ישראל תעביר את כספי המסים לרשות
לאחר שנתניהו הורה להעביר את הכספים שהוקפאו בעקבות מהלכי הרשות באו"ם ואבו מאזן סירב, ישראל תעביר 1.85 מיליארד שקל כבר בתחילת השבוע. החובות של הפלסטינים לישראל יקוזזו
ישראל ואנשי הרשות הגיעו להסכמה על העברת כספי המסים, העברה שהוקפאה בארבעת החודשים האחרונים. הסכום שיועבר הוא 1.851 מיליארד שקל על חשבון החודשים דצמבר-אפריל.
עוד בחדשות:
רוחאני: מציע לתככנים להפסיק לתקוף בתימן
המסתורין של בירת התאומים העולמית
לפי הסיכום שהושג אמש (ו') בין ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה ומתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יואב (פולי) מרדכי, יקוזזו הכספים שחייבת הרשות לישראל עבור החודשים דצמבר, ינואר ופברואר.
בנוגע למחלוקות הוחלט על הקמת ועדה משותפת בין משרד האוצר הישראלי והפלסטיני שתדון על כל החובות של הפלסטינים לישראל ואופן תשלומם. הסכום יועבר בתחילת השבוע הבא. השר לענייני אזרחים ברשות, חוסיין א-שייח, אמר הבוקר כי ממשלת ישראל תשוב להזרים מחר או מחרתיים את כספי המסים.
גורם ביטחוני בכיר אמר כי "למרות הפרת ההסכמים החליטה ישראל להעביר את הכספים שעוכבו, מתוך אחריות ליציבות האזורית ומשיקולים הומניטריים לטובת תושבי הרשות הפלסטינית. אנו לא במאבק מול אזרחי הרשות הפלסטינית. להיפך".
לדברי אותו גורם, "הצעד הזה נוסף לשורה של צעדים משמעותיים נוספים שבהם נקטה ישראל לאחרונה, צעדים שמטרתם לשפר את רווחת האוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון וברצועת עזה, כפי שבא לידי ביטוי במהלך לחיבור העיר רוואבי למים והכפלת היקף המים המסופק לרצועת עזה, הגדלת אישורי הכניסה לישראל והרחבת חופש התנועה באיו"ש. חשוב לנו שתושבי הרשות יחיו ברווחה ובכבוד ואנו פתוחים לקדם כל הצעה שתאפשר שם צמיחה כלכלית".
לפני הבחירות החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לעצור את הזרמת הכספים לרשות הפלסטינית כצעד ענישה לכך שהפלסטינים חתמו על אמנת רומא, שהיוותה מסמך הצטרפות לבית הדין הבינלאומי בהאג ועורר זעם רב. באחרונה המליצה מערכת הביטחון לשנות את ההחלטה, ולפני שלושה שבועות הורה נתניהו להעביר את הכסף.
עם זאת, הנשיא הפלסטיני אבו מאזן סירב לקבל זאת בטענה שישראל מבקשת לקזז כשליש מהסכום, שעמד על 1.5 מיליארד שקל, את החובות עבור מים, חשמל ואשפוז של פלסטינים בישראל. יש לציין כי מדובר בכספי מכס ומסים על מוצרים שנכנסים לרשות, שאותה גובה ישראל על פי ההסכמים בין הצדדים ומעבירה לרמאללה מדי חודש.
הפלסטינים התעקשו לא לקבל את הכספים על אף החלטת נתניהו ולאור העבודה כי הם מהווים 70% אחוזים מהתקציב השנתי הפלסטיני ובאמצעותם משולמים, בין היתר, משכורות פקידי הרשות הפלסטינית ובכללם משכורותיהם של אנשי מנגנוני הביטחון. בשלושת החודשים האחרונים שילמה הרשות הפלסטינית רק 60% ממשכורותיהם של פקידיה.