המסתורין של בירת התאומים העולמית
יותר מ-200 זוגות תאומים נולדו בעיירה בוסנית בת 20 אלף תושבים, שרוצה להפוך לאטרקציה תיירותית. השערה לתופעה הנדירה: נישואים במשפחה
עיירה בבוסניה, ביתם של יותר מ-200 זוגות תאומים מתוך אוכלוסייה של כ-20 אלף תושבים, טוענת כי היא "בירת התאומים" של העולם ומנסה להשתמש בעובדה הזו כדי להפוך לאטרקציה תיירותית.
עוד חדשות בעולם:
אפקט לוביץ: טורקיה קוראת לטייסים להתחתן
שבועה במאפיה: נשיקה בפה, כיתוב בערבית
גופת הילדה הוקפאה בתקווה שתחזור לחיים
נדזיב ווצ'לז, עיתונאי מקומי, הבחין בתופעה כשאשתו אמירה ילדה תאומים במהלך המלחמה, שנמשכה בין 1992 ל-1995. הוא סיפר כי הלך לשכנים לשאול עגלה לתינוקות, וגילה שהם כבר השאילו אותה למשפחה נוספת שילדה תאומים. "אז הבנתי כמה תאומים יש פה", סיפר. הוא גילה שבמהלך המלחמה נולדו לפחות 21 זוגות תאומים, ואמר כי המספר לדעתו גבוה בהרבה בהתחשב בעובדה שתושבים רבים נמלטו בעקבות הקרבות והעוני.
דרך עמוד הפייסבוק "בוזים - עיירת התאומים" מצא נדזיב לפחות 200 זוגות תאומים שנולדו בעיירה. כעת ראש העיר החליט להפוך את בוזים ליעד תיירותי, באזור שעד כה נשען ברובו על תיירות קטיף של פטל וערמונים. "יכולה להיות פגישה שנתית של תאומים מבוזים ומרחבי המדינה, הראשונה מסוגה בבוסניה", אמר ראש העיר אגאן בוניץ' על תוכניתו.
לפי הרופאים בבית החולים המקומי, לידת תאומים צפויה אחת ל-88 לידות. אלא שהנתונים הרפואיים מראים על חוסר במעקב בעקבות המלחמה בשנות ה-90. על הטענה שיחסים בין קרובי משפחה יכולים להעלות את מספר התאומים אמר ראש העיר: "המקומיים בעיקר מתחתנים בינם לבין עצמם. זו קהילה די פטריארכאלית ומסורתית".
זומרטה הודזיץ', שאחראי על רישום הלידות בעיירה, אמר כי הוא "זוכר את השנים שבהן היו תאומים כמעט בכל כיתה. היו גם שלישיות". קמאל, אב מובטל לתאומים בני 17 חודשים, אמר כי יש "היסטוריית תאומים" במשפחה שלו ושל אשתו. "אולי הם יהיו ספורטאים. הם יכולים להיות הכול, רק לא פוליטיקאים", סיפר במבט לעתיד.