סקירה לא מחמיאה של מודיס: ישראל בתחתית דירוג יעילות הבנקים
לפי הנתונים, המערכת הבנקאית הציגה יחס יעילות של 72%, והרווח הנקי ביחס לנכסים בה עומד על 0.6% בלבד; עם זאת, סוכנות הדירוג צופה יציבות לבנקים בישראל בשנה הקרובה
סקירה של חברת הדירוג העולמית מודיס מראה כי הבנקים הישראלים סובלים מיחס יעילות גרוע: בין תשע המדינות הנסקרות ישראל מככבת במקום הראשון בחוסר היעילות.
על פי נתוני מודיס הנכונים ליוני 2014 המערכת הבנקאית הציגה יחס יעילות של 72% - כלומר 72% מההכנסות של הבנקים הישראלים נבלעו בהוצאותיהם. לשם השוואה, בטייוואן, נוורבגיה, מלזיה וצ'ילה היחס עומד מתחת ל־50%.
הסיבה העיקרית לחוסר היעילות היא הוצאות השכר המהוות 58% מהוצאות הבנקים. בסקירה נכתב כי הבנקים עושים מאמצים לשפר את היעילות באמצעות תוכניות פרישה מוקדמת והשקעה בתשתיות טכלוגיות, והוזכר גם ההסכם החדש בבנק לאומי שמוריד את תוספת השכר השנתית לעד 4%
גם ברווחיות הבנקים בישראל מדורגים נמוך: הרווח הנקי של המערכת הבנקאית ביחס לנכסים הוא כ־0.6%, לעומת יותר מ־1% בצ'ילה, ברזיל, מלזיה ודרום אפריקה.
מודיס חוזה יציבות לבנקים בישראל בשנה הקרובה, בעקבות צמיחה כלכלית ורמות נזילות מספקות. "סיכוני אשראי הקשורים לעלייה במחירי הנכסים (עלייה של 92% מאז סוף 2007) מותנו באמצעות צעדים מאקרו־יציבותיים", כתבו במודיס כשהם מתייחסים להגבלות שהטיל בנק ישראל.