שתף קטע נבחר
 

אישה בחודש שביעי: "אף אחד לא קם באוטובוס בשבילי"

קלואי נגר, הריונית בחודש שביעי, נוסעת בכל בוקר בתחבורה ציבורית, אך נאלצת לעמוד במשך כל הנסיעה מכיוון שאף אחד לא מפנה עבורה את מקומו. היום היא החליטה לשים קץ לחוצפה הישראלית, והעלתה פוסט במטרה לגרום לשינוי המתבקש. "בצפיפות של האוטובוס יש סכנת נפשות לי ולעובר שלי"

החוצפה הישראלי שוברת שיאים. "שלום. אני בחורה בת 27 בהריון מתקדם. אני נאלצת לנסוע לעבודה כל יום. יש לי שעה נסיעה, אותה אני נאלצת לעבור באוטובוס. לרוב, אף אחד לא קם בשבילי". הפוסט הזה עלה היום בעמודי הפייסבוק של משרד החינוך ומשרד התחבורה, על ידי קלואי נגר, עורכת דין הנמצאת בחודש שביעי להריונה. היא החליטה שהגיע הזמן לשים סוף לחוצפה הישראלית.

 

"נאלצת לעמוד כל הנסיעה" (צילום מסך מתוך פייסבוק)
"נאלצת לעמוד כל הנסיעה"(צילום מסך מתוך פייסבוק)

 

הצטרפו לפייסבוק הורים של ynet

 

"איפה הגברים?"

הפוסט זכה למאות תגובות ושיתופים שחיזקו את נגר ההריונית על ההחלטה לפעול בנושא. "כשאני לא בהריון אני תמיד קמה לנשים בהריון, גם אם מדובר בשלבים ראשונים שלהן", אומרת נגר. "נולדתי באנגליה וזו לא מדינה מעודדת ילודה כמו ישראל, אך למרות זאת שם יש 'כיסא עדיפות', המיועד לנשים בהריון, אנשים מבוגרים ונשים עם ילדים. ברכבת התחתית בכל קרון יש כיסא כזה, וצריך שגם בישראל יהיה משהו דומה".

 

נגר נוסעת כל בוקר מביתה בפתח-תקווה למקום עבודתה ברמת-גן. לדבריה, יש הרבה צעירים וצעירות באוטובוס שלא חושבים לקום למרות שאי אפשר לפספס את ההריון, ואם מישהו כבר קם אחרי 20-15 דקות זה כמעט תמיד אישה. "איפה הגברים? אני פשוט נדהמת", היא אומרת בתסכול.

 

אמנם ממשרד החינוך או משרד התחבורה עדיין לא חזרו אליה, אך לפי התגובות של נשים רבות ברור שזו לא בעיה אישית.

 

קלואי נגר: "זו לא בעיה אישית" (צילום: אלבום משפחתי)
קלואי נגר: "זו לא בעיה אישית"(צילום: אלבום משפחתי)

 

מה את מצפה שיקרה?

 

"אני מקווה שיקרו שני דברים: בתור התחלה שמשרד התחבורה ידאג לשים שלט במקומות ציבוריים למקומות מסומנים לנשים בהריון. במצב כזה יהיה יותר נוח לדרוש מאנשים לקום ולתת לשבת לנשים שזקוקות לכך. הדבר השני הוא מודעות וחינוך – כבר מבית ספר יסודי צריך לחנך ילדים לקום ולכבד נשים בהריון, ממש כמו שמלמדים אותם זהירות בדרכים או והדרת פני זקן. בנוסף, גם להורים יש חלק גדול בחינוך, וכשהם הולכים עם ילדיהם ברחוב ורואים אישה בהריון שיסבירו להם על חשיבות הדבר".

 

לסיום חשוב לנגר להדגיש - "אני לא חושבת שכל אחד חייב לי משהו אבל בדיוק מהסיבות האלו צריך להיות שינוי בתקנות. אני לגמרי בדעה שהריון הוא לא מחלה, ובתחילת הריון כשהיה לי שיווי משקל עמדתי בכיף, אבל בחודש מתקדם ובצפיפות של האוטובוס יש סכנת נפשות לי ולעובר שלי".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
"צריך להיות שינוי בתקנות"
צילום: שאטרסטוק
מומלצים