כל חלל משאיר אחריו משהו
מפגש מיוחד של תלמידי בית הספר עם ספוריהם האישיים של חללי צה"ל, מעביר הלאה את ערכיהם, אמונתם ומורשתם. בפעילויות חינוכיות שונות, הכוללות סרטים, הרצאות ויצירה, נחשפים הילדים לאתוס המאפיין את החלל ומנציחים אותו במעשה טוב או בעשייה למען הזולת. "המפגש עם דמויות הנופלים לוקח את התלמידים למקום ערכי של עשייה ונתינה למען החברה"
בשנת 2002 החליט מייקל לוין לעזוב את משפחתו שבפילדלפיה, החליט לעלות לארץ והתגייס לחטיבת הצנחנים. את שירותו הצבאי העביר כחייל בודד. בקיץ 2006, בעת חופשתו בארצות הברית, פרצה מלחמת לבנון השנייה. מייקל קיצר את חופשתו, שב לארץ והצטרף לחבריו לגדוד בלחימתם בגבול הצפון. בראשון באוגוסט, נפל מייקל לוין, בקרב בכפר עיתא אל-שעב. בן 21 היה במותו.
מייקל, שויתר על חיים נוחים בקרב משפחתו וגילה אומץ ונחישות בקרבות במלחמת לבנון השנייה, תמיד האמין שכשיש אמונה הכל אפשרי.
ברוח זו, מבקשים משפחתו וחבריו להנציח אותו. מייקל, תמיד קיווה כי יהיה מקום שיהווה בית לחיילים בודדים ולאחר נפילתו הוקם מרכז שכזה.
סיפורו של מייקל ומורשתו הם רק דוגמא אחת לנופלים המונצחים בפרויקט של ארגון "זהות", האחראית על העברת פעילויות חינוכיות במסגרת מיזם "בעוז רוחם". מדריכות העמותה מעבירות פעילות לקראת יום הזיכרון בכדי להעביר הלאה את תפיסת עולמם של הנופלים, מורשתם, מסורתם וערכיהם.
במסגרת הפעילות, שמועברת לכ-200,000 ילדים בכיתות ג' עד ט' בלמעלה מ-1000 בתי ספר, צופים הילדים בסרטונים, דנים בערכים שעולים מהם ומשתפים איזה ערך מדבר אליהם וימשיך איתם הלאה. את מה שהכי נגע להם ללב ושהשפיע עליהם הם מעלים על הכתב ויוצרים יחד דגל ענק, שנתלה בבית הספר. על כל חלק של הדגל כתבו הילדים על מעשה טוב או תכונה חיובית של אחד הנופלים אשר הם מחליטים לקחת איתם לחיים.
הפעילות תורמת להכרת הנופלים ולכך שהחלל הוא לא רק עוד שם עבורם, אלא מורשת שלמה, עם המשכיות, שתוביל להשפעה הלאה.
"המפגש המיוחד של מאות אלפי תלמידים בישראל עם דמויות של נופלים, ומפעלי הנצחה שהוקמו לזכרם, לוקח את התלמידים למקום ערכי של עשייה ונתינה למען החברה", אומר איתי גרנק, מנכ"ל ארגון "זהות" האחראית על הפעילות החינוכית, "זהו עוד תחום בו זהות מובילה את ערכי מורשת ישראל במערכת החינוך. הזיכרון של אלו שמסרו את נפשם על הקמת המדינה הוא שמאפשר לנו להתחבר למקורות ולשורשים ולהיות חלק מהשרשרת של העם היהודי".
- הכתבה בשיתוף עמותת בעוז רוחם. מיזם "בעוז רוחם"
נועד להעביר מסר חשוב של עיסוק בעתיד, בתקווה ובעשייה לצד העיסוק בשכול, בכאב ובזיכרון ובתוך כך יתקיימו פעילויות חינוכיות בבתי הספר, סיורים באתרי מורשת קרב ברחבי הארץ, בהדרכה מקצועית, פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום וטקסי ערב יום הזיכרון ברשויות שונות עם תכנים בהפקה ייחודית.