שתף קטע נבחר
 

למה לא כדאי לציין את גילכם בקו"ח?

החוק אוסר להפלות בקבלה לעבודה, אבל לפעמים עדיף להיות חכמים על פני צודקים. אילו פרטים עדיף להשמיט מקורות החיים, כדי להגדיל את הסיכוי שתקבלו זימון לראיון עבודה?

החוק אוסר להפלות אדם בקבלה לעבודה, ויש כאלו שיאמרו, ובצדק, שמקום עבודה שלא יקבל אותם כפי שהם, כנראה שאינו מתאים להם בכל מקרה. אך לפעמים עדיף להיות חכם על פני צודק, ולהבין כי אנשים שונים מחזיקים בדעות שונות.

 

עוד על חיפוש עבודה - בערוץ קריירה

 

לפעמים גם אנשים פתוחים ונאורים עשויים להחזיק בדעות מפלות, אפילו כשהם בעצמם אינם מודעים לכך. המטרה שלנו, כמחפשי עבודה, היא להגיע לראיון הפרונטאלי ולתת לצד השני להכיר אותנו באמת - פנים מול פנים. ריכזנו עבורכם 3 דברים שעלולים להוות מכשול בדרך לראיון הבא שלכם:

 

1. התמונה שלכם

אומרים שאין כמו מראה עיניים, וזה נכון, אבל גיוס הוא עניין סובייקטיבי. בצד השני, שמקבל אתקורות החיים שלכם, יושב אדם עם מחשבות ודעות משלו, ואין לדעת מה תעורר בו התמונה שלנו. הנה דוגמה מהחיים: לא מזמן, מכרה שלי סיפרה לי שבקרוב תצטרף למחלקה שהיא עובדת בה עובדת חדשה. היא הציצה בפרופיל של אותה בחורה בפייסבוק וחשה סלידה מיידית ממנה, אך ללא שום סיבה הגיונית שהיא יכלה לנקוב בה. "משהו בה לא מוצא חן בעיני", פסקה. כשבועיים לאחר מכן היא סיפרה לי שאותה עובדת התגלתה כבחורה מקסימה וחברותית, שהשתלבה ממש מיד במארג החברתי של החברה.

 

 

 (צילם: shutterstock) (צילם: shutterstock)
(צילם: shutterstock)

המסקנה: רוצים לבלוט? הבליטו כישורים והישגים במקום לשים תמונה. תמונות מעוררות רגשות באנשים וכשאין לכם מושג מי מקבל את קורות החיים ומה יהיו תחושותיו לגבי התמונה שבחרתם, עדיף לוותר על כך מראש.

 

2. גיל ומצב משפחתי

החוק אוסר על אפליית מועמדים בשל גילם או בשל מצבם המשפחתי. עם זאת, אין לנו שום יכולת לדעת אם לאדם שקורא את קורות החיים שלנו יש חששות לגבי גילנו הצעיר מדי, או המבוגר מדי, או אם הוא מודאג מכך שיש לנו ילדים קטנים ועוד. נכון, זה מרגיז שדברים שאינם בשליטתנו עשויים להשפיע על תהליך קבלתנו לעבודה, אך מהליים תמיד עדיף לעשות לימונדה. ואיך?

 

דבר ראשון, אין חובה לציין גיל ומצב משפחתי. ואם לא תציינו זאת, גם מי שיושב בצד השני לא יראה זאת כנתון שלוקח את הפוקוס מהדברים החשובים באמת - התאמתכם לתפקיד. עם זאת, יש משהו מטריד בקורות חיים נטולי גיל. ולפעמים, גם אם זה לא לטעמנו, מגייסים בוחרים מועמדים באותו טווח גילאים כי הם מרכיבים קבוצה שתעבוד יחדיו. לכן, אין צורך לכתוב גיל, אבל כדאי לציין תאריכי סיום לימודים או שירות צבאי שמהם המגייס יוכל להסיק את גילכם, אם הוא מעוניין בכך.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

המסקנה: הבליטו את מה שרלוונטי אצלכם לתפקיד. אם למגייס חשוב לדעת את גילכם חשוב שיוכל להסיק זאת מהמידע שבמסמך. אם אתם בעצמכם מבליטים מידע שאינו רלוונטי לתפקיד, אתם אלו שהופכים אותו לרלוונטי.

 

3. דת ופוליטיקה

כפי שנאמר בסעיף הקודם - אם מישהו רוצה להסיק מידע שלא צוין בקורות החיים, יש דרכים לעשות זאת גם מבלי שתציינו זאת בעצמכם. ואם זה כל כך חשוב למגייס, אולי זה מקום עבודה שלא כדאי לכם לעבוד בו בכל מקרה. עם זאת, הכנסת מידע שעשוי לעורר חששות, או אי הבנה לגבי המקום שממנו אתם באים - לא יכול להועיל. במיוחד במדינה הטרוגנית כמו ישראל - לפרטים כמו דת, רמת אדיקות, זרם דתי, או פעילות פוליטית שנויה במחלוקת, עשויה להיות השפעה רגשית על אנשים עוד לפני שהם מכירים אתכם.

 

המסקנה: יש מקומות עבודה רבים שבהם עובדים יחד אנשים המגיעים ממקומות שונים מאוד. יש הבדל גדול בין נתון קר שמוצג על הדף, לבן אדם אמיתי, בשר ודם. ברוב המקרים, בהיכרות אישית עם לחיצת יד, תהפכו למישהו עם שם וייחוד ולא לסטריאוטיפ.

 

בשורה התחתונה, קורות החיים שלכם הם מסמך מקצועי ופרקטי שתפקידו לתת למגייס מושג לגבי הכישורים שלכם, הידע וההישגים בעבודות קודמות. אין מה לעשות נגד דעות קדומות, אך באפשרותכם להבליט את מה שבאמת חשוב ולא לתת את הבמה למה שעשוי להפריע לכישורים האלו לבלוט.

 

רוצים לגלות אילו משרות ממתינות לך בחוץ? לחצו כאן

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים