שתף קטע נבחר

 

רכבת הנישואים הגאים מגיעה לעליון בארה"ב

בית המשפט העליון בארצות הברית צפוי לספק השבוע החלטה היסטורית: להפוך נישואים חד-מיניים לחוקיים בכל 50 המדינות. התמיכה האמריקנית בחוק הגיעה בשנים האחרונות לשיא והיא זו שעשויה להכריע את הכף

רכבת הנישואים החד-מיניים, הדוהרת לאורכה ולרוחבה של ארה"ב בשנים האחרונות, והפכה לחוקית ב-37 מדינות וכן בוושינגטון הבירה, מגיעה ביום שלישי הקרוב לתחנתה הסופית - בית המשפט העליון בוושינגטון. שם כנראה יוכרע באופן סופי לחייב את כל 50 המדינות, בהן השמרניות ביותר מסוגן כמו טקסס ואוקלהומה, להכיר בזכותו של כל אדם להינשא לכל אדם בלי קשר למינו.

 

עוד חדשות בעולם :

רוסיה: רקדו טוורקינג ליד אנדרטה - ונאסרו

מניין ההרוגים מטפס. פצועים וחולים ברחובות

בלי אובמה וביל. רגע העצמאות של הילרי

 

בחמש השנים האחרונות עברה ארצות הברית מהפכה מדהימה. רק בשנת 2009 תמכו 41 אחוזים מהאמריקנים בנישואים חד מיניים, ואילו בסקר שערכה רשת NBC בחודש שעבר תמכו בסוגיה כבר 59 אחוזים. הציבור האמריקני ובעיקר הצעירים דחף את המערכת המשפטית להכריע סוף סוף בנושא. מדובר בהחלטה כל כך היסטורית שישנם אזרחים שהחליטו לעמוד בתור בכניסה לבית המשפט העליון מאז יום שישי, כדי להיות בין המעטים שיזכו להשתתף בדיון על ההחלטה. 

מחכים להכרעה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחכים להכרעה(צילום: AFP)
 (מקור: Freedom To Marry) (מקור: Freedom To Marry)
(מקור: Freedom To Marry)

11 מדינות ומחוז קולומביה (וושינגטון הבירה) העבירו חקיקה שקבעה כי נישואים חד-מיניים חוקיים. ב-25 מדינות אחרות אולצו פוליטיקאים שמרנים בעקבות פסיקות בתי משפט - להפוך את הנישואים החד-מיניים לחוקיים.

 

כעת מבקשים עותרים מארבע מדינות סרבניות: אוהיו, מישיגן, טנסי וקנטקי - לאלץ את נבחרי הציבור שלהם ליישר קו. 16 עותרים, הנתמכים על ידי ממשל אובמה, מגיעים ממדינות שלפי הגדרתן, נישואים יכולים להיות ממוסדים בין גבר לאישה בלבד, ומעוניינים להכיר בזכותם לנישואים - בין גבר לגבר או בין אישה לאישה. בהם נאבקים כמה ארגונים דתיים ושמרניים.

 

"אין אזרחים מדרגה שנייה"

שני עורכי דין מבריקים, שגם נאבקו בעבר זה מול זה, טד אולסון ודיוויד בויס, נלחמים זה כמה שנים יחד למען המטרה הזו. במערכת הבחירות לנשיאות בשנת 2000, ייצג אולסון השמרני את ג'ורג' בוש הבן ובויס הליברל את אל גור. אולם מאז הם איחדו כוחות כדי להפוך את נישואי גאים לחוקיים באומתם.

מחכים בתור לכניסה לבית המשפט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחכים בתור לכניסה לבית המשפט(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"בשנתיים האחרונות חל מפנה גדול שיקל על בית המשפט העליון לקבל את ההחלטה המכרעת", אמר בויס בראיון לרשת NBC. אולסן הוסיף כי "מי שקורא את ההחלטה הקודמת של העליון מבין שהוא לא יכול להחליט אחרת ביום שלישי. המדינה צריכה לכבד את הזכות של אדם בודד הרוצה להינשא במדינה הזו". לדבריו, זה יסיים את הוויכוח.

 

"בית המשפט העליון מתעניין בזכותו של האדם הבודד ושל ילדיו. אין אזרחים מדרגה שנייה. אנחנו לא עושים את זה במדינה הזו. אנחנו לא מכניסים זכות של אדם לקופסה ואומרים שהוא אינו שווה לאנשים אחרים", אמר בתקיפות.

 

בפני תשעת שופטי העליון יעמוד התיקון ה-14 לחוקה, המעניק זכויות שוות והם יצטרכו

 להכריע אם מפרשנותו עולה כי המדינות השונות בארצות מחויבות על פיו לאפשר נישואי הומוסקסואלים ובנוסף אם כל אחת מ-50 המדינות חייבת להכיר בנישואים שאושרו במדינות אחרות.

 

ביוני 2013 פסק בית המשפט העליון בהחלטה תקדימית לטובת אלמנה מניו יורק לזכויות שארים מבת זוגתה, אבל השאיר את ההכרעה על חוקיות הנישואים החד-מיניים למדינות השונות. הפעם התמיכה של הציבור האמריקני עשויה להכריע את הכף ובית המשפט העליון יצטרך להתחשב בה.


פורסם לראשונה 26/04/2015 23:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים