שתף קטע נבחר

 

ח"כ, שפר הופעתך: כך לא תביך באנגלית

כדי להימנע מסיסמאות או ממבוכה בראיון לתקשורת הזרה, 50 חברי כנסת חדשים ישתתפו בסדנת הכשרה להופעה מול מצלמה בהדרכת לשכת העיתונות הממשלתית: "תרומה חשובה להסברה הישראלית בעולם"

מי מאיתנו לא נע לפעמים באי-נוחות בכורסת הטלוויזיה כשהוא צופה בשר או בחבר כנסת המתראיין לתקשורת ויורה לעבר המיקרופון בליל של מסרים, שאף אחד מהם לא באמת קלע למטרה? הבעיה חמורה עוד יותר כשנבחר הציבור מופיע בתקשורת הזרה ושובר את השיניים באנגלית עילגת. כעת מנסים נבחרי הציבור לשנות את המצב.

 

עוד בחדשות:

שביתה בתיכון "פגרי החיות": "חשבון נפש"

תבוסה אחר תבוסה: בשאר אסד חלש מאי פעם

 

עם השבעתה של הכנסת ה-20, לשכת העיתונות הממשלתית (לע"מ), הממשלה והכנסת משתפות פעולה ומעמידות לרשות חברי הכנסת והשרים החדשים סדנת הכשרה מיוחדת להופעה מול מצלמה. 50 חברי כנסת ושרים חדשים יעברו הכשרה על-ידי צוות מומחים של לשכת העיתונות הממשלתית, שיכינו אותם לטבילת האש התקשורתית הראשונה שלהם, הן בעברית והן באנגלית.

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין  (צילום: לע"מ) (צילום: לע
יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין (צילום: לע"מ)

גם הנשיא ריבלין לוקח חלק (צילום: לע"מ) (צילום: לע
גם הנשיא ריבלין לוקח חלק(צילום: לע"מ)

 (צילום: לע"מ) (צילום: לע
(צילום: לע"מ)

במסגרת הסדנה, יעברו נבחרי הציבור החדשים הכנה בסיסית בנושאים כמו ההבדלים בין סוגי הראיונות השונים, שימוש בשפת גוף נכונה ועד לפיתוח טכניקות תקשורתיות מתקדמות כמו העברה נכונה של מסרים באמצעי התקשורת, התמודדות עם שאלות קשות ומשברים.

 

מאז שנת 2013 מכשירה לע"מ עשרות ח"כים, ראשי רשויות מקומיות, מנכ"לים של משרדי ממשלה, דוברי הממשלה ובכירים נוספים מהשירות הציבורי ומנחה אותם כיצד "לעבור מסך". מישל שטיין טיר, מרצה לתקשורת מול קהל ומצלמה באוניברסיטת בר אילן ודוקטורנטית לרטוריקה פוליטית, היא אחת מהמדריכים שמלמדים את חברי הכנסת שלנו כיצד לדבר נכון.

 

"מטרת הסדנה החדשה היא לסייע לנבחרי הציבור החדשים שלנו לשדרג את הופעתם מול קהל ומצלמה", מסבירה שטיין טיר. "אנו רוצים להעניק להם ארגז כלים רטורי יעיל שמעלה את רמת המודעות לחיבור בין המסרים המילוליים לאלה הלא-מילוליים. רטוריקה היא טכניקה להעברת מסרים משכנעים וכלי מרכזי למשילות".

 

מנהל לשכת העיתונות הממשלתית ניצן חן, ממנחי ומיוזמי סדנת ההכשרה, הוסיף: "הלשכה רואה לנגד עיניה את תרומתה החשובה והקריטית של הכשרה זו להסברה הישראלית ברחבי העולם. אחד מהדגשים ניתן לתקשורת בשפה האנגלית. במסגרת תפקידם, חברי כנסת ובכירי ציבור נדרשים לתקשר עם אורחים מחו"ל המבקרים בכנסת או שהם נקראים לייצג את המדינה בחו"ל. ככל שהרטוריקה שלהם יעילה ומשובחת יותר, כך גם אנחנו נראים טוב יותר".

 

מנכ"ל הכנסת רונן פלוט אמר: "רמת השירות של מנהל הכנסת לחברי הכנסת עולה כל העת ואני מברך גם על היוזמה המשותפת הזו של לשכת העיתונות הממשלתית והכנסת לתת בידי חברי הכנסת כלי חשוב בעבודתם מול אמצעי התקשורת ובאופן מקצועי. עשינו ונמשיך לעשות כל מאמץ כדי שכל חבר כנסת יקבל את מרב הסיוע שאנחנו יכולים לתת, בכל תחום, על מנת לאפשר לח"כים למלא את תפקידם באופן מיטבי. כך למשל, אנו פותחים בחודש הבא קורס הדרכה ליועצים הפרלמנטרים, חסר תקדים בהיקפו, שיכלול את כל היבטי עבודת הכנסת והשירותים הניתנים לחברי הכנסת על ידי כל מחלקות הכנסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
גם הנשיא ריבלין לומד מול מצלמה
צילום: לע"מ
מומלצים