שתף קטע נבחר
 

"המטבח הישראלי מרגש אותי": ג'ואן נתן מגיעה לישראל

ג'ואן נתן, עיתונאית וסופרת יהודייה-אמריקאית שכתבה ספרי בישול עטורי פרסים על המטבח היהודי, מגיעה לישראל לרגל פסטיבל ירדן וינטאג' 2015. רגע לפני, תפסנו אותה לשיחה צפופה על עולם היין והגורמה בישראל. "ההשפעה הבולטת ביותר על המטבח הישראלי היום היא הארץ עצמה. בעבר הטעמים הגיעו ממדינות שונות, אבל היום האדמה בישראל מאפשרת ליצור דברים חדשים המבוססים על אותם מאכלים"

ג'ואן נתן, עיתונאית, עורכת ומחברת ספרי בישול ואחת ממייסדות פסטיבל האוכל של השדרה התשיעית בניו יורק, מגיעה החודש לישראל לרגל פסטיבל היין והגורמה - ירדן וינטאג' 2015, המתקיים ביקב רמת הגולן שבקצרין.

 

יין לבן מתאים לגבינות? מדריך משכר

 

הפסטיבל הקולינרי מתקיים בארץ בפעם השביעית, והשנה יהיה בסימן "יוצרים את העתיד שלנו". הוא כולל מגוון פעילויות, סדנאות יין, השקת יינות חדשים ועוד. במרכז הפסטיבל יעמדו 70 שפים צעירים המהווים את דור העתיד של עולם הקולינריה, שיבשלו מגוון מטעמים בהנהלתו הקולינרית של השף ארז קומרובסקי.

 

"חוויה קולינרית מרגשת"

נתן, כתבה במהלך חייה עשרה ספרים על המטבח היהודי ועל המטבח הישראלי המתמקדים בחיים, בתרבות ובהיסטוריה היהודית והישראלית. ספריה זכו בעשרות פרסים ברחבי העולם ובחשיפה בינלאומית. לדבריה היא מאוד מתרגשת מהסצנה הקולינרית המתרחשת כיום בישראל, ומרגישה כי השפים בארץ מצליחים להפגין החוצה את הפנימיות שלהם, להתחבר לשורשים וליצור טעמים ומאכלים מודרנים וחדשים.

 

לא רק פלאפל ובורקס. המטבח הישראלי החדש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא רק פלאפל ובורקס. המטבח הישראלי החדש(צילום: shutterstock)
 

 

כיום, מספרת נתן, המטבח הישראלי הפך לפופולארי מאוד בארצות הברית, ובכל ביקור שלה בישראל היא נפעמת מהיצירתיות ומהאנרגייה הקיימות במטבחים כאן. "ההשפעה הבולטת ביותר על המטבח ישראלי היום היא הארץ עצמה. בעבר, הטעמים בארץ הגיעו ממדינות שונות, אבל היום המצב שונה והאדמה בישראל מאפשרת ליצור דברים חדשים המבוססים על אותם מאכלים".

  

במשך שלוש שנים התגוררה נתן בישראל ועבדה אצל ראש עיריית ירושלים דאז, טדי קולק. היא מספרת כי כשהגיעה לראשונה לישראל היה רק יקב דומיננטי אחד בסצנת היין, ויקב רמת הגולן היה בחיתוליו. היום, היא רואה את התפתחות תרבות היין בישראל, את יקבי הבוטיק, גבינות הבוטיק, בתי הבד הייחודיים ועוד, כסצנה תוססת ומרגשת שמתפתחת בישראל.

  

"היצמדו לשורשים"

בעשרים השנים האחרונות מזהה נתן שינויים שחלים בתרבות הקולינרית בישראל, כמו שפים ישראלים שנוסעים לחו"ל כדי להכיר מטעמים חדשים, וחוזרים עם שלל רעיונות יצירתיים ההופכים לחלק מהמטבח הישראלי. היא, מצידה, מצפה בקוצר רוח לבקר במסעדות הללו.

 

ורגע לפני סיום, נתן מבקשת למסור הודעה אישית לשפים הצעירים שנמצאים בתחילת דרכם הקולינרית: "תנסו להיצמד לשורשים שלכם, כי זה יהיה הבסיס למה שאתם עושים. תכירו את מה שאמא שלכם וסבתא שלכם בישלה, וזה יהווה הבסיס ליצירתיות שבכם. הצמדו למי שאתם ולמה שאתם".

 

  • פסטיבל ירדן וינטאג' 2015 מתקיים בין התאריכים 13-14 למאי, ביקב רמת הגולן שבקצרין.
  • לאתר הפסטיבל ולרכישת כרטיסים: באתר

     

    ספרה של נתן על גורמה יהודי ()
    ספרה של נתן על גורמה יהודי
     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: Michael Lionstar
    ג'ואן נתן. מתרגשת מהסצנה הקולינרית בישראל
    צילום: Michael Lionstar
    מומלצים