הצעת חוק: יותר בעלי מוגבלות בשירות הציבורי
חברי כנסת מהקואליציה המתגבשת יגישו הצעת חוק שתקבע כי 5% מכלל העובדים המועסקים בגופים ציבוריים יהיו בעלי מוגבלויות. בהסבר להצעת החוק מציינים הח"כים כי שיעור ההעסקה של אנשים עם מוגבלות בשירות המדינה עומד על כ־2% בלבד למרות ששיעורם באוכלוסייה עולה על 5%. מקים ארגון "סיכוי שווה": "מדובר בחוק היסטורי"
לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :
- בעלי חברות יחוייבו להעסיק בעלי מוגבלויות
- אושר: 3% בעלי מוגבלויות בשירות המדינה
- "העסקת בעלי מוגבלויות - משימה חברתית"
על פי הצעת החוק, בשלב הראשון יחויב כל גוף ציבורי להעסיק אנשים עם מוגבלות בשיעור שלא יפחת מ-3% מכלל המועסקים, ובשלב השני (בשנת 2017) 5% מהעובדים יהיו בעלי מוגבלות; גוף ציבורי יחויב למנות ממונה תעסוקה שיהיה אחראי לסוגיות של ייצוג הולם - וכל שר הממונה על גוף ציבורי יחויב להגיש פעם בשנה דוח באשר לייצוג ההולם של האנשים עם המוגבלות בקרב אותו גוף.
"חוק היסטורי"
אורן הלמן, סמנכ"ל חברת החשמל ומקים ארגון "סיכוי שווה" לשילובם של בעלי מוגבלויות, אמר כי חוק כזה הוא "חוק היסטורי שמקרב את ישראל למדינות נאורות כמו ארה"ב, גרמניה ומדינות אירופיות שבהן יש חובת העסקה של 5% עובדים עם מוגבלות".
לדברי הלמן, בישראל יש כ-900 אלף אנשים עם מוגבלות בגילי עבודה. "הפתרון היחיד הוא החוק הזה, שמחייב העסקת עובדים עם מוגבלות במקום מכבסת המילים הנוכחית של 'העדפה מתקנת' ו'ייצוג הולם'", אמר.
בשנה שעברה חתמו נציגי המעסיקים ויו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, על הסכם שקבע כי כל חברה במגזר הפרטי תהיה מחויבת להעסיק אנשים עם מוגבלויות. אלא שההסכם לא היה תקף לגבי המגזר הציבורי. הצעת החוק החדשה נועדה לתקן את המצב כך שייצוג הולם יהיה גם במגזר הציבורי.
בהסבר להצעת החוק מציינים הח"כים, בהם ח"כ יואב קיש מהליכוד, כי שיעור ההעסקה של אנשים עם מוגבלות בשירות המדינה עומד על כ־2% בלבד למרות ששיעורם באוכלוסייה עולה על 5%.
הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות