חשש לעיכוב במסירת דירות במגדל בב"ש
חברי קבוצת רכישה בבאר שבע, שקנו 174 דירות בפרויקט "מגדל הספורט" בקרבת קמפוס אוניברסיטת בן גוריון, חוששים שלא יקבלו בזמן את הדירות על רקע דרישות כספיות שהעלה הקבלן המבצע. הרוכשים, רובם משקיעים, שילמו בין 600-500 אלף שקל עבור הדירות - שכיום כבר שוות כ-800 אלף שקל
חברי קבוצת רכישה בבאר שבע חוששים שלא יקבלו את הדירות בזמן, לאחר שלטענתם הקבלן איים לעזוב - אם לא ישולמו לו תוספות כספיות ניכרות. מדובר בפרויקט "מגדל הספורט בקמפוס" הממוקם בקרבת אוניברסיטת בן גוריון ויכלול 14 קומות ו-174 יחידות דיור (13 דירות בכל קומה), שככל הנראה יושכרו לסטודנטים. בשלב זה נקלעה חברת קפיטל גרופ השקעות, העוסקת בארגון וניהול קבוצות רכישה ומובילה את הקמת המגדל, לסכסוך עם הקבלן המבצע, חברת האחים אום העוסקת בייזום, תכנון וביצוע מיזמי מגורים ומסחר.
לכתבות נוספות על קבוצות רכישה בערוץ הנדל"ן :
כתוצאה מהסכסוך תערוך מחר (ד') החברה היזמית אסיפת רוכשים דחופה בפתח תקווה, במהלכה תציג את עמדת נציגות קבוצת הרכישה, את עמדת החברה המפקחת על הפרויקט ואת חוות הדעת של עורכי הדין המלווים אותו. זאת במטרה להגיע להחלטה כיצד להתנהל מול הקבלן.
"בשבוע שעבר התקיימה פגישה עם הקבלן, במהלכה הציג דרישות לתוספות כספיות על מנת לעמוד בלוח הזמנים הרצוי. זאת ועוד, הקבלן אף איים בעזיבת האתר ככל שלא יאושרו התוספות, וזאת לטענתו כיוון שעד סוף הפרויקט הוא צפוי להפסד של מיליוני שקלים", נכתב בתכתובת פנימית של חברי הקבוצה, אשר הגיעה לידי ynet.
לצורך ניהול הפרויקט והפיקוח ההנדסי נשכרו שירותיו של משרד וקסמן גוברין טליוסף בניהול אדריכל צבי טליוסף, שהיה מהנדס העיר באר שבע בעברו. לצורך הפיקוח הפיננסי על הפרויקט נשכרה חברת פז כלכלה והנדסה ועל התכנון הופקדה אדריכלית קיקה ברא"ז. הבנק המלווה את הפרויקט הוא הבנק הבינלאומי.
הקבלן תמחר לא נכון את הפרויקט?
מגדל הספורט נרכש ברובו על ידי משקיעי נדל"ן והוא ממוקם בשכונה ד'. מדובר בשכונה הנחשבת לחלשה, אך סטודנטים רבים מתגוררים בה בזכות הקרבה שלה לאוניברסיטה. בנוסף, הוא ממוקם בצמידות למרכז הנגב, שהפך בשנים האחרונות למרכז בילוי לסטודנטים ולצעירים, לאחר שקמו במקום פאבים ומסעדות.
בספטמבר 2015 אמורה להסתיים הבנייה והמפתחות אמורים להימסר לחברי הקבוצה, שרכשו את הדירות במחיר ממוצע של 500-600 אלף שקל בלבד. על פי חברת קפיטל גרופ, שווי הדירות כעת עומד על כ-800 אלף שקל בממוצע (תלוי במפרט בדירה).
"בשבוע שעבר התקיימה פגישה של חברי נציגות הקבוצה עם הקבלן ועם החברה המפקחת, והקבלן העלה דרישות לתוספות כספיות מעבר למה שסוכם עמו בחוזה", מסביר אלון הרצוג, מנכ"ל קפיטל גרופ.
לדבריו, "אני מאמין שהקבלן פועל מתוך מצוקה ולא מרוע לב - אולי הוא תמחר לא נכון את הפרויקט. אבל היה לנו הסכם סגור וחתמנו עליו בהתאם לתקציב וללוח הזמנים שנקבעו. בסך הכל מדובר בקבלן מכובד שבונה אלפי יחידות דיור ואושר על ידי הבנק המלווה, אשר נבחר על ידי רוב חברי הקבוצה מבין כ-10 הצעות שהוגשו על ידי קבלנים שונים לביצוע הפרויקט. קורה שעושים טעויות בחשבונות, אבל התחושה היא שכעת הוא בודק מה הוא יכול לעשות כדי להוציא מהקבוצה עוד כסף".
עוד אומר הרצוג כי "הקבלן הפקיד ערבויות וביטחונות כמקובל, לצורך הבטחת השלמת הפרויקט בתקציב ובמועד שסוכמו. בשלב זה, ולאור דרישתו לתוספת עלויות, בחרה נציגות הקבוצה להביא דרישה זו להחלטת חברי הקבוצה באסיפה הכללית, כאשר האלטרנטיבה היא לסיים את ההתקשרות עם הקבלן, לחלט את הערבויות ולהפקיד את סיום הבנייה בידי קבלן אחר תוך עמידה בתקציב הפרויקט".
מחברת האחים אום נמסר בתגובה לטענות: "אנו בהתנהלות מול נציגי קבוצת הרכישה. כמו בכל פרויקט, קיימות מחלוקות בין היזם לבין הקבלן. אנו מקווים שהנושא ייפתר בקרוב לרווחת כל הצדדים".
המידע הראשוני לידיעה הגיע באמצעות המייל האדום