שתף קטע נבחר

 
צילום: גטי אימג'ס

היכונו לקרב המאה: מייוות'ר מול פקיאו

רווחים המוערכים ב-300 מיליון דולר, ספסרים הדורשים מעל ל-100 אלף דולר עבור כרטיס ושני מתאגרפים בשלהי הקריירה שרוצים להיזכר כגדולים בדורם. אחרי שנים של מגעים כושלים, מייוות'ר ופקיאו יעלו הלילה לראשונה לאותה זירה. "מחוץ לרדאר" עוצר את נשימתו לקראת הקרב (באזור 06:00 בבוקר, ספורט1)

"בכנות, אני לא חושב שהקרב הזה יתרחש לעולם. דיברתי עם פקיאו ועם מייוות'ר ואני לא רואה איך קרב כזה ייצא לפועל. יש יותר מדי פוליטיקה מעורבת. יש המון פערים בין הצוותים של שניהם. אני לא חושב שהם ייתנו לקרב הזה לקרות".

 

 

את התשובה הפסימית הזו סיפק המתאגרף הבכיר, אמיר קאן, אחד שמכיר היטב את פלויד מייוות'ר ומני פקיאו, כשנשאל בתחילת חודש פברואר אם לדעתו קיים סיכוי שנזכה סוף-סוף לקרב בין מי שנחשבים למתאגרפים הגדולים של הדור הנוכחי.

 

פקיאו ומייוות'ר מתכוננים לקרב (צילום: AP) (צילום: AP)
פקיאו ומייוות'ר מתכוננים לקרב(צילום: AP)

לא חברים כאלה טובים (צילום: AP) (צילום: AP)
לא חברים כאלה טובים(צילום: AP)

 

ההערכה של קאן ממש לא הייתה דעת מיעוט. נוכח גילם הלא צעיר של מייוות'ר ופקיאו וחוסר האמון המשווע בין הצדדים, בענף האיגרוף נטו להשלים עם כך שהקרב המצופה ביותר שהם יכולים להציע יישאר בגדר חלום בלתי ממומש. פחות משלושה שבועות לאחר מכן, מייוות'ר הדהים והודיע כי ב-2 במאי הוא ופקיאו יעלו לזירה אחת ב-MGM גרנד ארנה בלאס וגאס.

 

הפרומו לקרב הגדול

הפרומו לקרב הגדול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על פי הפרטים שנחשפו לאחר מכן, השניים נפגשו במהלך משחק של מיאמי היט בסוף ינואר. לאחר מכן הם ישבו יחד בבית המלון בו שהה פקיאו וסיכמו ביניהם את פרטי הקרב. באופן טבעי, הקרב בין שני מתאגרפי-העל הללו מיד לזכה לכינוי המחייב: "קרב המאה".

 


קרב המאה

קרב המאה
  פלויד מייוות'ר מני פקיאו
מדינה ארה"ב הפיליפינים
גיל 38 36
גובה 1.73 מ' 1.69 מ'
משקל 67 ק"ג 67 ק"ג
מאזן קרבות 47 ניצחונות, 0 הפסדים 57 ניצחונות, 5 הפסדים, 2 תיקו
נוקאאוטים 26 38
יחס לניצחון בסוכנויות ההימורים 1.44 3

 

כבר ביום ההכרזה על הקרב, כל החדרים למלון ה-MGM שיארח אותו הוזמנו. הכרטיסים שהוצעו מאוחר יותר למכירה במחירים שנעו בין 1,500 ל-7,500 דולר אזלו בתוך פחות מדקה. באתר StubHub, בו גולשים סוחרים ביניהם בכרטיסים, הוצע כרטיס לקרב במחיר שערורייתי של 128 אלף דולר. צופה אמריקאי שירצה לעקוב אחרי הקרב בשידור ישיר בטלוויזיה יצטרך להיפרד מ-90 דולר. אם הוא מעוניין באיכות HD, המחיר כבר יעמוד על 100 דולר.

 

יאללה, שיתחיל כבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
יאללה, שיתחיל כבר(צילום: AFP)

 

אבל זו בדיוק הנקודה בה ראוי לצנן מעט את ההתלהבות. עם כל התכונה והציפייה לקראת הקרב הבאמת מסקרן בין מי שנחשבים בצדק לכוכבי האיגרוף הגדולים ביותר כיום, עצם העובדה שהשניים נפגשים רק כשהם בשלהי הקריירה היא תעודת עניות לאיגרוף המקצועני כולו. לא משנה מי ינצח בקרב, זה לא יהיה שיקוף אמיתי של יחסי הכוחות בין השניים. כדי לקבל אינדיקציה אמיתית לשאלה מי הוא המתאגרף הטוב ביותר בדור הזה, היינו צריכים לראות אותם חובטים זה בזה לפני מספר שנים.

 

רקדנים פיליפינים על רקע פניו של מייוות'ר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רקדנים פיליפינים על רקע פניו של מייוות'ר(צילום: AFP)

 

רבות דובר, גם במדור זה, על המגעים הכושלים בין הצדדים שיצרו הרגשה של אופרת סבון ארוכה ומייגעת. מה לא היה שם? חילופי האשמות, קרבות אגו, הכפשות מכוערות, מחלוקות לגבי סעיפים בחוזים, אי הסכמה על אופן בדיקות הסמים ואפילו תביעות משפטיות. מה שעצוב יותר מהכול בסיפור הזה הוא האופן בו כללי המשחק באיגרוף המקצועני מאפשרים לצד העסקי לרמוס את הספורט.

 

מייוות'ר חיכה לרגע הנכון?

מעבר להיותו מתאגרף-על, מייוות'ר הוא גם איש עסקים ממולח. הוא מכנה את עצמו "מאני" (וכפועל יוצא הצוות שלו מכונה The Money Team), ונוהג להתרברב בכסף הרב שהוא מרוויח. והוא אכן מרוויח. ב-2014, מגזין "פורבס" דירג אותו כספורטאי הרווחי ביותר בעולם עם הכנסות בסך 105 מיליון דולר, וזו בשנה בה השתתף בשני קרבות בלבד. אתם מוזמנים לחשב בעצמכם כמה כסף הרוויח מייוות'ר בממוצע על כל דקה בזירה.

 

בוחר את הקרבות בקפידה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בוחר את הקרבות בקפידה(צילום: AFP)

 

מאז שהקריירה המקצוענית שלו הוזנקה ב-1996, הוא תיכנן אותה בקפידה ובחר את הקרבות בהם השתתף ואת יריביו בפינצטה. השיטה שלו, יש להודות, הוכיחה את עצמו בגדול. כשהוא לקראת סיום הקריירה, מייוות'ר מחזיק במאזן מדהים – 47 ניצחונות ו-0 הפסדים. הוא ממשיך לטפח את המורשת שלו תחת המונח המחייב שמעטר את כפפותיו וחולצותיו: TBE – The Best Ever (הגדול ביותר אי פעם).

 

אלא שמייוות'ר יודע היטב כי גם אם יגיע למאזן 0:50 (ניצחון אחד יותר מרוקי מרציאנו האגדי), שאיפה שהוא בעצמו הודה לאחרונה כי איננה מעניינת אותו באמת, ההיסטוריה לא תכיר בו כגדול מכולם אם לא יכניע את היריב החזק ביותר שיש לענף להציע.

 

הגדול מכולם? (צילום: AP) (צילום: AP)
הגדול מכולם?(צילום: AP)

 

לאורך השנים נשמעו קולות שטענו כי כל הוויכוחים והמחלוקות בין הצדדים הם בסופו של דבר סיפור כיסוי לכך שמייוות'ר איננו מעוניין בשלב זה להיאבק מול פקיאו. הוא לא ייתן למתאגרף הפיליפיני המחונן את ההזדמנות לקלקל לו את המורשת ולפגוע לו במאזן המושלם. מייוות'ר, כך טוענים, חיכה לרגע הנכון בו הוא ירגיש בטוח שינצח בקרב. איש עסקים כבר אמרנו?

 

ואכן, כנראה שכעת הוא הרגע הנכון עבורו. פקיאו, למרות שניצח בשלושת הקרבות האחרונים שלו, נמצא ככל הנראה מעבר לשיאו. הפעם האחרונה שהכניע יריב בנוקאאוט הייתה ב-2009, וב-2012, הוא הפסיד פעמיים ברציפות לראשונה בקריירה.

