זהירות ממכר: 4 מתכוני עוגיות
טולי יקותיאל מגישה - שוקו צ'יפס כמו שצריך, עוגיות פיסטוק, עוגיות שוקו-בננה והכי הכי: ריבועי פתי בר קקאו ממכרים שלא מהעולם הזה. רביעיית מתכוני עוגיות
כמה נקודות חשובות לגבי עוגיות: מכיוון שבדרך כלל מדובר בסוג של בצק פריך, אסור בתכלית האיסור לעבד את הבצק יתר על המידה במיקסר! כמו כן, רצוי תמיד לעבוד עם וו גיטרה.
אסור לאפות יתר על המידה - עוגייה יבשה היא אכזבה איומה! זה המקום לומר שזמני האפייה גמישים ותלויים בתנור שלכם. לכן רצוי לאפות בסבבים, כדי לבדוק כמה בדיוק צריך בשביל מידת האפיה הנכונה.
1. עוגיות שוקו צ'יפס
המרכיבים:
300 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן
200 גרם סוכר דמררה
2 ביצים
450 קמח רגיל
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
650 גרם שוקולד ציפס
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר דמררה עד שהמסה בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצים ומפעילים שוב את המיקסר. חשוב לנקות את דפנות המיקסר בעזרת מרית!
- מוסיפים את הקמח עם המלח והסודה ומפעילים מיקסר לכמה שניות בלבד. לא לתת לקמח להטמע לחלוטין. מוסיפים את השוקולד ציפס ומערבבים עד שהמסה אחידה. מקררים את הבצק כשעה במקרר.
- מכדררים כדורים בקוטר של 2 סמ ומניחים על מגש עם נייר אפיה עם מרווחים - העוגיות משתטחות מעט.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות בין 8 ל 12 דקות. האפייה היא קריטית פה! העוגיות יוצאות מהתנור עדיין רכות מעט ומסיימות להתקשות אחרי התקררות. לשמור בכלי סגור הרחק מידיה של עלמה.
2. עוגיות שוקולד בננה
עוגיות רכות, שנשארות רכות גם אחרי האפייה. תענוג צרוף!
המרכיבים:
4 בננות בשלות
250 גרם שוקולד מריר
85 גרם חמאה
150 גרם סוכר לבן
3 ביצים
140 גרם קמח תופח
קורט מלח
150 גרם שוקולד ציפס
אופן ההכנה:
- פורסים את הבננות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- בקערה מעל סיר אדים (באן מארי) ממיסים שוקולד מריר וחמאה.
- מסירים מן האש כשהכל נמס ומבליעים ביד בעזרת מטרפה את הסוכר, לאחר מכן הביצים ולבסוף את הקמח והמלח.
- כשהמסה חלקה מוסיפים ציפס ובננות ומערבבים בעזרת מרית. את המסה הזו מומלץ לקרר כמה שעות ואפילו לילה.
- על מגש עם נייר אפייה בעזרת כפית נניח ערמות קטנות מהבצק. גם כאן צריך לרווח בין העוגיות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 8 דקות בערך. כאשר העוגיות מוכנות הן מרגישות רכות אך מוצקות למגע.
3. פתי בר ביתי בטעם שוקולד
אני לא יכולה להדגיש את זה מספיק - אין שום קשר או קרבה משפחתית בין המעדן הזה לבין הפתי בר התעשייתי. מתכון מנצח שממש ממכר.
המרכיבים:
400 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן
5 גרם מלח
600 גרם קמח רגיל
40 גרם קקאו
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ומלח עד שהמסה רכה, תפוחה ואוורירית. מוסיפים קמח וקקאו לאחר קילוף הקערה עם מרית. מעבדים עד שהבצק חלק וזהו! להקפיד לא לעבד יתר על המידה. מקררים את הבצק כשעה במקרר מכוסה היטב בניילון נצמד.
- מקמחים קלות את משטח העבודה, מרככים מעט חלק מהבצק ביד ומרדדים בעזרת מערוך מלבן מהבצק בעובי מעט דק יותר מחצי סמ.
- מחוררים את הבצק בעזרת גלגלת מחוררת או מזלג ובעזרת סכין חותכים מלבנים. מרימים בזהירות ומסדרים על מגש עם נייר אפיה במקרה הזה לא צריך כמעט לרווח בין העוגיות בכלל כי הן לא מתפשטות באפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 במעלות במשך 11 דקות בערך.
4. עוגיות פיסטוק וסוכר חום
המרכיבים:
200 גרם חמאה
80 גרם אבקת סוכר
ביצה אחת
290 גרם קמח רגיל
120 גרם פסטוק קלוי קצוץ
20 גרם שמנת מתוקה
100 גרם סוכר דמררה לקישוט
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה ואבקת סוכר עד שהמסה בהירה ואוורירית. מוסיפים ביצה ומעבדים. מקלפים את דפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים את הפיסטוק ושוב מערבבים. לבסוף מןסיפים את הקמח ותוך שהוא מתערבב מזלפים את השמנת לתוך המיקסר. מקררים את הבצק כחצי שעה.
- מכדררים כדורים בקוטר של 2 ס"מ ומגלגלים בסוכר דמררה. מניחים את העגיות על מגש עם נייר אפיה ללא צורך במרווחים גדולים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 155 מעלות במשך 15 דקות בערך. זו אפיה איטית ופחות חמה כדי לשמור על צבע בהיר ויפה.
טולי יקותיאל היא השף קונדיטורית של מסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן. יגאל אלון 90, תל אביב