BorderFree הישראלית נמכרת לתאגיד האמריקאי Pitney Bows
היקף העסקה - 450 מיליון דולר - פרמיה של 120% ביחס למחיר הממוצע של המניה בשבוע האחרון; שתי החברות פעילות בתחום דומה: שירותי מסחר אלקטרוני המסייעים לעסקים, בעיקר אמריקאיים, לקיים פעילות דיגיטלית בחו"ל
חברת BorderFree, חברת מסחר אלקטרוני ומט"ח ישראלית-אמריקאית, נמכרת לתאגיד האמריקאי Pitney Bows תמורת 450 מיליון דולר, מדובר בפרמיה יותר מכפולה ביחס לשווי בו נסחרת החברה בנאסד"ק, כ-216 מיליון דולר - כך נודע הלילה (ג'). המחיר גם מהווה פרמיה של 120% ביחס למחיר הממוצע של המניה בשבוע האחרון.
המכירה מצילה, למעשה, את החברה מהמשך הידרדרות מחיר המניה לאחר שרק בחודש מרץ 2014 שוויה עמד על 580 מיליון דולר. פיטנגו של חמי פרס ורמי קליש נחשבת למשקיעה הגדולה בחברה - 26% ממניותיה - והעסקה צפויה להחזיר לה 120 מיליון דולר על השקעתה. את ההשקעה מטעם פיטנגו ניהל בחברה צחי הלל. מרוויחה ישראלית נוספת היא קרן דלתא של עופר טימור שהיתה מחלוצות המשקיעים בחברה.
פיטני בוז, הנסחרת לפי שווי של 4.6 מיליארד דולר, הציעה לבעלי המניות הצעת מכר לפי שווי של 14 דולר למניה, זאת בעוד החברה נסחרת לפי שווי של כ-6 דולר למניה. אם יאשרו בעלי המניות של שתי החברות את העסקה, היא צפויה להיחתם סופית עוד ברבעון זה.
שתי החברות פעילות בתחום דומה: שירותי מסחר אלקטרוני המסייעים לעסקים, בעיקר אמריקאיים, לקיים פעילות דיגיטלית גם בחו"ל. בורדפרי הוקמה ב-1999 על ידי יובל טל, כיום מנכ"ל פאיוניר. היא התחילה את דרכה תחת השם E4X, וסיפקה שירותי המרת מטבעות לאתרי מסחר אלקטרוניים ברחבי העולם ואפשרה להם לא להתעסק בהמרת המטבעות השונים, אלא להציג מחירים במטבעות מקומיים, ולקבל את התמורה בדולרים.
כיום היא מאפשרת למשתמשים מחוץ לארה"ב, שגולשים באתרי קמעונאות אמריקאיים לראות את המחירים במטבע המקומי של מדינתם באופן שמשקף את עלות המוצר הסופית כולל מכס, ולשלם באמצעות כרטיס אשראי מקומי. בנוסף לטיפול בסליקת התשלומים, מטפלת בורדרפרי עבור הרשתות גם במשלוח הסחורות והמוצרים, ניהול סיכונים, ניהול לוגיסטי ושירות לקוחות. מטה בורדרפרי ממוקם בניו יורק, אך החברה מעסיקה גם 55 עובדים במרכז פיתוח בישראל. סך הכל מעסיקה בורדרפרי 189 עובדים.
לחברה למעלה מ-150 לקוחות, בהם ניתן למצוא כמה מהשמות המכובדים של ענף המסחר בארה"ב בהם ג'יי-קרו, מייסיס, נימן מרקוס, בלומינגדיילס, וויליאמס סונומה. פיטני בוז מספקת גם היא שירותי שילוח ודיוור כמו גם ניהול נאמנויות לקוח ומודיעין עסקי מקומי לחברות אמריקאיות המעוניינות לפעול מעבר לים.
בראיון שנערך בחודש מרץ 2014 ל"כלכליסט", שידר מנכ"ל החברה מייק דה סימון את התחושה כי החברה תפעל כציבורית עוד זמן רב ותגדל עוד שנים רבות בבורסה: "אנחנו הכי טובים כחברה קטנה ועצמאית", אמר. "זה עוזר לנו עם המכירות. אני חושב שנהיה חברה גדולה בעזרת הכסף שגייסנו. מה יהיה בהמשך? אני לא יודע. חברות רבות נמכרות בסוף, אבל לשלוש עד חמש שנים יש לנו בטוח לאן לגדול. כמובן שהיו לנו שיחות על מכירה בעבר, אבל בסופו של דבר התמקדנו בהנפקה כדי שנוכל להצמיח את החברה ולפנות לכל ההזדמנויות שיש לנו בעולם".