 

פקיאו בזירה. מעבר לשיא (צילום: AP) (צילום: AP)
פקיאו בזירה. מעבר לשיא(צילום: AP)

 

גם סוכנויות ההימורים הציבו את מייוות'ר כפייבוריט. באתר BET365 היחס על ניצחון של מייוות'ר עומד על 1.44, בעוד ניצחון של פקיאו יניב פי 3 מההשקעה. התעמקות בהימורים המשניים המוצעים מספקת פרשנות נאה על ההבדלים בין המתאגרפים הללו. למרות שמייוות'ר הוא הפייבוריט, לפקיאו ניתן הסיכוי הגבוה יותר מבין השניים לנצח בנוקאאוט. 55 אחוזים מהניצחונות בקריירה המקצוענית של מייוות'ר הושגו בנוקאאוט. אצל פקיאו אחוז הנוקאאוטים עומד על 67 (ו-59 מכלל הקרבות שלו). הפער הזה נובע מסגנונם השונה בתכלית.

 

מייוות'ר, חרף הישגיו המרשימים, הוא לא ממש מתאגרף מהנה לצפייה. הוא מחושב מאוד וידוע בהגנת הברזל ובתנועת ה-Shoulder Roll המפורסמת שלו. אחד הדברים המבדילים אותו מיתר המתאגרפים היא יכולתו הנדירה לזהות מראש את המהלך שמתכנן יריבו ולהגיב לו מבעוד מועד. הוא אינו נוהג להכות הרבה במהלך הקרב, אבל כשהוא כבר שולח את אגרופיו לעבר יריבו הוא נהנה מאחוזי דיוק מרשימים ביותר.

 

התנועה המפורסמת של מייוות'ר

התנועה המפורסמת של מייוות'ר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קשה מאוד להצביע על נקודות תורפה אצל מתאגרף שלא הפסיד מעולם בקריירה המקצוענית שלו, אבל אם בכל זאת מתעקשים, אפשר לומר שלמייוות'ר קצת יותר קשה מול מתאגרפים המפעילים לחץ ומול מתאגרפים שמאליים. פקיאו נהנה משתי התכונות הללו.

 

סגנון האיגרוף של פקיאו הוא הרבה יותר אינטנסיבי משל מייוות'ר. עמידתו המכונה Southpaw Stance (יד ימין ורגל ימין מושטות קדימה), היא קלאסית למתאגרף שמאלי ולטענת פרשני איגרוף, שיטת ההגנה של מייוות'ר הרבה פחות אפקטיבית מולה. הוא נהנה מחבטה שמאלית עוצמתית, ומזריזות עצומה שמאפשרת לו לחבוט ביריביו מזוויות שונות. עבודת הרגליים שלו מצוינת, הוא נוהג לזוז מצד לצד ולהפתיע את היריב.

 

האוהדים של פקיאו מפגינים אהבה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האוהדים של פקיאו מפגינים אהבה(צילום: רויטרס)

 

"מייוות'ר מעולם לא התמודד מול מתאגרף שמאלי שנע מצד לצד כמו פקיאו", אמר המתאגרף אוסקר דה לה הויה, "פקיאו יצטרך לגרום למייוות'ר להיפתח ואז לתקוף אותו ברגע שהוא גם תוקף".

 

בכלל, רוב הפרשנים והמתאגרפים תמימי דעים שכדי לחולל הפתעה בקרב, פקיאו יצטרך לתקוף כמה שיותר. "הוא יצטרך לחבוט בו 100 פעם בסיבוב", אמר סול "קנאלו" אלבארס, שספג מול מייוות'ר את ההפסד היחיד בקריירה שלו, "הדרך היחידה להתמודד עם היכולת הנדירה של מייוות'ר להתגונן, היא באמצעות עוצמה".

 

סלפי לפני הקרב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סלפי לפני הקרב(צילום: EPA)

 

כאמור, פקיאו כבר טעם את טעמו של הפסד, בניגוד לפקיאו. חמש פעמים זה קרה לו. מאז אותם שני הפסדים רצופים ב-2012, הוא הספיק לנצח בשלושה קרבות ולהחזיר לעצמו את תואר אלוף העולם מטעם WBO. הוא מחזיק בהישג ייחודי והפך למתאגרף היחיד בהיסטוריה שזכה באליפות העולם בשמונה בקטגוריות משקל שונות.

