החשוד במתן שוחד לעו"ד פישר: מו"ל מעריב לשעבר עופר נמרודי
בכיר התקשורת לשעבר, שריצה עונשי מאסר בגין האזנות סתר ושיבוש מהלכי משפט, חשוד במתן שוחד לעורך הדין בתמורה להדלפות מחקירות. הוא שוחרר למעצר בית למשך יומיים. עורכי דינו של נמרודי: "הוא מכחיש כל קשר"
המוציא לאור והעורך הראשי לשעבר של עיתון מעריב, עופר נמרודי, הוא איש העסקים שנעצר בחשד למתן שוחד לעו"ד רונאל פישר. היום (ג') שוחרר נמרודי למעצר בית למשך יומיים. נמרודי, שנחקר מאתמול על ידי המחלקה לחקירות שוטרים, חשוד כי נתן כספים לפישר בתמורה להדלפות מחקירות משטרה. הוא גם חשוד בשיבוש מהלכי חקירה.
במח"ש ציינו כי פעולות החקירה בעניינו של נמרודי ובעניינם של חשודים נוספים בפרשה נמשכות. פרקליטיו של נמרודי, עורכי הדין ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר, אמרו: "מר נמרודי ענה לכל שאלות חוקריו והכחיש כל קשר לפרשה. בתום החקירה שוחרר לביתו".
נמרודי (58) התמנה למו"ל והעורך הראשי של מעריב ב-1992 לאחר שמשפחתו רכשה את העיתון. בשנת 1998 נגזרו עליו שמונה חודשי מאסר בגין ביצוע האזנות סתר. ב-2001 נגזרו על נמרודי בהסדר טיעון 25 חודשי מאסר בגין שיבוש מהלכי חקירה ומשפט, בפרשה שבה הוא הואשם בתחילה בין היתר בקשירת קשר לרצח.
אתמול נודע כי רב-פקד בדימוס ערן מלכה, שנעצר בחשד שהדליף מידע רגיש על חקירות מתנהלות לעו"ד פישר, החל לשתף פעולה עם חוקריו לאחר שעד כה שתק בחקירות וכעת הוא מוכן להסכים לשמש כעד מדינה בפרשה. לאחר שבוע ששמר על זכות השתיקה החליט מלכה לשתף פעולה עם חוקריו ולהסביר את החשדות החמורים נגדו. הקצין, שהבין כי הסתבך עם החומרים שהמחלקה לחקירות שוטרים הצליחו להוציא מהטלפון של פישר ומעדותה של העוזרת של פישר שהפכה לעדת מדינה, שתק עד כה והתנהג כמו שעבריינים מתנהגים בחקירה.
במעין הודאה הוא העביר מסר למקורביו כי לא ישתחרר בקרוב ממעצר וכי הוא הסתבך מאוד. "עשיתי הרבה שטויות, אבל זה לא כמו שחושבים", אמר מלכה למקורביו. נקודת השבירה שלו הגיעה רגע לאחר שהבין כי הטלפון של פישר נפרץ והעוזרת של פישר הפכה לעדת מדינה. מלכה, שכנראה ידע מה מוצפן בטלפון של פישר,
הבין מהר מאוד כי הראיות נגדו מסבכות אותו מאוד. "אני יודע שאקבל כתב אישום", הוא אמר למקורביו.עו"ד פישר נעצר לראשונה ביולי בשנה שעברה. הוא נחשד שקיבל סכומי כסף גדולים מאלון חסן, לשעבר יו"ר ועד עובדים בנמל אשדוד, ובתמורה הבטיח לסגור לו את תיק החקירה שנוהל נגדו ביחידת להב 433. יחד עם פישר נחקר גם קצין בלהב 433 בחשד שסיפק לפישר את המידע המודיעיני מתוך המשטרה.
בחודש ינואר השנה הודיעה הפרקליטות לעו"ד פישר כי היא שוקלת להעמידו לדין פלילי בעבירות של תיווך לשוחד ושיבוש מהלכי משפט. במשך חודשים ארוכים נמשכה החקירה ונתקלה בקשיים בין היתר בשל העובדה שבמחלקה לחקירות שוטרים לא הצליחו לפתוח את הטלפון של פישר.
בשבוע שעבר חלה התפתחות דרמטית עם פיצוח המכשיר הסלולרי של פישר והנתונים השמורים בו. החוקרים הצליחו להוציא מידע רב, ובעקבותיו עצרו אותו שוב במרינה בתל אביב והוא נלקח לחקירה.