בתי הזיקוק ייצאו לטורקיה מוצרים בכ-1.5 מיליארד דולר ב-2014
בשנה שעברה 38% מהכנסות המפעל שבמפרץ חיפה היו מייצוא. 47% מהיקף היצוא ב-2014 היה לטורקיה ו-27% לקפריסין. בבתי הזיקוק הסבירו כי הם מוכרים את המזוט לשוק העולמי, אך בדו"ח אחר נכתב כי היא מוכרת לטורקיה דלקי תחבורה באיכות גבוהה
בתי הזיקוק בחיפה מכרו בשנה שעברה דלקים שזוקקו במפרץ חיפה לטורקיה בשווי של כ-1.5 מיליארד דולר. כך עולה מהדו"חות הכספיים של החברה לשנת 2014.
הזיהום והתחלואה במפרץ חיפה - כתבות אחרונות:
יהב: "המדינה לא עושה - לקחתי את השוט לידיי"
חסימת המפעלים: קצין הרכב של עיריית חיפה עוכב לחקירה הדרמה במפרץ: "על נתניהו להתערב נגד הזיהום"על-פי הדו"חות הכספיים לשנת 2014, בתי הזיקוק מוכרת ללקוחות שונים ברחבי העולם, בעיקר לשווקים קרובים באזור אגן התיכון, מוצרים שונים, בחלקם דומים באיכותם למוצרים הנמכרים על ידה בשוק המקומי ובחלקם מוצרים באיכות נמוכה יותר.
בשנה שעברה, כך על-פי הדו"ח הכספי, ייצאה החברה ליעדי הייצוא העיקרים הבאים: כ-47% לטורקיה וכ-27% לקפריסין. בשנת 2013 היה היצוא כ-40% לטורקיה וכ-23% לקפריסין. סך כל המכירות לחו"ל בשנה שעברה הסתכם בכ-3.1 מיליארד דולר- דבר שהיווה 38% מהכנסות החברה.
מבתי זיקוק נמסר בתגובה: "בז"ן פועלת בראש ובראשונה על מנת לספק את צרכי השוק המקומי והצרכים האנרגטיים של מדינת ישראל בעתות שגרה וחירום. מכל חבית נפט גולמי שמזוקקת, מתקבל מכלול מוצרי דלק. חלוקת הביקוש בשוק המקומי אינה זהה לחלוקה בין המוצרים המצויים בחבית. בז"ן מספקת לשוק המקומי את אותם מוצרים הנדרשים לו (בנזין, למשל) ואת חלקה האחר של החבית, שאין לו ביקוש בשוק המקומי (כגון - מזוט שהוחלף בישראל על ידי גז טבעי), היא מייצאת".
עוד נמסר, כי "מאז הפרטת הקבוצה הושקעו למעלה ממיליארד שקלים בצמצום השפעתה על הסביבה תוך יישום הטכנולוגיות הסביבתיות המתקדמות ביותר". למרות התגובה, בדו"ח מלפני כמה שנים נכתב כי לבתי זיקוק גישה לשווקים צומחים כגון טורקיה, יוון וקפריסין, אשר נזקקים ליבוא של דלקי תחבורה באיכות גבוהה.
חברת מועצת העיר חיפה, ד"ר עינת קליש רותם, אמרה כי ישראל יכולה לזקק את הדלקים שלה בחו"ל: "הגיע הזמן לנפץ דעות קדומות. מזה שנים שאנו שומעים כי בז"ן היא נכס אסטרטגי של מדינת ישראל, וכי
מדינת ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה לוותר על מקורות זיקוק הדלקים שלה, כדי לא להסתמך על מדינות אחרות בעולם. יחד עם זאת, מדינת ישראל תלויה לחלוטין במקורות נפט גולמי מחו"ל, בעיקר מהים הכספי ומרוסיה. אם כך, עולה השאלה המתבקשת: אם ישראל תלויה במדינות אחרות לקבלת נפט גולמי, מדוע אינה יכולה להיות תלויה במדינות אחרות לקבלת נפט מזוקק?"
היא התייחסה לתוכנית "קרקעות הצפון" ואמרה: "עתידה הכלכלי של חיפה צריך להתבסס על תעשיות מתקדמות ונקיות, פרי המוסדות האקדמיים שלה, ועל ניצול נתוניה הטבעיים הייחודיים - עיר שיושבת על הר הגולש לים, כמו מרסיי, גנואה, ליבורנו, ריו, עם פוטנציאל ל-30 ק"מ של חופי רחצה בטווח המטרופוליני, והפיכת נכסים אלה למוקד תיירות מרכזי בישראל ובמזרח התיכון".