שתף קטע נבחר

 

נציגי יוצאי אתיופיה: "רוצים שוויון זכויות"

במסיבת עיתונאים מיוחדת דרשו הנציגים שיפור תנאים בדיור, בחינוך וברווחה ושישתפו אותם בהחלטות. "ראש הממשלה חיבק את פיקאדה רק בשביל לסתום לנו פיות, שיסייר בשכונות שלנו"

 

"המשטרה משתמשת בנו"    (צילום: אסף מגל)

"המשטרה משתמשת בנו"    (צילום: אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יוצאי אתיופיה קיימו היום (א') מסיבת עיתונאים תחת הכותרת "די לגזענות" ובה הסבירו על צעדיהם הבאים ועל דרישותיהם לעדה. לדבריהם, אין בכוונתם להפגין הערב, והמראות שנראו בהפגנה הסוערת בשבוע שעבר בכיכר רבין לא יחזרו על עצמם. "אנחנו רוצים להיות אזרחים שווי זכויות", אמרו הנציגים.

 

"התכנסנו כאן אחרי שבוע קשה של מאבק נוקב", אמרה ענבר בוגלה, ממובילי המחאה. "לא נוותר, ההצהרה של ראש הממשלה ולפיה יקים ועדת שרים אינה מספקת אותנו. שמענו הבטחות מראש הממשלה גם לפני שלוש שנים, וגם אז הוא הבטיח לעקור את הגזענות מהשורש - וזה לא קרה. ההצעה שלו אפילו לא הגיעה אלינו בכתב".

 

לדברי הנציגים, כל הפעולות לגבי העדה נעשות ללא נציגיהם. "מקבלי ההחלטות הזניחו את יוצאי אתיופיה והתעלמו מהמציאות של דור שלם, שחש שאינו חלק מישראל. מאסנו בהבטחות חסרות כיסוי. ראש הממשלה הבטיח שהמפכ"ל יגיש דו"ח על האלימות המשטרתית נגדנו, אבל יוחנן דנינו דן בנושא עם כולם - חוץ מאיתנו. אנחנו רוצים שקיפות על הדו"ח ושתופעת האלימות המשטרתית תיעקר מהשורש. ראש הממשלה חיבק את דמאס פיקדה כדי לסתום לנו את הפיות, הוא צריך לעשות סיור בשכונות של יוצאי אתיופיה ושיסתכל שם להם בעיניים".

 

ההפגנה בכיכר רבין. גלשה לאלימות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה בכיכר רבין. גלשה לאלימות(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

ביום שלישי יקיימו נציגי העדה כנס חירום בכנסת בהובלתה של חברת הכנסת לשעבר פנינה תמנו-שאטה. "אנחנו דורשים לשפר את חיי הקהילה בתחומי החינוך, הרווחה והדיור. בנוסף, אנחנו רוצים ייצוג הולם ודורשים פיקוח על ראשי הערים בהתנהלות מול הקהילה. הם נושאים באחריות להזנחה המתמשכת בכל הנוגע ליוצאי אתיופיה. אנחנו רוצים שיתייחסו אלינו כאזרחים שווי זכויות. לשוטר שהיכה את פיקדה עדיין לא נערך שימוע. אנחנו רוצים שייתן את הדין מיד, ואם לא תהיה התייחסות רצינית - נצא שוב לרחובות".

 

דרישה נוספת התייחסה למעמד הדתי של בכירי העדה. הקייס אביהו עזריה, יו"ר מועצת הכוהנים, ביקש להשיב לקייסים את מעמדם. "הגזענות החלה מאז שעלינו ארצה וכבר 30 שנה קיימת, כשדרשו לגייר אותנו", אמר. "אם לא יהיה מענה או שוויון בדת - הבעיה תימשך. אנחנו רוצים שמעמד הקייסים יחזור לקדמותו".

 

הנציגים התייחסו גם לעצרת התמיכה בשוטרים שמתכננים בני משפחותיהם וגמלאי הארגון: "זאת התגרות, ואנחנו מדגישים שלא ניקח אחריות על מה שיקרה בעצרת כזאת שכל מטרתה להתסיס, ואנו דורשים לבטל אותה. המאבק לא נגמר - הוא רק מתחיל".

 

באשר לאפשרות שנחזור ונראה את המראות הקשים כמו שהיו בכיכר רבין אמר גדי יברקן, ממובילי המחאה: "זה חלק מהטקטיקה של המשטרה. במקום להבין את הכאב שלנו המשטרה משתמשת בנו, כי אנחנו בעיניהם לא לגיטימיים ואנחנו פרועים ואלימים. אנחנו מובילים את המחאה בצורה מסודרת".

 

גנטו מנגיסטו, פעיל נוסף, הבהיר כי גם אם תהיה הפגנה היא "לא תהיה אלימה. אנחנו לא תומכים באלימות, וכשתהיה הפגנה תצא על כך הודעה מסודרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף מגל
ענבר בוגלה. לא לאלימות
צילום: אסף מגל
מומלצים