קריסתו השנייה של הסמל מעמק קטמנדו
מגדל דהאראהארא שקרס ברעידת האדמה היה מוכר מאוד למטיילים בעמק קטמנדו. אך עבור המונומנט הייחודי, שאף זיכה אותו בתואר "אתר מורשת עולמית" של אונסק"ו, זו כבר ההתמוטטות השנייה בהיסטוריה
מגדל דהאראהארא, המוכר גם בשם מגדל בהימסן, הוא המגדל שהתמוטט ברעידת האדמה שאירעה היום (שבת) בקטמנדו, בירת נפאל. המבנה שהיה אחד הסמלים הבולטים של אזור סונדרה המרכזי בעמק קטמנדו ונישא לגובה של כ-62 מטרים (תשע קומות) ו-5 קומות תורן ברונזה לראשו, קרס לחלוטין ברעידת האדמה, וקבר תחתיו הרוגים ופצועים שנלכדו בין ההריסות.
סיפורו של מגדל דהאראהארא החל לפני כמעט 200 שנה, בשנת 1824. ראש ממשלת נפאל, בהימסן טאפה שעל שמו גם הוא נקרא הורה על בנייתו לכבוד מלכת נפאל - לגובה 11 קומות. הבנייה הסתיימה רק שמונה שנים מאוחר יותר.
שנתיים אחר כך (1834) התרחשה בנפאל רעידת אדמה ממנה ניזוק המגדל קשות אך הוא לא התמוטט. מאה שנים מאוחר יותר, ב-15 בינואר 1934, אירעה רעידת אדמה נוספת, חזקה עוד יותר, אז התמוטט המגדל לחלוטין. המגדל השני נבנה זמן קצר אחר כך, אך היום כאמור קרס שוב לגמרי.
תפקידו המקורי של המבנה היה מגדל שמירה, וגם לכריזה, בדומה למסגדים מוסלמיים. במשך השנים נוצרה מסורת של תקיעה בחצוצרה מראש המגדל, מסורת שהסתיימה עם קריסתו של המגדל בפעם הראשונה. ב-2005 נפתח המגדל למבקרים ומרפסת התצפית שבראשו, ממנה אפשר להשקיף על כל עמק קטמנדו אם רק תטפסו 200 מדרגות, הפכה לאתר תיירותי פופולרי בתשלום.
בשנת 1979 הכריז ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם - אונסק"ו, על עמק קטמנדו כאתר מורשת עולמית. במסגרת זו זכו שבעה מבנים באזור ובהם גם מגדל דהאראהארא להיכלל ברשימה המכובדת, כדי לציין את האדריכלות הייחודית של קטמנדו - האדריכלות הנווארית. היום, למרבה הצער, המבנה קרס עד היסוד.
בתוך כך, מספר שעות לאחר רעש האדמה הקשה, פורסמו ברחבי העולם תמונות עדכניות של פטן, העיר העתיקה בעמק קטמנדו, אחד האזורים המתויירים והאהובים בעמק. התמונות ממחישות את ממדי ההרס האדיר באזור, ואת ההיסטוריה שנחרבה באחת.