דואר זבל: הילרי זורקת את האשפה של 2015
שימוש בדוא"ל פרטי בעת תפקיד, קבלת תרומות זרות לקרן של הבעל ואי הצלת חייהם של דיפלומטים אמריקנים בבנגזי: הפופולריות של מזכירת המדינה לשעבר עולה בסקרים דווקא כשהיא נמצאת במסע הכפשות נגדה
הרפובליקנים ניסו הכול נגד הילרי קלינטון : הם תקפו אותה על השימוש בכתובת דוא"ל פרטית - בניגוד לנהלים - בזמן כהונתה כמזכירת המדינה האמריקנית. הם רמזו שהיא ובעלה ביל קלינטון קיבלו טובות הנאה בעקבות הפרסום על תרומות זרות שזרמו ל"קרן קלינטון", והאשימו אותה בכישלון לסייע לדיפלומטים האמריקנים שנרצחו בפיגוע בבנגזי שבלוב, בהם השגריר כריסטופר סטיבנס.
עוד חדשות בעולם :
חרב מרחפת מעל ראשו. קמרון בקרב חייו
הפרי האסור: בהלת אבטיחים איראניים במפרץ
חיפשה צוואה: פתחה קבר אביה ומצאה וודקה
העיר שנחרבה. מסע מהאוויר ב"קובאניגרד"
אך למרות הכול, קלינטון הצליחה להדוף את גל ההתקפות נגדה. בשיאו של מאמץ הכפשה שנועד לחסל את מועמדותה לנשיאות מטעם הדמוקרטים, התפרסם אתמול (יום ג') סקר חדש של העיתון "ניו יורק טיימס" ורשת CBS שהצביע על עלייה בפופולריות שלה.
יותר אמריקנים רואים בה מנהיגה חזקה ותומכים במועמדותה למרות שבועות שבהם זכתה לכותרות שליליות. התמיכה בהילרי כמנהיגה בעלת כישורים חזקים עלתה מאז חודש מרס בשמונה אחוז ל-65 אחוזים. על אמינות היא לא קיבלה ציון גבוה - 48 אחוזים בלבד.
אם זה תלוי בקלינטון, היא מעדיפה לטפל כעת בכל ההאשמות נגדה ולא לגרור אותן לבחירות לנשיאת ארצות הברית ב-2016. היא הסכימה להופיע בשימוע על בנגזי בשבוע הבא בקונגרס, העלתה אתר שבו תשובות לכל השאלות בנושא "קרן קלינטון" - לפי שעה המוקש הגדול ביותר בדרכה לבית הלבן. במקביל, בני משפחתה התגייסו להתראיין במקומות שבהם עושה "קרן קלינטון" נפלאות: ביל קלינטון יצא להאיטי ולאפריקה, ואילו צ'לסי הבת התראיינה ממרוקו.
הדמוקרטים אינם מוטרדים מהתנהלותה של קלינטון, ונכון לעכשיו הם מוכנים לבחור בה כמועמדת המפלגה במירוץ לנשיאות.
ואם לא די בזה, הרי שהילרי עצמה יצאה למדינת נוואדה מרובת ההיספנים כדי לחזק את תמיכת המיעוטים בה. נוואדה היא המדינה הראשונה מאלה שבהן ייערכו פריימריז. קלינטון הכריזה על תמיכתה בתוכנית רפורמה בהגירה כדי לפתור את הבעיה של 12-11 מיליון היספנים החיים בארה"ב בצורה בלתי חוקית. הבוחרים השמרנים מתנגדים לרפורמה בהגירה, ולכן כל המועמדים הרפובליקנים מתבטאים נגדה, פרט לג'ב בוש, התומך ברפורמה והעלול לשלם על כך במועמדותו.
תשעה מכל עשרה דמוקרטים אומרים בראיון שארה"ב מוכנה לאישה נשיאה, מנגד, הרפובליקנים בוחנים ברצינות את מועמדותם של סנאטור מרקו רוביו (48 אחוזים), והמושלים לשעבר מייק הקאבי (47 אחוזים) וג'ב בוש (46 אחוזים).