איך לאכול טוב בדרכים? גרסת הצפון
מחפשים חוויות קולינריות בצפון שיתאימו גם לילדים? לפניכם מספר רעיונות - מרמת הגולן, דרך עמק יזרעאל ועד חדרה. כי מצפון ייפתח התיאבון לאוכל טוב
ארזתם את הילדים, לקחתם מים ובדיוק החלטתם: הפעם יוצאים צפונה, לסופשבוע משפחתי בסימן חוויות קולינריות. רוצים רעיונות? קבלו בבקשה.
איך מתחילים? נו, באמת. ארוחת בוקר.
רעיון ראשון: בכל בוקר שישי, שווה לנחות ב"מזווה של ג'ייקוב". איפה? היישוב אביאל הסמוך לבנימינה. בין בתי הכפר של היישוב הפסטורלי תחכה לכם חצר בה תוגש לכם ארוחת טעימות מענגת ומשביעה ממעדני המזווה – קונפיטורות ייחודיות מתוצרת עצמית, גבינות מהאזור והמאפים של הבעלים ג'ייקוב אנין הטעם.
מה הלאה? ניתן ל–GPS המתקדם לקחת אותנו אל רכס הגלבוע ולהשקיף על הנוף היפה ביותר בארץ. זה של עמק יזרעאל, כמובן. אם נבחר לעשות זאת על קיבה מלאה, אין דרך טובה יותר מביקור במסעדת "חוות התבלינים" בגלבוע. המסעדה שבנויה על טהרת העץ, ושומרת שנים רבות על סטנדרטים גבוהים של בישול גורמה איכותי. המסעדה מצטיינת גם בנוף השדות הפסטורלי וזכורה תמיד בזכות גינת צמחי התבלין הגדולה שסביבה. מומלץ לבקר גם בחנות התבלינים הצמודה, כדי שתוכלו ליהנות מטעמים וריחות ייחודיים עוד זמן רב אחרי שתחזרו הביתה.
אופציה עממית יותר באותו אזור בדיוק: "מסעדת אל עסאלה" בתחנת הדלק שליד ניר דוד, שם כדאי לעצור לחומוס ערבי גלילי סמיך ועשיר בטעם, כרובית מבושלת, שיפודים - ושירות אדיב שהופך את החוויה למושלמת. תדלקתם? אפשר להמשיך.
לקראת הערב תוכלו להצפין עד לרמת הגולן, שם, קצת מעל הכנרת, נמצא היישוב רמות, ובדיוק שם נמצאת התופעה שקרויה "נחי ובטי מבשלים - ביסטרו כפרי". האיש המיוחד עם הזקן הלבן משוחח עם הסועדים בזמן שהוא ואשתו בטי מגישים בזו אחר זו כעשר מנות ויותר, שגאוניותן בפשטותן, בחומרים המצוינים המרכיבים אותן ובטעם המפנק את החיך בכל מנה ובכל טעימה.
למחרת, אחרי ליל מנוחה בצימר או באוהל (לפי הטעם האישי ומזג האוויר, כמובן), יעצור את נשימתכם הנוף של ברכת רם ממסעדת "קדרת המכשפה והחלבן" בנמרוד שבצפון הגולן. הילדים יספרו לחברים בבית הספר על המכשפות שבמסעדה ועל השמות המסתוריים של המנות, ואתם תספרו על הטעמים העמוקים של תבשילי קדרה חמים המוגשים באווירה קסומה כל כך. ווין ווין אמיתי.
בדרך דרומה, חובבי השילוב בין פיתה דרוזית ולבנה, ימצאו את מבוקשם בדוכן הקבוע בדרך בין זכרון ובנימינה, לא רחוק מאמפי שוּני. לא לפספס את עלי הגפן הממולאים של זוג הדרוזים החביב.
אם תישארו ללון בצפון המדינה עוד לילה (תמיד מומלץ) ותחליטו שחוזרים רק ביום ראשון, נמליץ לכם לנסוע דרך כביש 4. קצת אחרי חדרה, בכפר הרא"ה, ממוקמת חנות שלא פתוחה בשבתות - זאת של "מחלבת יעקבס".
מדובר באחת המחלבות הטובות בארץ, שחלק ממוצריה - כמו יוגורט הכבשים הנדיר בטעמו, כבר משווקים בסופרמרקטים נבחרים. החנות מעמידה לרשות הקונים גם מוצרים שאין בסופר, כמו גבינת הפרמייר הרכה והייחודית וגבינות נוספות ברמת בשלות משתנה. תוסיפו כמה מהן לתבלינים שבבגאז' הסוזוקי קרוסאובר, למשל, ואתם מוכנים לחזרה הביתה מלאי חוויות טעימות.
עד למסע האוכל המשפחתי הטעים הבא. בתיאבון אמרנו?