באיזו מדינה הכי כדאי להיות אמא?
דו"ח בינלאומי בדק ומצא: המדינות הטובות ביותר לאמהות הן בלגיה, פינלנד ואיסלנד. ישראל ממוקמת במקום מכובד לפני ארצות הברית, ונראה שלאמהות בארץ לא רע בכלל
לגדל ילדים בכיף: מספר ימים לפני שמצויין יום האם הבינלאומי, מתפרסם דו"ח חדש של ארגון "הצילו את הילדים" (save the children) שבודק איפה הכי טוב להיות אמא ואיפה הכי גרוע. הדו"ח מצא כי המדינות הטובות ביותר לאמהות הן מדינות סקנדינביה, כשבמקום הראשון נמצאת בלגיה, אחריה פינלנד, איסלנד, דנמרק ושבדיה.
ישראל ממוקמת במקום ה-18 המכובד, הרבה לפני ארצות הברית, שממוקמת במקום ה-61, מתוך 179 מדינות. במקומות האחרונים נמצאות מדינות דרום אפריקה, כאשר סומליה במקום ה-179.
עוד בנושא:
"בבקשה אל תאריכו לי את חופשת הלידה"
הילד לא אומר "אמא": צריך לגשת לאבחון?
"מעסיקים מצפים שתתעלמי מכך שאת אמא"
בדו"ח, שמוגדר כ"אינדקס האמהות", שוקללו שלל מדדים שנאספו מארגון הבריאות העולמי (WHO), ביניהם הסכנה למוות במהלך הלידה, מוות של פעוטות מתחת לגיל ארבע, מספר שנות לימוד של האם, הכנסה והשתתפות נשים במוסדות השלטון. מומחי הארגון, ששם לו למטרה לשפר את מצבם הבריאותי של ילדים ברחבי העולם, דירגו 179 מדינות.
הדו"ח מצא, כאמור, כי מצבן של האמהות בישראל טוב מאוד. במדד התמותה נבדקו מספר מקרי המוות של פעוטות בערים הגדולות, כאשר בישראל נבדקה ירושלים, ונמצא כי מספר מקרי המוות דומה לממוצע העולמי, ועומד על ארבעה ילדים לכל אלף.
בנוסף מספר שנות הלימוד של אמהות בישראל גבוה יחסית ועומד על 16 ומספר מקרי המוות בלידה נמוך. בנוסף נבדקה, כאמור, השתתפות הנשים במוסדות השלטון, ונמצא כי היא עומדת על כ-22%.
בדו"ח הקודם, שפורסם לפני שנתיים, מוקמה ישראל במקום ה-25 מתוך 176 מדינות ושנה קודם לכן היא דורגה במקום ה-45. גם בדו"חות הקודמים היו מדינות סקנדינביה במקומות הראשונים, ואילו מדינות דרום אפריקה דורגו במקומות האחרונים.
הדו"ח בדק מקרוב את מצבן של אמהות וילדים באזורים עירוניים, כדי להראות את הפער בין המדינות העשירות ביותר לעניות.
הוא מצא כי במרבית האזורים שנבדקו האזורים בהם התגוררו הילדים העניים ביותר, הסיכון לתמותה לפני גיל חמש היה כפול.
בארגון מקווים כי תוצאות הדו"ח יובילו לשינוי מדיניות ולהשקעה גדולה יותר ברפואה מונעת בקרב ילדים ואמהות לעתיד.