ירושלים: "4,000 דירות חדשות תוך 5 שנים"
בכנס יזמים בבירה אמר ראש העיר, ניר ברקת, כי בכוונתו לקדם בנייה של אלפי דירות חדשות עד שנת 2020 באמצעות התחדשות עירונית. "עתודות הקרקע לבנייה פשוט נגמרו - הורדת המחירים תגיע רק דרך תמ"א 38 ופינוי-בינוי"
ירושלים מכוונת להתחדשות עירונית: בכנס יזמים ראשון שערכה אמש (א') עיריית ירושלים, בשיתוף חברת מוריה לפיתוח ירושלים וארגון קבלני הבניין והתשתית בבירה, הבהיר ראש העיר, ניר ברקת, כי בכוונתו לבנות ב-5 השנים הקרובות כ-4,000 יחידות דיור חדשות באמצעות מיזמים של תמ"א 38 ופינוי-בינוי.
כתבות נוספות על ירושלים בערוץ הנדל"ן :
- עיר חדשה בהרי ירושלים - אין עדיין החלטה
- הירוקים: אפשר לבנות 60 אלף דירות בי-ם
- פינוי-בינוי בי-ם: 5,230 דירות בקטמונים
- ירושלים: אושרו כ-400 דירות להשכרה מוזלת
"אנו פועלים במלוא המרץ כדי להציב את ההתחדשות העירונית בראש סדר העדיפויות", אמר ברקת, "אנו רואים בהתחדשות העירונית את העתיד הנכון של העיר ירושלים ויעד חברתי, חינוכי, קהילתי וכלכלי לעיר. זהו כלי חשוב לחיזוק השכונות הוותיקות בעיר, למימוש הפוטנציאל שלהן ולהשארת הירושלמים בירושלים, וזאת על ידי הקמת אלפי יחידות דיור".
ברקת התייחס בעקיפין לרעידת האדמה הקשה שפקדה את נפאל ודיבר בחיוב על תוכניות של תמ"א 38 (תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה). "להשקפת עולמי, תמ"א 38 מבורכת לעיר ירושלים, כאשר מעבר לפרמטר הרחבת הדיור - מדובר בהצלת נפשות של ממש עם חיזוק המבנים כנגד רעידות אדמה", אמר.
הוא הוסיף כי בעירייה "רואים בכך דבר הכרחי וחשוב במעלה שיש לקחת במלוא הרצינות, ואנו נפעל לקדמו בירושלים באופן מואץ. הקמת המנהלת להתחדשות עירונית וההשקעה של שני מיליון שקל בשנה האחרונה בתחום היא אמירה ברורה של עיריית ירושלים בתחום ההתחדשות העירונית בעיר".
מנכ"ל חברת מוריה, דורון נויוירט, התייחס ליעד שהציב ברקת להקמת 4,000 דירות חדשות ואמר כי "התחדשות עירונית בירושלים תהפוך בשנים הקרובות למציאות בשטח לרווחת תושבי העיר. בירושלים יש את כל התנאים התומכים בהתחדשות עירונית - ביקושים חזקים למגורים, ערכי קרקע גבוהים וענף בנייה חזק".
ביקורת מרומזת בין ירושלים לתל-אביב
בכנס השתתפו גם נשיא התאחדות בוני הארץ (הקבלנים), נסים בובליל; יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה בירושלים, דלית זילבר; מנהלת אגף התחדשות עירונית במשרד הבינוי, עינת גנון; מנכ"ל עיריית ירושלים, אמנון מרחב; ויו"ר ארגון קבלני הבניין והתשתיות בירושלים והסביבה, בועז ישראל.
בובליל התייחס לתמיכה של העירייה בתמ"א 38 בהמשך לביקורת שמתח לפני כ-3 שבועות על ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי. "בניגוד לראש העיר תל-אביב, ראש עיריית ירושלים פועל באופן חיובי לקידום ולפישוט ביצוע פרויקטים בהתחדשות עירונית והתמ"א 38", אמר. בכך התייחס לאמירה של חולדאי לפיה "תמ"א 38 זו תוכנית לעשירים שנולדה בחטא".
יו"ר ארגון הקבלנים בירושלים הוסיף כי הוא רואה את עתיד הבנייה בירושלים בעיקר בפרויקטים של תמ"א 38 והתחדשות עירונית. זאת חרף "כל הקשיים - כי עתודות הקרקע בעיר לבנייה פשוט נגמרו". לדבריו, "הורדת המחירים בירושלים תגיע רק דרך תנופה בבנייה של התחדשות עירונית".
עמית פוני, ראש המינהלת להתחדשות עירונית בחברת מוריה וממארגני הכנס, ציינה כי "התחדשות עירונית היא שפה שיש ללמוד. זה הכיוון שאליו הולך שוק הדיור בעיר בשנים הקרובות. חשוב להכיר את 3 הצירים הקריטיים להצלחה - תכנון, קהילה וכלכלה. בלעדיהם פרויקטים לא ייצאו לפועל".
היאו הוסיפה כי בימים אלה יותר מ-90 מיזמי תמ"א 38 בעיר נמצאים בהליכי רישוי ומציעים תוספת של כ-600 יחידות דיור, כאשר כ-25% מהבקשות להיתר הן להריסה ולבנייה מחדש (תמ"א 38/2). עוד אמרה פוני כי בעיר קיים פטור מהיטל השבחה לפרויקטים שימומשו ב-6 השנים הקרובות וכי כיום קיימים 5 מתחמים מוכרזים לפינוי-בינוי עם תב"ע (תוכנית בניין עיר) מאושרת.