שתף קטע נבחר

כדי לעודד הנקה: סין אוסרת פרסום פורמולות לתינוק

משרד הבריאות הסיני מתכוון להיאבק בשיעורים הנמוכים של ההנקה, באמצעות איסור פרסומות לפורמולות. היצרניות כבר מודאגות מהפסד כלכלי עצום של 18 מיליארד דולר בשנה. מומחית ישראלית: "החלטה מזעזעת"

מכה ליצרניות הפורמולות: ממשלת סין מתכוונת לאסור בקרוב פרסומות לפורמולות מזון לתינוקות, זאת כחלק מהמאבק בשיעורי ההנקה הנמוכים במדינה. המדובר בהפסדים צפויים של מיליארדים בשנה ליצרניות.

 

קראו עוד:

בדקנו: האם שמן דקל בריא לתינוק או לא?

תחליפי חלב: המרכיבים הבריאים להתפתחות התינוק

מחקר נוסף מאשר: הנקה מעלה את רמת ה-I.Q

 

סוכנות הידיעות הסינית Xhinua, מפרסמת את המסמך הראשוני של ממשלת סין, הקובע כי תיאסר כל פרסומת במדיה האלקטרונית, הכתובה, או בפרסום חוצות על תחליפי חלב אם, ובהם פורמולות ומשקאות אחרים. על פי החוק החדש, גוף תקשורת או חברה שיפרסמו תחליפי חלב אם, יקנסו בסכום של עד 161,220 דולרים.

 

מהנתונים בסין עולה כי פחות משליש מהתינוקות מתחת לגיל חצי שנה ניזונים מהנקת חלב אם, שיעור נמוך בהרבה מהמלצות ארגון הבריאות העולמי. בתוך כך, שוק תחליפי המזון לתינוקות בסין מגלגל 30 מיליארד דולרים בשנה. משרד הבריאות הסיני מתכוון להעלות את שיעורי ההנקה עד שנת 2020 ב- 50%.

 

"זכותה של אישה לבחור אם להשתמש בפורמולה"

"אי הנגשה של מידע הוא לא צעד שמדינות דמוקרטיות נוהגות בו", אומרת ל-ynet הפרופ' טליה מירון כץ, ראש היחידה למידע רפואי בקריה האקדמית אונו, "זכות הציבור לדעת, ולאסור על הפצת מידע הוא דרך לא מוסרית, אלא אם הוא מעודד פעילות בלתי חוקית ומזיקה. זכותה של כל אישה לבחור שלא להיניק ולהשתמש בפורמולה, והדרך בה נוקטת סין אינה חושבת על הצרכן.

 

"במקום זאת, הייתי מצפה ממשרד הבריאות הסיני לחשוב על האישה, לנקוט בצעדים במטרה להקל עליה את פעולת ההנקה, לאפשר שאיבת חלב לאלה שעובדות שעות ארוכות, להקל בשעות העבודה, להדגיש את היתרונות והחשיבות של חלב אם, ולא לערוך צנזורה מזעזעת כזו".

 

ישראל: המאבק בעד המשך מבצעי ההנחות - הצליח

מצב ההנקה בישראל טוב בהרבה מזה שבסין: על פי סקרי משרד הבריאות, שיעור ההנקה בקרב הנשים בישראל בגיל חודשיים מגיע לכ-70%. באוכלוסייה הערבית שיעור ההנקה מגיע לכ-87%. בגיל חצי שנה שיעור ההנקה יורד ועומד על כ-51% ביהודיות ו- 64% אצל הערביות. בגיל שנה יורד עוד יותר שיעור ההנקה ועומד על 26% ביהודיות ו-36% בערביות.

 

לפני כשנתים התקוממו הורים רבים על החלטת משרד הבריאות לאסור על מבצעי הנחה לפורמולות מזון. הדברים עוררו סערה גדולה ברשת כשנשים רבות טענו כי מדובר בהחלטה אנטי פמיניסטית ובחדירה לזכויות הפרט שלהן.

 

שרת הבריאות דאז, יעל גרמן אמרה: "החברות מפרות אמנה בינלאומית עליה חתומה מדינת ישראל, שבאה לעודד הנקה מתוך מחשבה שמדובר במזון הבריא ביותר לילד, גם מבחינה חיסונית וגם מבחינת התפתחות מוחית. לעולם לא נמנע ממישהי לבחור בעצמה את תחליף החלב. גם אני לא הנקתי וילדיי" 

 

אלא שבעקבות הסערה ברשת, חזר בו משרד הבריאות מההחלטה לאסור על קופוני הנחה לפורמולות. במקביל נאסר על חברות התרופות לחלק דוגמיות של פורמולות מזון בקופות החולים ובטיפות חלב.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הסוף לפרסומות המרגשות לתחליפי חלב?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים