סיפורה של פרקליטת הצמרת שהסתבכה
היא הייתה התובעת במשפט של יעקב נאמן, הובילה את הסגרת העבריין זאב רוזנשטיין והעמידה לדין את חיים רמון ועמרי שרון. אחרי פרישתה מתפקידה כפרקליטת מחוז ת"א הפכה לשותפה בכירה של עו"ד רונאל פישר. כעת היא הסתבכה בפרשת השוחד שמיוחסת לו. עו"ד רות בלום-דוד - פרופיל
עוד לפני תום שירותה הצבאי היא נרשמה ללימודי משפטים במסלול בוקר וערב באוניברסיטת תל אביב ואת התמחותה עשתה בבית המשפט המחוזי ובפרקליטות בעיר. היא נולדה ביפו לאב ניצול שואה שעלה מפולין ואם שעלתה מבולגריה ובעלה עבד בתעשייה האווירית. לבני הזוג שלושה ילדים.
בלום-דוד השתלבה בפרקליטות מחוז תל אביב ב-1978. במשך השנים היא פילסה את דרכה לצמרת כשטיפלה בתיקים מגוונים, החל מארגוני פשיעה וכלה בעברייני צווארון לבן ופוליטיקאים. בנוסף היא שימשה כנציגת היועץ המשפטי לממשלה בוועדת שמגר, שבדקה את רצח ראש הממשלה יצחק רבין.
ב-2002 היא נבחרה לתפקיד פרקליטת מחוז תל אביב מבין חמישה מועמדים. במהלך כהונתה היא זכתה לתמיכתו המלאה שלי פרקליט המדינה דאז משה לדור. "מקצועיותה, ערכיותה, אישיותה, וחברותה האמיצה, היו לנכס שיקשה על כולנו להיפרד ממנו בשגרת היום יום שבה הורגלנו", כתב לדור במכתב שפרסם לעובדי הפרקליטות עם פרישתה של בלום-דוד ב-2010. "בכם, אין אלא להתקנא על כך שזכיתם בכבוד ובעונג למלא תפקידיכם תחת הנהגתה של רותי".
בשנות כהונתה כפרקליטת מחוז תל אביב עמדה בלום-דוד מול שורה של תיקים מתוקשרים. ב-1997 היא שימשה כתובעת במשפטו של שר המשפטים דאז יעקב נאמן, שלבסוף זוכה באופן מלא. ב-1999 היא סגרה את "תיק העמותות" של יועצי מי שהפך באותה שנה לראש הממשלה, אהוד ברק. ב-2004 היא הובילה את הליך הסגרתו של העבריין זאב רוזנשטיין, וב-2005 החליטה להעמיד לדין את עמרי שרון, בנו של ראש הממשלה המנוח אריאל שרון.
ב-2006 היא העמידה לדין את שר המשפטים דאז חיים רמון בגין מה שכונה "פרשת הנשיקה". מבקר המדינה באותה תקופה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, מצא כי בהתנהלותה של בלום-דוד ושל מי שהייתה התובעת בתיק, עו"ד אריאלה סגל-אנטלר, הייתה "רשלנות ממשית". ממצאיו של המבקר קבעו כי למרות שחלק מהאזנות הסתר בפרשה היו עשויות לסייע לעמדת ההגנה, הן לא הועברו לידיעת הסנגורים. שתי הפרקליטות עתרו נגד המבקר לבג"ץ, אך עתירתן נדחתה.
ב-2007 ליוותה בלום-דוד את חקירת שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון, ועמדה בראש צוות התביעה שהגיש את כתב האישום נגדו. בנוסף היא ניהלה תיק נגד בני משפחת אלפרון, שכלל 18 נאשמים, ולקחה חלק בהליך הסגרתו של העבריין מאיר אברג'יל לארצות הברית.
ב-2010 פרשה כאמור בלום-דוד מתפקידה בפרקליטות והצטרפה לשוק הפרטי. בתחילה היא פתחה משרד עצמאי משלה, אך תקופה קצרה לאחר מכן משרדו של עו"ד פישר עזר לה בהזרמת תיקים והשלב הבא היה צירופה למשרדו. בנוסף היא מונתה כדירקטורית בחברת נדל"ן.
ב-2012 סגרה בלום-דוד מעגל עם משפחת הירשזון לאחר שקיבלה לידיה לייצג את ברק הירשזון, בנו של שר האוצר לשעבר, שנשלח לשבעה חודשי מאסר בגין נהיגה בשכרות וגרימת חבלה של ממש נוכח מעורבות בתאונת דרכים שבה נפצעה חברתו.
"לא פחות מרעידת אדמה"
בפרקליטות המדינה שרויים במבוכה בעקבות הדיווח על מעצרה של בלום-דוד ומסרבים להאמין שיש לה חלק במעשים המיוחסים לפישר. מנגד, סנגורים רבים טענו כי אם הדברים שמייחסים לפרקליטת הצמרת נכונים הרי שמדובר ב"לא פחות מרעידת אדמה". אחד מהם אמר כי "מדובר ביום אבל לשלטון החוק, שבירת מיתוס זה יוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל. המעורבות שלה בפרשה הזאת פוגעת באמון הציבור בפרקליטות בתקופה מאוד קשה ועדינה".סנגור אחר אמר כי "עצם זה שהיא חשודה בעבירות כאלה בתור פרקליטה זה בלתי-נתפש. אם זה נכון שמדובר על פרקליטת מחוז, חוקר בכיר (רפ"ק ערן מלכה. נכ"פ) ועו"ד בכיר (פישר. נכ"פ), זה משולש מסוכן שאי אפשר שלא לרחם על האזרח שמגיע להם לידיים. זה ארגון פשיעה במהותו". מנגד, אמר סנגור אחר: "יש הרבה שאלות שנמצאות על הפרק ויש סיכוי שבימים הקרובים עוד יבקשו ממנה סליחה".