אזכרה לשלי דדון: "שנה של געגועים"
ראש עיריית עפולה אמר כי אפקט הרצח גרם לכך ש"המדינה הזדעזעה והזדהתה עם המקרה". השר נפתלי בנט: "הרצון להשמידנו תמיד היה, תפקידנו הוא שלא יוכלו לעשות את זה, לא בעפולה ולא בנתנז"
מאות מתושבי עפולה הגיעו אמש (יום א') לאזכרה במלאת שנה לרצח שלי דדון, בעת שהייתה בדרכה לראיון עבודה במגדל העמק. באירוע השתתפו בני משפחה, חברים, הנהגת העיר והשר נפתלי בנט, שליווה את המשפחה בימי האבל שאחרי הרצח.
האזכרה נפתחה באמירת קדיש על ידי האב יעקב, שביום הרצח הסיע את שלי לתחנת האוטובוס סמוך לביתם בעפולה עילית, משם הייתה אמורה להגיע למגדל העמק. בת דודתה, פרח, נשאה דברים בשם המשפחה ואמרה: "אנחנו בסיומה של שנת געגועים ומלחמה בלתי פוסקת. המדינה כאבה את כאבנו. נזכור את האהבה והחיים שנגזלו באיבם, תמיד תהיי נצורה בלבנו".
ראש עיריית עפולה יצחק מרון הזכיר אף הוא כי האפקט של הרצח היה חזק וחרג מגבולות העיר. "המדינה הזדעזעה והזדהתה עם המקרה. שלי הייתה נערה מיוחדת וטובת לב, אנחנו שמחים שהרוצח נלכד ושהדין ימוצה עמו".
ראש מפלגת הבית היהודי נפתלי בנט אמר כי אין הבדל בין נשיא איראן לבין נהג
מונית בן בליעל שרצח את שלי, שלא עשתה לו דבר. "בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו, אנחנו כאן ורק האויבים מתחלפים, אבל הרצון להשמדתנו נשאר. האנטישמיות תמיד הייתה, משחר ההיסטוריה, ותפקידנו הוא שלא יוכלו לעשות את זה, לא בעפולה ולא בנתנז".
בנט הזכיר את חוק החנינה שנחקק לאחר הרצח של דדון, שמבטיח כי מחבלים לא ישוחררו באמצעות חנינה. "מדינת ישראל הפנימה שלא משחררים רוצחים לעולם. הרבה חיים יינצלו בגלל הרצח הנורא הזה".
שלי דדון נרצחה ב-1/5/2014 והאירוע היום צוין לפי התאריך העברי של הרצח. היא הייתה בדרכה לריאיון עבודה במפעל במגדל העמק ובמרכז העיר עלתה על מונית שבה נהג הנאשם ברצח, חוסיין ח'ליפה בן ה-34 מהיישוב אעבלין. במהלך הנסיעה פרץ ביניהם ויכוח והוא הסיע את דדון למגרש חנייה בפאתי אזור התעשייה של מגדל העמק, שם דקר אותה מספר רב של פעמים כשהיא מנסה לחמוק ממנו. בין השניים התפתח מאבק וציפורן מאצבעה של דדון נמצאה בזירת הרצח כשעליה שרידים מהדי.אנ.איי של הנאשם. שלב ההוכחות במשפט כבר הסתיים ובחודש הבא אמורים להישמע הסיכומים.