אל תכבי את הרדיו הישן: סוף ל-FM בנורבגיה
נורבגיה תהפוך ב-2017 למדינה הראשונה בעולם שמפסיקה את השימוש ברדיו FM ועוברת להתבסס על רדיו דיגיטלי בלבד. פרידה מה-FM אחרי 80 שנה
נורבגיה עומדת להפוך למדינה הראשונה בעולם שמפסיקה לגמרי את השימוש ברדיו FM, ועוברת להסתמך על רדיו דיגיטלי בלבד. המהלך ייצא לדרך בעוד שנתיים.
עוד חדשות בעולם :
- שוב: עשרות מהגרים טבעו למוות בים התיכון
- שרף למוות את אשתו: יצאה מהבית בלי רשות
- ספרד: תלמיד הרג מורה ופצע 4 בחץ וקשת
- התינוק המלכותי יכריע הבחירות בבריטניה?
שרת התרבות הנורבגית ת'ורהיל ווידוולי הסבירה כי באמצעות המעבר לרדיו דיגיטלי בלבד תגבר התחרות ברדיו הנורבגי ותוקל פעילותם של ארגוני סיוע והצלה, שתדריהם לא יופרעו עוד. "כך יזכו המאזינים לעולם רדיו מגוון ופלורליסטי יותר, וייהנו מאיכות סאונד גבוהה יותר", הסבירה.
רדיו דיגיטלי אמור לאפשר האזנה באיכות טובה בהרבה מאשר ברדיו FM והפעלה של תחנות ארציות רבות יותר. האזנה לרדיו כזה מצריכה הצטיידות במקלט רדיו דיגיטלי (מקלט הדומה למקלט רדיו רגיל, אבל פועל באופן דיגיטלי).
מלבד נורבגיה מדינות רבות באירופה הולכות ומקדמות את הרדיו הדיגיטלי, אולם עד כה אף אחת מהן לא קבעה מועד להפסקה מוחלטת של השידורים ב-FM. שידורי ה-FM (Frequency Modulation, או בעברית "אפנון תדר") משמשים את האדם מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת.
בנורבגיה יש כיום חמש תחנות רדיו בלבד המשדרות ב-FM, ואילו ברדיו הדיגיטלי (DAB) יש 22 תחנות ארציות. סקרים שנערכו בנורבגיה מצביעים על כך ש-
56% מהנורבגים מאזינים לתחנות רדיו דיגיטליות מדי יום, ושהנתונים של שידורי ה-FM נמוכים בהרבה.
בישראל קודמו בעבר שידורי רדיו דיגיטלי גם כן, בין השאר בעקבות עומס התחנות על סקאלת ה-FM שגורם לא פעם לקשיי קליטה ולשיבושים בעבודתם של גורמי חירום והצלה או של גורמי תעופה (בעיקר מצד תחנות רדיו פיראטיות). אלא שמכרז שהוצא בנושא לא עורר עניין ונראה כי הנושא נזנח.