הפילה בשירותים במפעל שמייצר לנו נעליים
מקרה נוסף שופך אור על סוגיית זכויות עובדים במדינות מתפתחות המספקות מוצרים למערב: עובדת הרה במפעל ההנעלה Apex התלוננה על כאבים בבטן, אך סורבה להשתחרר מוקדם ממקום עבודתה - והפילה בשירותים
עובדת באחד ממפעלי ההנעלה הגדולים בבנגלדש, המספק נעליים לקמעונאים מערביים, עברה הפלה טבעית בשירותים של מקום עבודתה לאחר שעל פי החשד נאמר לה כי לא תוכל לצאת לחופשת לידה מוקדמת. כך מסרה היום (יום א') המשטרה.
עוד חדשות בעולם :
צפו בתיעוד מסוריה: הקרב על ג'יסר א-שורור מבחן אמריקני: רץ לנשיאות, בישראל ביקרת?
שב"ח: ר"מ טורקיה חצה את הגבול לסוריה
חמידה אקטר (20) שנמצאת בחודש הרביעי להריונה חשה ברע במהלך משמרתה במפעל Apex, שבו מועסקים 6,300 עובדים. "היא הובהלה לבית החולים המקומי, שם הכריז הרופא על מות התינוק", מסר בכיר במשטרה לסוכנות הידיעות הצרפתית.
מאז שדווח לראשונה על התקרית בעיתון "בנגלי דיילי פרות'ום אלו", הורה בית המשפט העליון בבנגלדש לרשויות הממשלה לפתוח בחקירה. "בית המשפט העליון ביקש מהרשות הממשלתית המפקחת על האזור לחקור את התקרית ולהגיש דו"ח. הוא גם זימן שלושה גורמים רשמיים מהמפעל להגיע לבית המשפט ב-24 במאי", אמר סגן התובע הכללי.
הוא אמר כי נציגי המפעל, בהם המנהל סייד נאסים מנסור, שממוקם בעיר התעשייתית קלייקור, כ-50 קילומטרים צפונית לבירה דאקה. כלי תקשורת מקומיים אמרו כי אקטר ביקשה יום מחלה מאחד ממפקחיה במפעל לאחר שחשה ברע, אולם היא סורבה והתבקשה להתמקד בעבודתה. כשהגיעה לשירותים הבחינה בדימום.
מנסור, המשמש כמנהל המפעל ואחד מבעליו, דחה את הטענה. "היא לא אמרה לנו שהיא בהריון. ולכן לא ייתכן שסירבו לתת לה חופשה", אמר לסוכנות הצרפתית, והוסיף כי המפעל פועל לפי חוקי העבודה בבנגלדש ובשנה שעברה העניקו חופשות לידה ל-168 עובדות.
"בשבת היא התלוננה על כאבים בבטן התחתונה וטענה שמדובר בכאבי ווסת. היא טופלה
במקום על ידי רופא המפעל", אמר.
חברת ההנעלה Apex מספקת מוצרים לרשתות מייסי'ז וג'ייסי פני ונעליה האורתופדיות נמכרות גם בארץ. התקרית במפעל מעלה שוב את סוגיית זכויות עובדים במפעלי בנגלדש, שהפכו בשנים האחרונות ליצרניות העיקריות לקמעונאיות בצפון אמריקה ובאירופה.
התמוטטות מפעל הבגדים באפריל 2013 הוביל לזעם ציבורי בינלאומי והפעיל לחץ על מותגים אירופיים ואמריקניים לשפר את התנאים והשכר לעובדים ב-4,500 מפעלי הביגוד בבנגלדש. יותר מ-1,100 בני אדם מתו באותה תקרית, שנחשבת לאחד מהאסונות התעשייתיים הקטלניים בעולם.