שתף קטע נבחר

נכה ועיוורת שהיכתה מורה - למאסר: "לא ירוויחו דבר"

א' נפצעה בפיגוע, גרה ברחוב ואיבדה את ראייתה. לאחר שבבית הספר מנעו מבתה לאכול היכתה א' את המורה ומשכה בשיערה ונגזרה עליה חצי שנת מאסר. היא מבקשת חנינה מהנשיא: "כמה פעמים יכולה לבקש סליחה?". אחות המורה: "מגיע לה עונש"

א' בת ה-45, נכה ועיוורת, תישלח לכלא לאחר שהורשעה בתקיפת מורה ומשיכה בשיערה משום שלא הצליחה לשלם את דמי ההזנה ובתה בת ה- 9 לא הורשתה לאכול ארוחת צהרים. כעת היא מבקשת בקשת חנינה מנשיא המדינה ראובן ריבלין. "כמה פעמים אני יכולה לבקש סליחה"?, אמרה. "אני מתחרטת על מה שעשיתי, אבל איש לא ירוויח אם אהיה בבית הכלא".

 

א', שעברה התעללות מינית ופיזית בילדותה, הייתה דרת רחוב במשך שנים. בפיגוע בקו 5 בתל אביב בשנת 1994 נפצעה א' ואיבדה את הראייה בעינה. מאז היא סובלת מבעיות בריאות קשות ובעקבות מחלת הסוכרת שהתפרצה אצלה היא מוגדרת עיוורת.

 

 

 

לפני חמש שנים התקשרה אליה בתה בדמעות וסיפרה לה שהיא חשה ברע. לאם הסתבר כי בבית הספר מנעו מבתה לאכול ארוחת צהרים לאחר שהיא לא הצליחה בתשלומים לבית הספר ואף נהגו להעמיד אותה בפינה על איחורים.

הפוסט שפרסמה א' (צילום: מתוך עמוד פייסבוק) (צילום: מתוך עמוד פייסבוק)
הפוסט שפרסמה א'(צילום: מתוך עמוד פייסבוק)

"בכותלי בית הספר היא פרצה בבכי ואמרה שהמורה סגרה עליה את הספר כי לא הבינה את החומר", מספרת א'. "במקרה אחר היא אמרה לי 'אימא, אני רעבה. המורה לא נתנה לי לאכול כי לא שילמת. זה עצוב שאת נתקלת במערכת שבה אין לך מענה".

 

בתגובה הגיעה א' לבית הספר והיכתה את המורה ומשכה בשיערה. בעקבות המקרה הגישה נגדה המורה תלונה למשטרה וכתב אישום הוגש נגדה לבית משפט השלום בבאר שבע בגין תקיפת עובד ציבור. בית המשפט גזר על א' שנת מאסר בפועל ופיצוי של 20 אלף שקלים למורה.

 

בערעור שהוגש לבית המשפט המחוזי קבעו שני שופטים בדעת רוב כי על א' לרצות מאסר, אך הפחיתו את העונש לחצי שנה. דעתו של השופט השלישי בהרכב הייתה לבטל את עונש המאסר ולהטיל עליה עונש של שירות לציבור בהיקף של 200 שעות.

 

בחודש שעבר דחה בית המשפט העליון את בקשת רשות הערעור ומשמעות מאסר בפועל היא שבתה, כיום בת 15, תילקח ממנה על-ידי רשויות הרווחה. כעת פונה א' לבקשת חנינה מהנשיא. "זאת לא דרכי כאישה וכאם", כתבה בפייסבוק. "לקחתי אחריות והבעתי המון חרטה".

 

הפנייה לנשיא הועברה דרך עו"ד משה סרוגוביץ, מנהל מחלקת מעצרים מהסנגוריה הציבורית במחוז דרום. "נראה כי בנסיבות החריגות – הרחמים ואלי הצדק במובנו הרחב יותר מחייבים זאת", אמר סרוגוביץ.

 

"אני לא חושב שגזר הדין הזה צודק במידת הצדק והרחמים", אמר עו"ד סרוגוביץ. "עצם העובדה שתיכנס לנווה תרצה לכמה חודשים זה לא צדק. אני לא רואה מי מרוויח מהעניין הזה. הפנייה שלנו לנשיא המדינה היא על מידת הרחמים. הבת שלה לא עשתה רע ולא חטאה. א' הודתה, לא ניהלה משפט ומבינה שמה שעשתה הוא לא בסדר. היא אכולת חרטה, עד היום".

 

אחותה של המורה אמרה כי מדובר בטענות שאינן נכונות: "אתמול מלאו חמש שנים למקרה. אחותי עזבה בגלל התעללות. היא עזבה את בית הספר והלכה ללמד במקום אחר. אותה אם משכה לה בשיערות ועיקמה לה את היד עם התיק. זה היה יום נורא. הכל היה מאוד קשה. אחותי מורה מצטיינת. אין שום רחמים. בית המשפט החליט והיא צריכה לשאת בעונש. על פשעים משלמים. אין דברים כאלה. אחותי היא הקורבן. האם מוצגת כמסכנה, כשה תמים. העונש שקיבלה מגיע לה".

 

האחות הוסיפה כי "אחותי ישבה בבית תקופה לא קצרה. האישה הזו לא מסכנה. עיוורת? את הדרך לבית הספר היא ידעה לעשות, ותקפה אותה לעיני תלמידים. בתחילה היא לא הודתה במעשה. הילדה שלה העתיקה במבחן, אחותי ביקשה ממנה להיבחן בצהרון וזה מה שקרה. היא העבירה את אחותי גיהנום".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים