בני גנץ על הקשר שנהרג: "ירו עליי, פגעו בו"
בינואר 1988 חדרו מחבלים לשטח ישראל באזור קיבוץ מנרה. כוח בפיקוד המג"ד הצעיר הוזנק למקום, ובקרב שהתפתח נהרג יוני ברנס. בסרט שיוקרן הערב אומר המג"ד שלימים הפך רמטכ"ל: "יוני יכול היה לשבת פה במקומי"
"ירו עליי ופגעו בו. יכולתי לא לשבת פה עכשיו. יוני יכול היה לשבת פה ולספר את הסיפור", כך מספר רב אלוף (מיל') בני גנץ
על יוני ברנס ז"ל, שהיה הקשר שלו בעת שפיקד על גדוד צנחנים בסוף שנות ה-80, בסרט שיוקרן הערב (יום ג') במסגרת אירוע "שירים לזכרם" במשכן הכנסת. התקרית שעליה מדבר הרמטכ"ל ה-20 של המדינה התרחשה בקרב עם מחבלים ליד קיבוץ מנרה ב-1988. צפו:
גנץ על יוני ברנס: "ירו עליי, פגעו בו" (מתוך האירוע "שרים לזכרם")
ב-20 בינואר 1988 חדרה חוליית מחבלים לשטח ישראל ליד קיבוץ מנרה ופתחה בקרב יריות עם כוח צנחנים שבראשו עמד המג"ד דאז גנץ, לימים הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל. על האירוע מספר גנץ: "היינו במפקדת הגדוד, קיבלנו דיווח על חדירה, נוסעים. אני מדבר בקשר, יוני מתארגן מאחורה בג'יפ תוך כדי נסיעה.
"מגיעים לאזור ההיתקלות, אני רואה חילופי אש לפניי. אני פורק, רץ אליהם, אנחנו צועקים קדימה הסתער, אנחנו מסתערים על המחבלים, יוני מגיע מאחוריי, אנחנו מחסלים את המחבלים ואז אני מסתובב אני רואה שהרופא מטפל ביוני מאחורה. מאוד מהיר, זה היה מאוד מאוד מהיר. קרב של שניות.
יוני נהרג לידי. ירו עליי, פגעו בו".
יונתן (יוני) ברנס, בן 20 במותו, נולד בחולון ונקרא על שמו של יונתן זורע (בנו של האלוף מאיר זורע), טייס חיל האוויר שנפל ברמת הגולן במלחמת ששת הימים. במסגרת הסרט פגש בני גנץ את הוריו קלוד ופייר ואמר להם: "כל אחד מגדיר את זה אחרת. מזל, גורל, אמונה, לא יודע. לי יש את הזכות הזאת שאני יכול לבוא לפה כמה פעמים בשנה, להגיע לאזכרות, זה חלק מהיתרון והכאב שיש במדינה קטנה. שהופך אותה לפעמים למדינה גדולה. היכולת הזאת לשמור קשר ולהיות ביחד".
האירוע "שירים לזכרם", שיתקיים במשכן הכנסת, משותף לכנסת, למשרד הביטחון ולמוסד לביטוח לאומי. באירוע ישתתפו נשיא המדינה ראובן ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון משה יעלון, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין וסגן הרמטכ"ל יאיר גולן.
יוני ברנס ז"ל ובני גנץ
צילום: 'נוהר הפקות'
מומלצים