איך הצליחה מיטל לרזות 45 ק"ג בשנה?
מיטל גרוס נולדה למשפחה רזה והייתה היחידה שסבלה מעודף משקל. לאחר שניסתה את כל האפשרויות לרזות, וסבלה מלא מעט אכזבות בדרך, החליטה לעבור ניתוח שרוול. אחרי שהחלימה ויצאה לחיים חדשים היא אומרת: "אל תתייאשו - הישארו אופטימיים ומכוונים למטרה"
מיטל גרוס נולדה למשפחה רזה. משפחה שדגלה באכילה בריאה ומאוזנת, אבל בכמויות גדולות מאוד. "כולם אכלו ונשארו רזים, ורק אני אכלתי והתחלתי להשמין, כבר מאוד צעיר", מספרת מיטל בת ה-21 מפתח תקווה.
"כבר מגיל מאוד צעיר הייתי בהמון חוגי ספורט, מה שהגדיל את התאבון שלי אפילו יותר", היא נזכרת. "עם השנים המשקל שלי הלך ותפח עד שבגיל 18 הגעתי למשקל של 125 ק"ג. וזה לא שלא ניסיתי כל דיאטה אפשרית כדי לרדת במשקל, אבל כלום לא עזר".
עוד כתבות דיאטה מעוררות השראה
"לא יכולתי להסתכל על עצמי בראי". השינוי של ליהי
"רזיתי כי לא רציתי שילדיי יישארו בלי אבא" השינוי של יגאל: רזה והצליח להתגבר על סוכרת
המפנה הגיע קצת לפני הגיוס לצה"ל. "בגלל המשקל לא רצו לגייס אותי, והחלטתי להתנדב בכל זאת. כי לא ראיתי את עצמי מוותרת על השלב הכל כך החשוב הזה בחיים. המשכתי לנסות להוריד במשקל גם לפני התחלת השירות, והלכתי לחדר הכושר. אבל בגלל המשקל שלי נפלתי מההליכון ונקעתי את הקרסול", היא נזכרת גם בתגובות המזלזלות שלהן זכתה אחרי המקרה.
הבדיקה שגילתה את הבעיה
לקראת תחילת השירות היא עברה בדיקות רפואיות ושם התגלה כי היא סובלת מבעיה בבלוטת התריס. "הרופאה ציינה שיכול מאוד שזה מה שגרם לעלייה שלי במשקל ולעובדה שלמרות כל מה שעשיתי, לא יכולתי לרדת במשקל".
היא מספרת שהרופאה גם ציינה שעל פי הבדיקות, אם לא תרזה, היא עלולה ללקות בסוכרת בגיל צעיר. "לא רציתי חיים של תרופות, ובעיות רפואיות, והחלטתי שאני מסיימת את השירות הצבאי ואז מתמסרת למטרה אחת בלבד - ירידה במשקל".
בינתיים היא קראה כל מה שיכלה על אנשים שעשו שינוי ורזו. "אין ספק שכשרואים את התוצאה, זה מעורר בך תקווה והשראה, כי אתה יודע שאם מאוד רוצים זה אפשרי".
"לא לוותר על המטרה"
שבוע אחרי שהשתחררה היא כבר נותחה. "ההחלמה הייתה איטית וכואבת, אבל כשאת רואה שרזית 10 ק"ג בשבוע, הכל מתגמד", היא מספרת. אבל כמה שבועות אחר כך היא החלה לסבול מכאבים בכיס המרה.
"מתברר שזו תופעה ידועה למדי, הנגרמת מהירידה המהירה מאוש של המשקל, מה שגורם להיווצרות אבנים. אבל לא הזכירו את הסיכון הזה בפני לפני שנכנסתי לניתוח", מספרת מיטל. וכך כמה שבועות בלבד לאחר ניתוח השרוול היא נאלצה לחזור לשולחן הניתוחים. "גם הפעם הייתה החלמה לא פשוטה אם כי קצרה יותר".
מאז, כבר עברה כמעט שנה והיא השילה מעצמה 45 ק"ג. "אני לגמרי אדם אחר היום, עם המון ביטחון עצמי שהיה חסר לי כל השנים, עם המון תמיכה ופרגון ובעיקר עם המון תקווה".
היא מקפידה לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת, יחד עם פעילות גופנית מתאימה. "חשוב מאוד למנותחים להקפיד על צריכת ברזל מספיקה כדי שלא יהיו חוסרים. בנוגע לפעילות הגופנית, פילאטיס עוזר לי להתגבר על כאבי הגב שלפעמם תוקפים אותי אחרי הניתוח, אבל אני בשליטה על הכל".
עצות הדיאטה של מיטל
להישאר אופטימיים. "יש המון תקופות קשות וכואבות במהלך הירידה במשקל, אבל אסור להיכנס לדיכאון או להרים ידיים. צריך להסתכל קדימה ולכוון אל המטרה".
להקיף את עצמכם בקבוצת תמיכה. "חשוב להקיף את עצמכם באנשים שנותנים לכם תמיכה ומוטיבציה, ולא אנשים שרק מעבירים ביקורת. הפרגון הוא הדברים הכי חזקים עבורכם במהלך תהליך ההרזיה".
חפשו אנשים שכבר עשו את זה. "מאוד חשוב להתייעץ עם מי שכבר עבר את זה כמו שאני עשיתי. הם יספרו לכם גם על השלבים הקשים אבל גם על השלבים הטובים שיבואו".