פלסטיני בן 7 שקיבץ נדבות אושפז ברמב"ם: "לא זוכרים כזה מקרה של הזנחה ואומללות"
שוטר מתחנת אום אל-פחם איתר באזור הצפון את הילד שהוכה על ידי "מעסיקו" בשטחי הרשות. בביה"ח בחיפה טיפלו בפצעיו והוא הועבר להשגחה. מנהל המיון: "זה היה קורע לב והזכיר מראות של מדינות עולם שלישי"
ילד פלסטיני בן 7, שהובא לישראל למטרת קיבוץ נדבות, אושפז אתמול (יום ג') בבית החולים רמב"ם בחיפה חבול, מוכה וסובל מהזנחה. בבית החולים אמרו כי מדובר היה במחזה קורע לב. משטרת מחוז חוף פתחה בחקירה אך נמסר כי ככל הנראה הילד הוכה על ידי "מעסיקו" בשטחי הרשות הפלסטינית ולכן המשטרה אינה יכולה לפעול באזור.
הילד הובא לבית החולים לילדים "רות" במוסד הרפואי מלוכלך וסובל מחבלות בכל חלקי גופו. ד"ר איתי שביט, מנהל מיון ילדים, אמר כי לא נתקל במקרה כזה מעולם. "במשך 20 שנותיי כרופא, אני לא זוכר כזה מקרה של הזנחה ואומללות. זה מזכיר מראות של מדינות עולם שלישי, והמראה היה פשוט קורע לב. אנחנו עוסקים בילדים כל היום. זו העבודה שלנו, אבל דבר כזה עוד לא ראינו".
לאחר שהילד נוקה, הוא עבר סדרת בדיקות ופצעיו טופלו. לאחר מכן הוא הועבר לאחת ממחלקות האשפוז להשגחה. "הילד שבו טיפלנו אתמול, נמצא בשטחי ישראל לראשונה לפני שבוע. אין לנו סמכות לעשות דבר מעבר להחזרתו לשטחי הרשות הפלסטינית", אמר דובר מחוז חוף במשטרה, סגן-ניצב ערן שקד.
הדובר הוסיף כי "השוטר שטיפל בו בפעם הראשונה ראה אותו אתמול פעם נוספת, וראה גם שהוא חבול ומוכה ואז החליט לקחת אותו לבית החולים. מבחינת החקירה אין לנו הרבה מה לעשות.
הילד מסר שם פרטי של מישהו שלדבריו היכה אותו, אבל מדובר באדם שנמצא בשטחי הרשות ואין לנו אפשרות לפעול שם".
אחמד עזאם, השוטר מתחנת אום אל-פחם שאיתר את הילד, נשאר עמו בבית החולים, הרגיע אותו וסייע לו. "הוא החזיק לו את היד, ליטף והרגיע אותו ולא עזב את המיטה שלו. זה לא התפקיד שלו ובכל זאת זה מה שהוא בחר לעשות. החמלה והדאגה שהוא הראה מחממת את הלב והיא תעודת כבוד למשטרת ישראל", אמר ד"ר שביט.
מדובר בתופעה קשה המוכרת בצפון זה שנים: בצמתים רבים עומדות נשים ערביות, בידיהן תינוקות ובצמוד אליהן ילדים קטנים שמקבצים נדבות מנהגים בצומת. לעתים מגיעים הילדים לבדם. מדובר בתעשייה כשמקבצי הנדבות מגיעים באופן מאורגן לשטחי ישראל מהרשות הפלסטינית והחלק הארי מהכסף שהם מקבצים, מועבר לראש הקבוצה. בעבר נמסר כי במקרים רבים התינוקות כלל אינם שייכים לנשים הצעירות.
במשטרה חשים תסכול לנוכח התופעה ההולכת ומתרחבת באזור הצפון - וידיהם כבולות. "מי שצריך לתת את הדעת על התופעה כולה הם המשרדים הממשלתיים וצה"ל. הדבר היחיד שלנו נותר לעשות הוא לאסוף את הילדים ולשים אותם בצד הפלסטיני של הגדר. זה אינו פתרון", אמרו במשטרה.