כל תאונה עם נפגעים מתועדת, גם זו שלידכם
למרות שיפור מתמשך בבטיחות בכל העולם המערבי, הקטל בדרכים על כבישי ישראל נמצא כבר שנתיים במגמת נסיגה מדאיגה. ובכל זאת, מרבית הנתונים על תאונות הדרכים חבויים עדיין מהעין הציבורית ואינם בשליטת הגולש. גל רייך וצוות המפתחים הראשי של פרויקט ANYWAY מעוניינים להביא לשינוי במצב. קבלו הצצה ראשונה
כמה תאונות דרכים עם הולכי רגל אירעו ברחוב הסמוך לביתכם, מתי במהלך היום ובאיזו דרגות פגיעה פונו הנפגעים לבית החולים? המידע המלא והאקסקלוסיבי נמצא כיום בידי המדינה. יותר נכון, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מידע בעל ערך אדיר עבור הגופים העוסקים במלחמה בתאונות הדרכים, אך גם עבור הציבור. מי לא היה רוצה לדעת באופן נוח ומהיר היכן בסביבת מגוריו אירעו תאונות דרכים עם הולכי רגל, ובאילו צמתים מרכזיים יש סיכוי גדול יותר לתאונה? וכמובן, אין כמו תיעוד מפורט על מפה פופולרית כמו זו של גוגל, הכוללת גם אפשרות לתצלומי רחוב אמיתיים (סטריט וויו), כדי להבין במהירות באיזה קטע על כביש "אדום" כדאי למדינה לטפל ללא דיחוי.
אם זה תלוי בגל רייך, מוביל פרויקט ANYWAY לתיעוד תאונות, המידע הזה לא רק יהפוך נגיש על גבי מפות גוגל באופן מלא עבור כל אחד, אלא יותר מכך. הפרויקט אותו החל בסדנא לידע ציבורי בעזרת מתנדבים מוכשרים מתחומים שונים, במסגרתו כל המידע הרלוונטי על כל תאונות הדרכים שאירעו בישראל בשנת 2013 מעודכן על-גבי מפה מפורטת, פתוח לראשונה לחלוטין לציבור. האתר אותו הקים הופך אותו לזמין עבור כולנו, תוך שאנשי הפרויקט מזמינים כל אחד לייעל ולעזור בתיעוד מכל סוג העשוי לשפר את המצב בעזרת ניתוח נתוני תאונות שאירעו, ועשויות לקרות גם בעתיד.
כל גולש מוזמן להוסיף "שכבה" בעלת מאפיינים שונים ורלוונטיים למפה, ולהפוך אותה לכמה שיותר מפורטת ובהירה. יש לציין כי גם ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפת תיעוד, אך היא אינה נתמכת בכל דפדפן, אינה פועלת בקוד פתוח כשירות לציבור וממילא אינה מאפשרת תוספת מידע חיצוני דוגמת הפרויקט של הסדנא לידע ציבורי. יש רק לקוות כי הלמ"ס יעביר את נתוני 2014 ו-2015 המצויים בידה למפתחי ANYWAY, בעזרתם יוכל הפרויקט להפוך מבצעי לחלוטין. אחרי הכל, מדובר במידע השייך לציבור.
קבלו הצצה והמלצה - בדקו את הסביבה הקרובה.
צוות המפתחים: דניאל הרשקוביץ', מיכל טננברג, ראובן יגל, שגיא סמולרסקי, רון רייטר