלי חזר, יש לי המון אנרגיות וכוחות וללא ספק גם העובדה שאני יכולה להיכנס לכל חנות בגדים ולמצוא שם את מה שאני רוצה תורמת לשינוי. אין יותר כיף מלהיכנס לתא הלבשה ולצאת ולבקש מידה פחות ואז ולצאת ולבקש עוד מידה פחות", היא מודה.

 

עצות הדיאטה של בטי

החלטה זו ההתחלה של התהליך. "להחליט שרוצים לעשות שינוי כי בלי החלטה רצון וכוח לא ניתן לעשות שינוי אמיתי".

 

להתכונן באופן מעשי. "להכין את המשפחה, בית, עבודה לשינוי. לא להתבייש להביא איתך אוכל לעבודה / שמוזמנים לארוחות / ולשאול מה יש באוכל"

 

לא להתייאש. "אני ממליצה למי שנמאס להיחם במחלת הבצקים והסוכרים לעשות את השינוי. זה לפעמים מאוד קשה כי צריך לבדוק כל דבר שמכניסים לפה, אבל זה הדבר הכי כיף וטוב שקרה לי בעולם !שליטה שקיבלתי. היום יש לי את הכוח והיכולת לומר לא לאוכל".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אני שולטת על האוכל ולא הוא בי". בטי בן שימול
ד"ר רק שאלה
מומלצים