יין לבן מתאים לגבינות? מדריך משכר
משחר ההיסטוריה, יין מהווה חלק ממנהגי העם היהודי, בשמחות, קידושין וחגים. לקראת חג השבועות, הידוע כחגיגה של אוכל ויין, מסבירה ליאת שומן על ההבדלים בין היינות השונים ומנפצת מיתוסים בנוגע להתאמתם לגבינות. ולאילו המבקשים ללמוד עוד על עולם היין יש גם פסטיבל מקצועי, המשלב בין יין, סעודות גורמה ומגוון סדנאות
תרבות היין הינה עולם מורכב בעל היסטוריה ארוכה מלאה בגוונים, טעמים וריחות משכרים. זהו עולם של אומנות ורומנטיקה, הדורשת מומחיות אמיתית, למידה והשקעה.
יין הינו חלק מהעם היהודי, עוד מתקופת התנ"ך. ייצור ופיתוח תעשיית היין בישראל הביא להקמת יקבים רבים ברחבי הארץ, החל מראשון לציון, זיכרון יעקב ועד רמת הגולן.
אדום או לבן? ומה בעצם ההבדל?
יין מייצרים מזני ענבים שונים ובתהליכים שונים, כדי שיתאים למטרות שונות. כך לדוגמא, קברנה סוביניון הוא זן ענבים ממנו מייצרים יין אדום עשיר, המתאים לארוחות בשריות. לעומתו, הריזלינג, המשמש לייצור יין לבן חצי יבש, הוא בעל טעמים מתקתקים ומתאים יותר לקינוח.
וכאן המקום לשבור את המיתוס על החיבור בין יינות לבנים לגבינות: למרות שאצל רובנו השילוב בין יין לבן לגבינות נראה טבעי, לא מדובר על כל סוגי הגבינות. היינות הלבנים מתאימים בעיקר לשילוב עם גבינות רכות וגבינות צאן ואילו יינות אדומים עשירים יותר ומתאימים דווקא לגבינות קשות.
בנוסף לצבעים המוחלטים והמוכרים, קיימים גם טעמים משולבים כגון, יין הרוזה, בעל צבעו הוורדרד וטעמו המתקתק אשר מורכב מזני ענבים אדומים ולבנים, ובדומה ליין הלבן, גם יין זה מתאים לקינוחים ולארוחות קלילות.
היינות המבעבעים, הנוצרים מהתססה טבעית של היין, יהיו בדרך כלל ורודים או לבנים. הידועים בישראל כלמברוסקו באיטלקית או קאווה בספרדית. יינות אדומים עשויים אך ורק מענבים בעלי קליפה אדומה, ממנה הם מקבלים את צבעם, בהתאם לכך גם היינות הלבנים.
מתוק ומשכר
מתיקות ורמת האלכוהול ביין מתפתחות בשלב ההתססה - שלב בו היין עובר למיכלי נירוסטה והשמרים ממירים את הסוכרים שביין לאלכוהול. במידה ומפסיקים את תהליך ההתססה באמצע, היין נשאר מתוק.
למה שומרים את היין בחביות? תהליך המתנת היין בחביות נקרא שלב ההשבחה או היישון - זהו שלב ארוך בו ממתין היין בחביות עץ המשבחות אותו ומעניקות לו את טעמו החזק של העץ וריח הטבע. במהלך שלב זה היין ממתין במרתפי היקב, בטמפרטורות מיוחדות ובלי מגע עם החמצן, אשר יכולה לשנות את טעמו לחלוטין.
ישראל מעצמת יין עולה
בישראל קיימים חמישה יקבים גדולים, אשר כל אחד מהם יצר לעצמו מותג בעל שם וזהות בינלאומית. כחלק מהמיתוג, נפתחו מגוון מרכזי מבקרים, מרמת הגולן ועד הנגב, המציעים סיורים מודרכים וטעימות, כשכל יקב משתמש ביתרונות הטבע באזורו כדי לייצר את היין הייחודי שלו.
מגוון יינות ישראלים זכו בתחרויות חובקות עולם והביאו, לאורך השנים, גאווה וכבוד לישראל בתחרויות כגון Wine Star Award, International Wine & Spirit Competition ועוד.
"יוצרים את העתיד שלנו"- פסטיבל וינטג' 2015
בחודש הקרוב יקיים יקב רמת הגולן פסטיבל, מהגדולים והחשובים בעולם היין - פסטיבל ירדן וינטג' 2015. הפסטיבל, הינו אירוע גסטרונומי יוצא דופן, המתקיים מזו השנה השביעית ומפגיש בין עולם היין ועולם הקולינריה.
בפסטיבל יטלו חלק למעלה מ-70 שפים מבטיחים, ממגוון מסעדות בארץ, בהנהלתו הקולינרית של השף ארז קומורובסקי ולצד אנשי היין המובילים בארץ. בנוסף, הפסטיבל יעניק הזדמנות ייחודית לשפים הצעירים לעמוד בפני קהל רחב, לנהל עמדות בישול ולהציג מתכונים נבחרים עם חומרי גלם מקומיים.
אורחי פסטיבל ירדן וינטג' 2015 ייהנו מסיורי ג'יפים בין כרמי היקב ויגלו מדוע הפך הבציר ב-2011 למיוחד כל כך. בנוסף, יוכלו להשתתף בשלל סדנאות יין מרתקות, שיתמקדו בחדשנות והיצירתיות שבעשיית היין ויועברו על ידי יינני יקב רמת הגולן, בראשותו של ויקטור שונפלד - היינן הראשי. בנוסף, תתקיים גם סדנת אורח של יקב הרי גליל.
כמו כן, נוסף להמון יין, המבקרים יהנו ממתחם שוק גבינות, שמן זית ומהופעת רוק של שלום חנוך.
- פסטיבל ירדן וינטאג' 2015 יתקיים במהלך החודש (13-14 במאי) בקצרין. הפסטיבל כולל סדנאות יין, אוכל, השקת יין סופר פרימיום משנת 2011 ומגוון טעימות ושתיית יינות. להרשמה ורכישת כרטיסים לפסטיבל - לחצו כאן.