שתף קטע נבחר

משבר זהות: על קריסתה של גלבוע/גליל

מכפר־בלום ועד גן־נר, מעונת הדובדבנים של פיני ועד האליפות של קטש. כך קרס מועדון הפאר שקם בגליל העליון ונדד לגלבוע. השאלה היא האם אפשר בכלל לחבר בין שתי הקבוצות הללו? עמית גל, עידו קוז'יקרו, אבישי גורדון ודגן יבזורי מנסים לענות

הפועל גלבוע/גליל אמנם ירדה לליגה הלאומית אחרי 36 שנים בליגה הבכירה, אבל כל אדם המזוהה עם הקבוצה שאיתו דיברנו השמיע טענה זהה: אין קשר אמיתי בין המועדון הנוכחי לבין הפועל גליל־עליון המיתולוגית של כפר־בלום.

 

 

"חייבים לחלק את הקבוצה הזו לשני חלקים", אומר עמית גל, ששימש במשך 30 שנה כמנהל המועדון על גלגוליו ועזב בקיץ האחרון. "יש את הגליל ויש את הגלבוע. גליל־עליון זו הקבוצה האותנטית שקמה בשנות ה־70 בקיבוצים והפכה לגאוות יחידה של האזור בתקופת הקטיושות. גלבוע זה משהו אחר לגמרי".

 

עמית גל ובראד ליף. "צריך להפריד בין שתי הקבוצות" (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
עמית גל ובראד ליף. "צריך להפריד בין שתי הקבוצות"(צילום: עוז מועלם)

 

אבישי גורדון, שגדל בגליל העליון, שיחק בשני המועדונים והניף כקפטן את צלחת האליפות עם גלבוע/גליל ב־2009/10, מסכים עם קודמו: "היה לי את הכבוד לשחק בשני המקומות המדהימים האלה, אבל אי אפשר בכלל להשוות ביניהם.  

בגלל המצב שנוצר ב־2008 עם חיים אוחיון ומועצת הגליל העליון, נאלצו להדביק לקבוצה את השם גלבוע ובכך שינו את פני ההיסטוריה. מאותו רגע תם עידן גליל־עליון".

 

משפר ועד מקל: חממה לישראלים

גם האיחוד הניב פירות. בשבע העונות מאז האיחוד הצליחה גרסת גן־נר להפוך לקבוצת צמרת. לאליפות ב־2010 צריך להוסיף גם את ההגעה שנה לאחר מכן לגמר הפיינל־פור, השתתפות במוקדמות היורוליג וכן ביורוקאפ, שתי זכיות בליגה הבלקנית, טיפוח שחקנים ישראלים כמו גל מקל, אלישי כדיר ודגן יבזורי, והשבחת זרים דוגמת ג'רמי פארגו ובראיין רנדל.

 

"זו הרגשה לא נעימה לדעת שהם ירדו ליגה, כאילו משהו קרה לחלק בגוף שלך", אומר יבזורי ששיחק בקבוצה מרגע האיחוד ועד 2013. "תמיד אמרתי לעצמי שבעוד כמה שנים אחזור לקבוצה, ופתאום המקום הזה לא נמצא. זה עצוב".

 

אבישי גורדון. היה סמל בשני המועדונים (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אבישי גורדון. היה סמל בשני המועדונים(צילום: ראובן שוורץ)

 

גם גוני יזרעאלי, שמזוהה עם גלבוע/גליל, והיה זה שהוריד שלשום סופית את קבוצתו לשעבר במדי חולון, התקשה להתמודד עם המצב: "לקראת סיום המשחק הבנתי שהורדנו אותם ליגה. הסתכלתי על האנשים מסביב שהייתי איתם כל כך הרבה שנים ולא היה לי קל".

 

הקבוצה אמנם ירדה רק העונה ליגה, אבל לדעתו של אבישי גורדון הכתובת הייתה על הקיר כבר מזמן: "נעשו המון טעויות בדרך. אחרי עונת האליפות במקום לנסות ולעשות הכל כדי להשאיר את השלד ולמנף את ההצלחה נתנו לשחקנים ללכת".

 

ומה קרה העונה? "בקיץ האחרון נשברו כל השיאים", ממשיך גורדון. "לקחו הימור מוגזם וצירפו צעירים מבלי להחתים ישראלי בכיר, יחד עם זרים לא דומיננטיים. לא היה מנהיג וזו הסיבה שגם לא הגיע קהל".

 

הפועל גליל עליון וגלבוע גליל - ההישגים הגדולים ()
הפועל גליל עליון וגלבוע גליל - ההישגים הגדולים

 

קוז'יקרו: לא היה מבוגר אחראי

עידו קוז'יקרו, ששיחק בקבוצה שנתיים ועוד קודם לכן בגליל־עליון וחווה את האליפות הראשונה כאוהד מהיציע, מספר: "הגעתי לגלבוע בדיוק אחרי האליפות ב־2010 והייתה לי הרגשה שהם קצת חוטאים בחטא היוהרה, כאילו הם יודעים הכל. העובדה שהם שיחררו לאורך השנים את כל השחקנים שהיו מזוהים איתם גרמה למפלה העונה.

 

"ניסו לקחת את הקונספט של הגליל עם הצעירים בלי אף שחקן בכיר. גם בשנים הכי יפות של הגליל עם שפר, קטש, כספי ואליהו תמיד היה מבוגר אחראי".

 

קוז'יקרו בתקופה בגלבוע. "חטאו בחטא היוהרה" (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
קוז'יקרו בתקופה בגלבוע. "חטאו בחטא היוהרה"(צילום: אלי אלגרט)

 

אז מה הלאה? הבעלים חיים אוחיון אמנם התבטא שאם הדברים תלויים בו הקבוצה תמשיך לפעול, אבל בקרוב מאוד ייערכו בחירות במועצת גלבוע, ובמידה שייבחר ראש מועצה שיחליט להפסיק את התמיכה הכספית, לא מן הנמנע שאוחיון ייאלץ לעזוב והקבוצה תיעלם מהמפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
שחקני גלבוע גליל
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים