שתף קטע נבחר
 

"נבחרת הדירקטורים" תשרוד את הבחירות?

רשות החברות הממשלתיות באוצר יזמה בממשלה הקודמת רשימת מועמדים לכהן בדירקטוריונים של החברות הממשלתיות, כדי למנוע פרשיות שחיתות ומינויי מקורבים. בעוד כחודש יסתיימו המיונים והשרים החדשים יוכלו לבחור את הדירקטורים האיכותיים ביותר עבורם - אך האם עד כה התוכנית יושמה?

אחד ההישגים הבולטים של הממשלה הקודמת יעמוד בקרוב למבחן. לקראת סוף חודש מאי תגיש רשות החברות הממשלתיות במשרד האוצר לשרים בממשלה החדשה שתוקם את רשימת המועמדים המומלצים שלה לכהונה כדירקטורים בחברות ממשלתיות. הרשימה, שזכתה לכינוי "נבחרת הדירקטורים" מורכבת מאנשים שעברו תהליך סינון קפדני על ידי רשות החברות ונמצאו מתאימים לכהן בתפקידים הבכירים.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הקריירה :

 

מטרת הרשימה היא לשמור על עתודה של מנהלים איכותיים שיוכלו לשמור על רמה גבוהה של אתיקה ומקצועיות בחברות הממשלתיות, ולשים סוף לתופעה הרווחת של שימוש במשרות של דירקטורים בחברות ממשלתיות כאמצעי להענקת תמורה כספית למקורבים פוליטיים.

 

בחודש ינואר האחרון הושק הליך איתור "נבחרת הדירקטורים" לשנת 2015. מעל ל-7000 פונים הגישו את מועמדותם ועברו את תנאי הסף של רשות החברות הממשלתיות, מתוכם הרשות מזמינה כ-900 מועמדים, בעלי הניקוד הגבוה ביותר, לשלב הראיונות האישיים.

 

שלב הראיונות צפוי להסתיים ב-15 במאי ועד לסוף חודש מאי תוגש רשימת המומלצים של הרשות לממשלה החדשה על מנת שהשרים יוכלו לבחור מתוכה את הדירקטורים האיכותיים והמתאימים ביותר.

 

6 סוגי פרופילים שונים

הרשימה תכלול 6 סוגי פרופילים שונים: מומחה ניהולי בכיר, מומחה פיננסי, מומחה משפטי ומומחה תוכן (בתחום הביטחון, התשתיות או התחומים החברתיים), כאשר בתנאי הסף ניתן דגש על ניסיון עשיר בדירקטוריונים תוך עדיפות לניסיון בדירקטוריונים בחברות מדווחות. כמו כן, הרשימה תעמוד בכללי ייצוג הולם, תורכב מגברים ונשים ביחס שווה, ולכל הפחות 10% מהמועמדים יהיו מהמגזר הערבי.

 

זו השנה הראשונה ש"נבחרת הדירקטורים" מוגשת לשרים שאינם מהממשלה הקודמת, שיזמה את המהלך. עובדה זו עשויה לעורר חשש בנוגע לאופן התקבלותה בקרב השרים החדשים. התכנית זוכה אמנם לגיבויו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אולם כבר בשנה הראשונה ליישומה היו שרים בכירים שהתנגדו לה.

 

ברשות החברות סבורים כי מעלותיה של התכנית מדברות בעד עצמן ולנוכח מעלות אלו לא יוכלו השרים להתנגד להמשך יישומה. "מהלך נבחרת הדירקטורים הינו נדבך קריטי ומרכזי ברפורמה המתרחשת בחברות הממשלתיות, שראשיתה בניתוק הפוליטיקה והמינויים הפוליטיים בחברות הממשלתיות, והמשכה בסדרה ארוכה של מהלכים שמובילים לשיפור רמת השירות לאזרח לצד הגדלת רמת הרווחיות", אומר אורי יוגב, מנהל רשות החברות.

 

ברשות מציינים כי טרום "נבחרת הדירקטורים" פסלה הוועדה לבדיקת מינויים בנציבות שירות המדינה כ-34% מהמועמדים לכהן כדירקטורים בחברות הממשלתיות מסיבות של זיקה פוליטית, אישית ואי-התאמה. מאז תחילת הליך המינויים מנבחרת הדירקטורים אישרה הוועדה מעל ל-97% מהמועמדים. "מהלך זה אפשר, בפעם הראשונה בתולדות מדינת ישראל, לאנשי ציבור עם הכישורים והניסיון המתאימים, להציע מועמדותם בתהליך פומבי, שוויוני ומקצועי", אומרת מירה מינס, מנהלת יחידת הדירקטורים ברשות החברות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
אורי יוגב, מנהל רשות החברות הממשלתיות
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים