שתף קטע נבחר
 

מאתיופיה באהבה: המסע המוזיקלי של חגית יאסו

הזמרת חגית יאסו נולדה וגדלה בשדרות אך מאז ומעולם ביקשה לבקר באתיופיה, מולדת אבותיה. "רק בתהליך הזה גיליתי מחדש את המוזיקה והתרבות של הוריי", סיפרה בתום המסע המוזיקלי, שתועד גם לסרט דוקומנטרי מרגש

"לא אשכח את הנופים של המקום הזה, את השלווה. איך עמדתי ושרתי בעברית ובאמהרית באמצע שדה מול סלע ענק בגובה מאות מטרים, איך רקדתי עד שלא היה לי כוח עם ארבע אחיות בגונדר, או איך שרתי כמעט בלי חזרות עם מוסיקאי הג'ז של להקת אקספרס, מהשורה הראשונה באתיופיה, וכמובן - את הרגע בו אבא שלי ראה את כפר הולדתו".

 

יאסו. "לא אשכח את הנופים, את השלווה" (צילום: מתניה תאוסיג) (צילום: מתניה תאוסיג)
יאסו. "לא אשכח את הנופים, את השלווה"(צילום: מתניה תאוסיג)

כך סיכמה הזמרת חגית יאסו (26) את מסע השורשים שלה באתיופיה. יאסו, שנולדה וגדלה בעיר שדרות להורים שעלו לישראל מאתיופיה דרך סודן, הגשימה חלום ונסעה למסע מיוחד באתיופיה בליווית אביה.

 

מי שנולדה וגדלה בעיר שדרות, החלה לשיר ולהופיע כבר בילדותה - בעיקר במוזיקה ישראלית ומוסיקת פופ. לאחר שירות בלהקה צבאית התקבלה יאסו ואף זכתה בתחרות "כוכב נולד" 2011. משם החלה לתור אחר חומרים לאלבום ראשון אך התקשתה להגיע לצליל ולחומרים שעימם תרגיש שלמה.

 

חגית יאסו מבצעת את "אולי הפעם" על אדמת אתיופיה    (צילום: מתניה טאוסיג)

חגית יאסו מבצעת את "אולי הפעם" על אדמת אתיופיה    (צילום: מתניה טאוסיג)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"רציתי מאוד לראות מקרוב את אתיופיה, לחוות אותה, להבין את הקצב, את התרבות ואת העוצמה שלה", סיפרה יאסו על המוטיבציה מאחורי המסע. "זו ארץ המולדת של אבותיי, למקום שנחשב למולדת האנושות והמקום שבו התקיימה מאות שנים ממלכה של יהודים".

 

מי ששמע על חלומה של יאסו במקרה ועזר להגשימו הוא שי פורת, יועץ אסטרטגי המעורב בקידום היחסים בין ישראל ואתיופיה. בעזרתו של יוסף הלווה, שגריר אתיופיה הותיק בישראל, כמו גם בעזרת מספר גורמים ממשלתיים וחברת התעופה האתיופית, הוציא פורת את החלום אל הדרך. זו התלכדה בסופו של דבר אל "אוודמט, חגית ואתיופיה", סרטו הדוקומנטרי עמוס צילומי הטבע והנופים האורבניים המרהיבים של הבמאי יואב רודה.

 

ויש גם סרט. יאסו עם צוות הצילום (צילום: הילה ברבי) (צילום: הילה ברבי)
ויש גם סרט. יאסו עם צוות הצילום(צילום: הילה ברבי)

"המשימה היתה מורכבת", סיפר פורת. "אנחנו, כילידי המערב, היינו צריכים להתמודד עם תרבות אחרת, עם קצב אחר. אין waze, אין בוקינג. אתה יכול להגיע לאתר צילומים ולגלות שהוא פשוט סגור וזהו. אך על כל אלו מחפה משהו שמאוד מזכיר את ה-DNA שלנו; חכמה ועוצמה תרבותית, קסם אין סופי, אנשים מלאי רצון טוב שמכירים בערך עצמם".

 

המסע המרגש כלל ביקור בשורה של אתרים: החל בבירת המדינה אדיס אבבה ההומה בת שישה מליון התושבים, דרך אגם טאנה ומקורות הנילוס, גונדר וטירות מלכי אתיופיה, היישובים לילבלה ואקסום בהם מצויים אתרים עתיקים בני מאות ואלפי שנים, צפון מזרח המדינה, וכלה בכפר הולדתו של ישעייהו, אביה של יאסו. החומרים שנאספו במסע יהוו השראה להמשך איסוף החומרים לקראת אלבומה העתידי של הזמרת.

 

יאסו. "עמדתי ושרתי בעברית ובאמהרית באמצע שדה מול סלע ענק" (צילום: הילה ברבי) (צילום: הילה ברבי)
יאסו. "עמדתי ושרתי בעברית ובאמהרית באמצע שדה מול סלע ענק"(צילום: הילה ברבי)
 

 

"רק בתהליך הזה, אחרי שכל השנים הייתי עמוק במוסיקת הפופ, במוזיקה הישראלית, במוסיקת היפ-הופ וסול אמריקנית – רק אז באמת גיליתי מחדש את המוזיקה והתרבות של הוריי", אומרת יאסו. "אז גם הבנתי איזו השפעה אדירה יש לתרבות של אתיופיה, כולל השפעה על המוזיקה של המוסיקאים הכי בולטים וחשובים כמו סטיבי וונדר, כל מוסיקת הדיסקו, פאנק, ג'אז ומה לא".

 

"אוודמט, חגית ואתיופיה" יוצג ב-19 במאי בבית הקונפדרציה בירושלים, במעמד שגריר אתיופיה בישראל ובנוכחותה של יאסו. עוד יוצג הסרט ב-22 במאי בסנימטק תל אביב, גם כן במעמד השגריר, יאסו והרקדנית דגה פדר.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הילה ברבי
חגית יאסו. בעברית ובאמהרית
צילום: הילה ברבי
לאתר ההטבות
מומלצים