ארוחת בוקר של אלופים: 10 מסעדות שמגישות בראנץ' סופ"ש בת"א
פותחים את סוף השבוע בסטייל: ליבי שפרלינג כיתתה רגליים והכתירה את 10 הבראנצ'ים הטובים בתל אביב. בתפריט: פלטות נקניקים, פנקייק חלומי, אגז בנדיקט מכל צורה וגם הבופה הכי מושקע שאתם לא מכירים
1. מסעדת האחים
הבראנץ' הכי משתלם בעיר מציע בופה עשיר אבל מהודק שהתקבצו בו דליקטסים מקצוות תבל: דגים כבושים ומעושנים, חביתת ירק משגעת, שקשוקה, מאפה של פיתה שרופה במילוי תרד ועשבים, לחמי שאור וחלות טריות, חמאת סחוג, ביצים חצי קשות, סלט תפוחי אדמה עם טוויסט וגם מבחר של גבינות עיזים, סלטים טריים, אנטיפסטי מקורי של ירקות שוק צרובים, ריבות ושפע של מתוקים (מלבי ומילקי שוקולד שולטים).
המחיר, 75 שקלים, כולל גם שתייה חמה, תה קר מתוצרת בית ולימונדה במילוי חופשי. נמליץ לחרוג מהדיל ולהתפנק עם בלאדי-מני וקוקטיילים אחרים של בוקר. גם יינות לבנים וורודים במחיר משתלם יעשו לכם נעים.
האחים. אבן גבירול 12, תל אביב. 03-6917171
2. קלארו
בחלל המואר והמרווח של קלארו פוצחים במסורת בראנצ'ים שמציעה חומרי גלם סופר טריים הישר מהחקלאי לשולחן. עד 12 תוכלו להתפנק עם מגש ארוחת בוקר זוגי שכולל ביצים, סלט חורק טריות של ירקות שוק בכל מיני צבעים, סלסלת מאפים, גבינת עיזים, יוגורט עם גרנולה ועוד.
הכי אהבנו פורל ורוד כבוש שהיה כוכב הארוחה. עוד בתפריט: שקשוקה פירות ים נדיבה, טוסט שינקן וגאודה בציפוי פריך, בוצ'ר נקניקים וכן מתוקים. בשתייה: הזמינו קוקטייל מוחיטוב או סנגריה לבנה עם נקטרינות.
קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אלעזר 30. מתחם שרונה, תל אביב. 03-6017777
3. גרנד קפה טורקיז
מבית היוצר של טורקיז, מסעדת הדגים המוקפדת ממתחם סי אנד סאן, מגיח בית קפה מושקע שהוא למעשה ביסטרו מהודק עם יופי של מנות ים. למרות שהוא ממוקם בתוככי קניון רמת אביב, העיצוב והאווירה מהווים חוצץ שמשאיר את הקניון בחוץ ויש גם רחבה חיצונית שטופת שמש.
במהלך כל ימות השבוע מוגש במקום מזנון חופשי (על המטבח אמון השף רז סלע, אקס טוטו) שכולל סלטים מושקעים (קינואה ותפוחי עץ, סלט עדשים שחורות וסלרי), דגים כבושים ומעושנים, איקרה מעולה, גבינות, אנטיפסטי ענק, ארטישוקים וסלקים צלויים, סלט חסות בכל מיני צבעים, מלוחים ומתוקים לצד מאפים מושחתים. כל זה תמורת 62 שקלים.
מי שרוצה יוכל להוסיף גם ביצים לחגיגה (כולל עלומות), תמורת 10 שקלים נוספים. עוד במקום תפריט ארוחות בוקר שכולל מתוקים מושחתים, טוסטים, מוזלי וביצים עלומות עם תרד, קייל וקרם פרש. הכי שווה: שווה לחזור לעת ערב ולהרכיב ארוחת טעימות אקלקטית שכוללת סושי מעולה, בורקס לוקוס וסנגריה לבנה.
איינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב. 03-5536677
4. פאפאס
האיטלקייה הסמוכה לשוק הכרמל הפתיעה בגדול. אווירה שמחה, חומרי גלם טריים וביצוע יצירתי ומוצלח מאוד למנות שטעמנו כבר אינסוף פעמים. לחמים כהים טובים, חמאת אנשובי, ריבה, גבינות וסלט ירקות פריך יפתחו את הארוחה.
לעיקרית טעמנו פריטטה קישואים ונענע שהייתה תפוחה ואוורירית כמו שצריך וביצים עלומות בביצוע רענן (בתוספת סלמון או תרד) שמוגשות על תפוחי אדמה צרובים במקום על בריוש, לצד הולנדייז מדוייק. בתפריט קרץ גם קלצונה במילוי בצל מקורמל, בייקון, זוג חלמונים ומוצרלה.
אהבנו רשימה נעימה של מנות צד, שביכולתן לשדרג עוד את הארוחה. אל תוותרו על סלמון וסרדינים שכובשים במקום ועל בלאדי מרי ראוי או כוסית וודקה זוברובקה. המחיר כולל שתיה חמה ומיץ סחוט. החל מ- 57 שקלים.
פאפא'ס. הלל הזקן 12, תל אביב. 03-5107373
5. נורמן
המסעדה המושקעת והיפהפייה של השף ברק אהרוני במלון הבוטיק נורמן מהווה מיום פתיחתה אבן שואבת לחובבי החיים הטובים - ועל כך יעידו רשימות ההמתנה הארוכות, בעיקר בסופי השבוע. לאחרונה פתחו כאן את החצר המרשימה של המקום, לוקיישן מושלם לבראנץ' סופשבוע כהלכתו.
אהרוני מגיש בימי שישי ושבת, עד השה 11:30, תפריט מהודק ושונה. לצד הפנקייק המעולים (46 שקלים) והפרנץ' טוסט (44 שקלים) - אולי הטובים בעיר - מגישים כאן ארוחת בוקר אנגלית, עם ירקות צלויים, בייקון ותבשיל שעועית (מתוצרת בית!, 68 שקלים), מוזלי דבלי תאנים ופירות יער מצטיין, וכמובן ביצי בנדיקט. את הכל מגישים עם סכו"ם מכסף וכוסות קריסטל בעבודת יד כשלכם רק נותר לשטוף הכל עם שמפניה או מימוזה. מומלץ בחום (רועי ירושלמי)
מסעדת מלון נורמן. נחמני 25. יש להזמין מקום מראש: 03-5435400
6. טייסטינג רום
הטייסטינג רום הוא בר יין שווה במתחם שרונה, שמציע יין במזיגה ישירה ממכונות מזיגה אוטומטיות וכן ישיבה בחוץ אל מול השמש או במרתף הקריר, שכבר ברור כי יהפוך ה-מפלט שלנו לקיץ הזה. בשבתות, בין 12:00-16:00 מגישים שם בראנץ' מודולרי צנוע, שכיף להרכיב לבד.
בין האפשרויות סלמון אפוי ברוטב מלפפונים (40 שקלים), מגש מטיאס שכולל גם ביצה קשה, שמנת חמוצה, צנונית ובצל ירוק (35 שקלים) וארוחת בוקר שכוללת ביצה קשה, ממרחים, סלט ירקות ועוד הפתעות (35 שקלים). מהתפריט הרגיל שווה לבחור מגש נקניקים מצויינים, גבינות של משק עפאים וגם אנשובי אורטיז. לא לוותר על טעימות של לבנים וורודים היישר מהמקרר.
טייסטינג. קפלן 36 (שרונה), תל אביב. 03-5333213
7. טשרניחובסקי 6
בביסטרו הצנוע מרחוב טשרניחובסקי מציעים בראנץ' דקדנטי דווקא שכולו בהשראה פורטוגלית. השולחן מתמלא בצלחות נדיבות של נקניקים יבשים טובים, גבינות קשות וחצי רכות, גרבדלקס סלמון, סלטים, ירקות צלויים ועוד הפתעות מתחלפות.
הכל מאיכות מעולה, מה שמורגש כבר מהביס הראשון בלחם המחמצת וליקוק ראשון מהקונפיטורה הסמיכה. אהבנו מאוד ביצים בנוסח פורטוגל עם תפוחי אדמה, בצל ודג בקלאו וגם אומלט גאודה תפוח. המחיר כגולל גם שתייה חמה או מיץ. 85 שקלים.
טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729
8. חוות צוק המעדנייה
בסופי שבוע, בין השעות 08:00-12:00 (שווה לבדוק מראש בטלפון) תוכלו להרכיב לכם ארוחה שכוללת שלל ירקות טריים, ממרחים שווים שמכינים במקום, לחמי מחמצת, מאפים מתוקים וביצים בהמון וריאציות.
ארוחת הבוקר הזוגית ענקית והיא כוללת גם גבינות צאן משובחות, מוזלי, מיץ וקפה (110 שקלים). שימו לב לבוקר של אמיצים שכוללת אנטרקוט פרוס, ביצי עין, תפוח אדמה צרובה על הפלנצ'ה, סלט עגבניות ושמנת חמוצה (65 שקלים). אבאים ייהנו מאוד ממגש דגים כבושים עם ירקות, לחם וממרחים (68 שקלים) ויש גם קרוק חווה ומתוקים לרוב. במקום מוצעים קוקטיילים של בוקר אבל אנחנו ממליצים על יינות מאזור הרי ירושלים ובמיוחד על הלבנים של יקב ספרה, שכמו נבראו לבוקר שבת.
חוות צוק. פרלוק 5, תל אביב. 077-5155905
9. סרווסריה
בבר הכי ספרדי בסביבה מריצים מאז הפתיחה חגיגה שמחה בשבתות שזכתה לתואר ההולם "בראנץ' של שיכורים". לפני הבילוי או אחריו, אתם מוזמנים לסרווסריה החל מ-11:00 ועד 17:00.
בתפריט מחכות לכם מנות כמו טרטר בקר, מגש דגים כבושים, טוסט ביקיני, סנדביץ' קובני ומלכת הבוקר: ערימת פנקייקים עם בייקון ומייפל, לצד ספיישלים מתחלפים ומפתיעים כמו מולים, אויסטרים, נקניקיות עם כבד אווז ועוד.
אל תוותרו על קנקני הענק שמכילים קוקטיילים חזקים במיוחד ועל הבלאדי מרי שלהם. חובה להזמין מקום מראש, המקום מפוצץ.
סרווסריה. בן יהודה 48, תל אביב. 03-6477751
10. בלו סקיי
המסעדה הכשרה של מאיר אדוני משקיפה מגבוה על נוף פנורמי אורבני והרבה מאוד ים כחול עמוק, שנמתח עד קצה האופק, מה שכבר פתח לנו את התיאבון. לשולחן מוגשת סלסלת לחמים, מאפים ומטבלים ולאחריה מתמלא השולחן טפאסים צבעוניים במגע של שף.
אהבנו מאוד איקרה ביתית, סלט עגבניות ערבה עם מוצרלה בפאלו ולחם אבוד, טרטר סלמון על קינואה שחורה, צזיקי יוגורט עם גרנולה וחסה קיסר עם ביצה כבושה, שומר, שום כבוש ופרמזן. האווירה קיצית וכיפית, מושלמת לבוקר בנות. מנות הביצים עשירות ומשביעות מאוד. 120 שקלים. שימו לב: הבראנץ' מוגש רק בימי שישי, בין 10:00-14:30.
בלו סקיי. מלון קרלטון תל אביב, קומה 15. 03-5201830