שתף קטע נבחר

 

1.2 מיליון ש' פיצוי למשפחת עבריין שנרצח

משפחתו של יחזקאל פרי שנרצח תבעה פיצוי על עוגמת נפש מהמכון המשפטי באבו כביר וממשרד הבריאות שמצאו חלקי גופה שלו לאחר שהובא למנוחות. משלא הוגש כתב הגנה נוכח שביתת הפרקליטים, פסק בית המשפט לטובתה

המדינה תשלם פיצויים של 1.2 מיליון שקל למשפחתו של יחזקאל פרי שחוסל באוגוסט 2002 - זאת בעקבות שביתת הפרקליטים, שמנעה מהמדינה להגיש כתב הגנה לתביעת המשפחה נגד המכון המשפטי באבו כביר. הסכום מצטרף לנזקי השביתה שנאמדים ביותר מ-200 מיליון שקל ו-300 כתבי אישום מעוכבים.  

 

בתחילת שנות ה-2000 היה פרי עבריין מוכר מאוד למשטרה ולארגוני הפשיעה. הוא נעצר בחשד שהטמין רימון במכוניתו של תושב קריית מלאכי. פרי אף נפצע מירי על רקע פלילי. באוגוסט 2002 נרצח בצומת עד הלום סמוך לאשדוד, כשנסע במכוניתו יחד עם שני אחיו ושני חברים. שני אלמונים חבושי קסדות ירו בו למוות מטווח קצר כשנסעו על אופנוע. הרצח לא פוענח עד היום.  

 

שנה לאחר מכן פקדה את המשפחה טרגדיה נוספת כשגופתו של אחיו של פרי, גיא יחזקאל, נמצאה בגרמניה לצד שתי גופות אחרות, לאחר שניסה להקים עסק בפראג. את המשפחה פקדה טרגדיה נוספת עת האם נפטרה בפתאומיות.  

 

שנים ארוכות חלפו אך לפני כשנתיים, 11 שנים לאחר חיסולו של פרי, קיבלה המשפחה מכתב ממשרד הבריאות שבישר לה כי במסגרת פרויקט "מנוחה נכונה" נמצאו חלקי גופה של פרי מהנתיחה שבוצעה לאחר מותו, ובני המשפחה נשאלו כיצד ירצו לקבור אותו. המשפחה התקשתה להתמודד עם הבשורה וחשה כאילו המוות מגיע שוב לפתחה, אך לבסוף, לפני כשנה נקברו דגימות הרקמות בקברו של פרי בבית העלמין בקריית מלאכי.

  

בעקבות עוגמת הנפש הגישה המשפחה תביעה נגד משרד הבריאות והמכון הלאומי לרפואה משפטית לפני כשלושה חודשים. משלא הוגש כתב הגנה, הסכים בא כוחה של המשפחה עו"ד איתן אדלשטיין למתן ארכה של 30 ימים, אך מששוב לא הוגש כתב ההגנה ביקש כי יינתן פסק דין.

  

בית משפט השלום בפתח תקווה קיבל את הבקשה, ופסק כי משפחת יחזקאל תפוצה בכמיליון שקל בגין העוולה שנעשתה לה, וכן פסק לטובתה הוצאות תשלום לעו"ד על סך 200 אלף שקל.

 

הסכום הגדול הזה מקופת המדינה מצטרף ליותר מ-210 מיליון שקל שהמדינה הפסידה בבתי המשפט בעקבות עיצומי הפרקליטים נגד גוף הביקורת על הפרקליטות. ל-ynet נודע כי יותר מ-300 כתבי אישום מעוכבים ועשרות ערעורים במחוזות הפליליים והאזרחיים לא הוגשו ולא ניתן כבר להגישם כי חלף המועד. את הנזקים לחברה, מודים כל הצדדים בשביתה, יהיה קשה לאמוד.  

 

שביתת הפרקליטים נמשכת כבר שלושה חודשים, ובינתיים הפרקליטים מתדיינים על דרישותיהם עם פרקליט המדינה שי ניצן ועם ראשי המערכת המשפטית. עד כה לא נראה פתרון באופק, שעה שהפרקליטים מתנגדים נחרצות לביקורת הפרטנית שעורך הגוף החדש בטענה לפגיעה קשה בהם. גורמים במערכת המשפט טוענים שעל ניצן לפנות לבית הדין לעבודה ולבקש לכפות על הפרקליטים לשוב לעבודתם, כיוון שניסיונות הפשרה לא עלו יפה עד כה. אחת מההצעות הייתה להקים ועדה בראשות שופט עליון בדימוס שתבחן את מתכונת גוף הביקורת ושמסקנותיה יהיו מקובלות על כל הצדדים. 

 

מארגון הפרקליטים נמסר בתגובה: "המאבק שמנהל הארגון איננו כספי. בתחילת הדרך ידענו כי אנו נדרשים להיאבק על זכויות שנפגעו ועל הגנות שנמנעו, אך עם הזמן התחוור לכולנו שלא רק ההגנה על הפרקליטים במרכז העניין אלא גם דמותה של הפרקליטות וחוסנו של שלטון החוק.

 

"כאשר נעשה שימוש בגוף זה על מנת לפגוע ביכולתם של הפרקליטים לבצע את תפקידם בהגנה על שלטון החוק ועל האינטרס הציבורי, הרי שהפגיעה איננה רק בפרקליטים עצמם כי אם בציבור כולו. מדובר במאבק חשוב, אולי המשמעותי ביותר שידע ארגון הפרקליטים עד היום". עוד הוסיפו: "צר לנו על הנזקים שנגרמים, אך לא היה מנוס מלנקוט צעדים ארגוניים נגד מנגנון שלא הייתה הצדקה להקמתו ואף לא היה לו בסיס משפטי". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
המכון לרפואה משפטית. נתבע
צילום: ירון ברנר
מומלצים