 

ה"בד-בוי" מול הפוליטיקאי

הפרסונות הציבוריות של מייוות'ר ופקיאו הן כמעט דיכוטומיות. מייוות'ר מחזיק בתדמית ה"בד-בוי", שחצן חסר תקנה עם חיבה מופרזת לדולרים ולכל הבלינג-בלינג שמסביב. לקרבות שלו הוא נוהג לעלות מלווה בראפר ליל וויין, בכוכב הפופ ג'סטין ביבר ובפמליה של הרי-אדם המכרכרים סביבו וצועקים בקול מאיים: "TBE". גם עם החוק הוא הספיק להסתבך וישב חודשיים במאסר אחרי שתקף באלימות את זוגתו לשעבר לעיני ילדיהם.

 

אוטובוס עם פניו של פקיאו במחנה האימונים שלו (צילום: AP) (צילום: AP)
אוטובוס עם פניו של פקיאו במחנה האימונים שלו(צילום: AP)

 

לעומתו, פקיאו נתפס כאדם צנוע. הוא רואה בעצמו שליח של הפיליפינים ואף נבחר לקונגרס המקומי. הוא מאמין אדוק באלוהים ונוהג להדגיש זאת בכמעט כל ראיון או ציוץ בטוויטר. כיאה להיותו השחצן מבין השניים, מייוות'ר הכניס סעיף בחוזה שהקרב יכונה "מייוות'ר נגד פקיאו" ולא להיפך, בנוסף הוא יוזמן לזירה אחרי פקיאו, כפי שמקובל אצל המתאגרף המפורסם יותר, ותינתן לו זכות ראשונים לבחור את הפינה בזירה ואת חדר ההלבשה.

 

גם החלוקה הכספית ביניהם איננה שוויונית. מייוות'ר יקבל 60% מהרווחים, בעוד פקיאו יסתפק ב-40%. מדובר בהבדל גדול בהתחשב בכך שההערכות מדברות על הכנסות צפויות של כ-300 מיליון דולר מהקרב.

 

רגע ניצחון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רגע ניצחון(צילום: EPA)

  

בכלל, מייוות'ר רואה את הקרב הלילה כביזנס לכל דבר, ולא מן הנמנע כי לאחר שעשה את עסקת חייו הוא יתלה את הכפפות. "מבחינתי זה יום עבודה. אני הולך לקבל עליו 200 מיליון דולר, 50 מיליון לכל אחד מהילדים שלי, כך שמבחינתי זו עסקה חכמה. כסף הרבה יותר חשוב לי ממאזן ניצחונות. הגיע הזמן שלי לפרוש ואני לא אתגעגע לאיגרוף. אולי בשבילכם אם אגיע למאזן של 50 ניצחונות זה משהו מיוחד, אבל בשבילי זה לא".

 

ויש גם עוגה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ויש גם עוגה(צילום: רויטרס)

 

פקיאו עצמו, למרות מיתוגו כאנדרדוג, משדר ביטחון ואף מרוצה מהמעמד שלו: "אני בטוח בעצמי ב-100 אחוזים. אני אוהב להיות האנדרדוג. במצב כזה הריכוז והקילר אינסטינקט שלי באים

 לידי ביטוי. אני מאמין שמייוות'ר עומד לחוות את ההפסד הראשון שלו". גם מאמנו של פקיאו, פרדי רואץ', הביע אמון מלא בספורטאי שלו: "בחיים לא ראיתי אותו בכושר כל כך טוב. יש לנו תוכנית קרב טובה מאוד, התאמנו הרבה על הנחתה של אגרופים רבים במהירות גבוהה".

 

מייוות'ר, כמובן, לא החמיץ הזדמנות לקצת טראש-טוק ומיהר לענות: "אני המתאגרף החכם יותר, אני יותר מחושב. פקיאו יכול היה להיות מתאגרף טוב יותר אם הוא לא היה כל כך פזיז וחסר זהירות. התוכנית של היריבים שלי היא תמיד לנסות ולחבוט בי כמה שיותר, זה לא הצליח להם ב-19 השנים האחרונות".

 

אז האם הלילה אכן יקרה משהו שלא קרה מזה 19 שנים? או שמא מייוות'ר יצליח להסיר את הכוכבית המעצבנת שרובצת מעל המורשת האגדית שלו? תשובות בקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים