קמרון קיבל מנדט מהמלכה: "נקיים משאל עם על הישארות באיחוד"
ראש הממשלה הנבחר הגיע לארמון בקינגהאם וקיבל את המינוי מהמלכה אליזבת'. לאחר מכן הגיע לדאונינג 10 והבטיח לקיים משאל עם על השאלה אם יש להתנתק מאירופה. בעקבות ההפסד הודיע יו"ר הלייבור אד מיליבנד על התפטרותו
ניצחון סוחף למפלגה השמרנית בבחירות בבריטניה. ראש הממשלה דיוויד קמרון הגיע בצהריים (יום ו') לארמון בקינגהאם בלונדון, שם הטילה עליו המלכה אליזבת את מלאכת הרכבת הממשלה.
מאוחר יותר פורסמו התוצאות הסופיות, שלפיהן זכתה המפלגה השמרנית ב-331 מבין 650 המושבים בפרלמנט. משמעות הדבר היא שקמרון לא יהיה תלוי במפלגה אחרת כדי להקים קואליציה. מפלגת הלייבור קיבלה 233 מושבים והמפלגה הסקוטית זכתה ב-56 מושבים.
מאוחר יותר הגיע קמרון לבית ראש הממשלה ברחוב דאונינג 10 ונשא נאום, שבו הבטיח כי יערוך משאל עם לגבי הישארות באיחוד האירופי. "אנחנו בפתחו של משהו מיוחד עבור מדינתנו", אמר קמרון. "כמפלגת רוב אנו נוביל את המניפסטו שלנו".
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך את קמרון על ניצחונו. "אני מצפה להמשיך לעבוד איתך על קידום היעדים המשותפים - השלום והשגשוג", מסר נתניהו לעמיתו הבריטי.
קמרון גם התחייב להקצות כספים לחינוך הרך, קיצוץ מסים, בניית יחידות דיור וליצור מיליוני מקומות עבודה. קמרון גם ביקש להודות ליריביו, אד מיליבנד וניק קלג, שצלצלו לברך אותו על זכייתו.
עם היוודע תוצאות המדגמים הלילה הצהיר קמרון: "זה בפירוש לילה עוצמתי מאוד עבור המפלגה השמרנית", והביע תקווה כי ירכיב ממשלה כבר בימים הקרובים. הוא התחייב "למשול בכולם" ולקיים את הבטחתו להעביר יותר סמכויות משילות לאזורים השונים. בכך התכוון ככל הנראה לסקוטלנד ולוויילש. לאחר מכן צייץ בטוויטר: "אומה אחת, בריטניה אחת - כך אני מקווה למשול אם אהיה בר מזל מספיק להמשיך כראש ממשלה".
ראש מפלגת הלייבור נשא דברים גם הוא ואמר כי כי מפלגתו עברה לילה מאכזב וקשה. "לא הגענו להישגים שרצינו באנגליה, ובסקוטלנד ראינו גל לאומנות שהכריע את המפלגה שלנו", אמר מיליבנד שציין כי הוא "מצטער מאוד" על מה שקרה. מאוחר יותר הודיע מיליבנד כי הוא מתפטר מתפקידו בעקבות התבוסה.
המחוקקת הצעירה ביותר בממלכה
המפתיעה הגדולה של הבחירות היא המפלגה הלאומית הסקוטית, שזכתה ב-56 מתוך 59 המושבים במחוזות הסקוטים בפרלמנט. עד היום, מעולם ב-80 שנות ההיסטוריה של המפלגה הם לא עברו את 11 המושבים. המפלגה הסקוטית עשתה עוד היסטוריה קטנה כשסטודנטית בת 20 הפכה למחוקקת הצעירה ביותר זה מאות שנים בממלכה לאחר שניצחה את אחד הפוליטיקאים הבכירים במדינה. מארי בלאק מהמפלגה הסקוטית הלאומית הביסה את דאגלס אלכסנדר (47) מהלייבור בבחירות במחוז פייזלי ורנפרושייר סאות'. בלאק היא המחוקקת הצעירה ביותר מאז כריסטופר מונק, שמונה לפרלמנט ב-1667 בעודו בן 13.
מנהיג מפלגת העצמאות הבריטית UKIP נייג'ל פראג', שאיבד את הסיכוי לזכות במושב בפרלמנט, הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו. פראג' הפסיד למועמד השמרנים במחוז הבחירה דרום תאנת ממזרח ללונדון.
לפני התוצאות הבטיח פראג' להתפטר מראשות המפלגה הלאומנית אם לא יצליח להיבחר לפרלמנט. המפלגה זכתה בכ-3.8 מיליון קולות, אבל סיימה שנייה או שלישית בעשרות מחוזות בבריטניה. "השיטה מקולקלת", אמר פראג'. גם ניק קלג מהמפלגה הליברל דמוקרטית התפטר בעקבות תוצאות הבחירות.
בפרלמנט הבריטי יש 650 מושבים. שיטת הבחירות בבריטניה היא מחוזית: לכל אחד מ-650 המחוזות מוקצה מושב, כך שלא מספר הקולות הכללי שקיבלה מפלגה קובע את מספר המושבים שלה בפרלמנט, אלא מספר המחוזות שבהם ניצחה.
מערכת הבחירות בבריטניה התמקדה ברובה בנושא הכלכלה. המפלגה השמרנית ניסתה להציג עצמה לציבור כמפלגה שמצליחה לאושש את כלכלת בריטניה וליצור מקומות עבודה, ומבטיחה להפחית את מס ההכנסה ל-30 מיליון בריטים. הלייבור הבטיחה לקצץ את הגירעון הבריטי מדי שנה, להטיל מס הכנסה גבוה יותר על האחוז בעל ההכנסה הגבוהה ביותר בבריטניה ולהגן על האינטרסים של משפחות קשות יום.