לאחר הפרסום ב-ynet: שלטי הסברה למען נשים בהריון באוטובוסים
סיפורה של אישה בהריון שלא קמים בשבילה באוטובוס הגיע לידיעתו של שר התחבורה, שהורה מיידית להציב שלטי הסברה. "אנשים זרים פנו אלי והציעו לקחת אותי לעבודה. מישהי אפילו כתבה לי שהיא טסה לחו"ל ותשמח לתת לי את האוטו שלה כדי שיהיה לי נוח", מספרת קלואי נגר בהתרגשות
ynet הורים בפייסבוק - כל הכתבות המעניינות
היא ציפתה שבעקבות העלאת הנושא, משרד התחבורה ידאג לשים שלטים למקומות מסומנים לנשים בהריון ושתהיה מודעות גדולה יותר לנושא, ואכן התגובות לא איחרו להגיע.
ממשרד התחבורה נמסר: "שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ, נחשף לפוסט של קלואי, והורה מידית לגורמי המקצוע ברשות לתחבורה ציבורית שבמשרדו, להציב שלטי הסברה למען נשים בהריון באוטובוסים".
"הריון הוא עבודה קשה"
"נשים עושות את המקסימום במהלך ההריון, ואנשים לא מודעים לכך שהריון הוא עבודה קשה", מסבירה ד"ר ציפי עברי, אנתרופולוגית מהחוג לאנתרופולוגיה (בהקמה) באוניברסיטת חיפה.
"הגוף עובד קשה כבר מהשבועות הראשונים, ואף אחד לא מדבר על זה במונחים של דרמה. מתייחסים לכך בהגחכה נוראית - 'נשים מפונקות', 'משתלטות', 'היסטריות'. למרות כל זאת נשים מתנגדות לשיח הזה. הן חושבות בשביל עצמן ומנסות לא להיסחף לשיח הציבורי, למרות שהאווירה בארץ סביב סיכוני ההריון מאוד מפחידה".
ד"ר עברי מציינת, כי "העבודה הקשה של נשים בהריון מושתקת, ומתייחסים לכך במונחים של 'לסחוב הריון', אך סחיבה היא עבודת סבלות ולא יצירה. נשים רבות דואגות במהלך ההריון לתזונה נכונה, פעילות גופנית ושמירה על מצב רוח חיובי, וטוב שהן חושבות ומחליטות בשביל עצמן למרות השיח הלא פשוט".